המשבר במשק החשמל נמשך. גם לאחר פגישה נוספת טרם נמצא פתרון למימון תוכנית החירום למשק החשמל בעלות הנאמדת בכ-7 מיליארד שקל.
ל"גלובס" נודע כי בפגישה שהתקיימה היום בין ראשי משרדי האוצר והתשתיות הוחלט שלא להעביר את פרויקטי החירום במשק החשמל לחברת הייצור החדשה (חברת החשמל השנייה) שאמורה לקום ב-2009.
במשרד האוצר קיבלו את הטענות לפיהן העברת הפרויקטים לחברת הייצור לא תאפשר את השלמת תוכנית החירום בהתאם ללוח הזמנים שנקבע.
יחד עם זאת, מהדיון עולה כי במשרד האוצר ממשיכים להתעקש כי חברת החשמל תממן את תוכנית החירום ממקורותיה העצמיים, וללא הזרמת הון מהמדינה.
כזכור, ברשות החברות הממשלתיות הציעו כי אם חברת החשמל תודיע כי אינה מסוגלת לממן את תוכנית החירום, תפעל המדינה להעברת הפרויקטים לאחריות החברה הממשלתית החדשה.
בדיון השתתפו שר התשתיות, בנימין בן אליעזר, מנכ"ל התשתיות, חזי קוגלר, ראש אגף התקציבים, רם בלניקוב, מנהל רשות החברות, אודי ניסן, ונציגי אגף החשב הכללי באוצר.
ההחלטה שלא להעביר את תוכנית החירום לחברה נפרדת, מחזקת את הערכות לפיהן משרדי האוצר והתשתיות עשויים ליזום פנייה נוספת לרשות לחשמל בבקשה לבחון אפשרות לסייע לחברת החשמל במימון תוכנית החירום.
הרשות דחתה בעבר את בקשת חברת החשמל להעלאת תעריפים של כ-6%, ואישרה העלאה של 2% בלבד לצורך רכישת ציוד בפריסה למספר שנים.
במקביל, המדינה עשויה לפנות לחברת החשמל בבקשה לבחון פעם נוספת את עמדתה ביחס למימון תוכנית החירום, זאת לאחר שהדירקטוריון החליט בעבר להקפיא המימון אם התעריפים לא יעלו.
תוכנית החירום למשק החשמל, שאושרה בממשלה, נועדה למנוע מחסור חמור בחשמל החל מקיץ 2009- 2010. התוכנית כוללת הקמת 3 תחנות כוח בגז טבעי, בהספק כולל של כ-1,375 מגאווט, עד לסוף שנת 2010, והקמת תחנה נוספת, רביעית במספר, שטרם אושרה עד 2012.
כפי שפורסם ב"גלובס", עד להסדרת נושא המימון צפויה חברת החשמל לפנות לסימנס ולבקש ארכה של מספר שבועות להזמנת הציוד והשלמת העסקה בין הצדדים. במידה שהעסקה לא תאושר תידרש חברת החשמל לפצות את סימנס בכ-40 מיליון שקל. בכירים בחברת החשמל העריכו כי סימנס תסכים לארכה של כשבועיים.