האם מדינת ישראל בדך לתגלית גז שנייה מתחילת שנת 2009? כשלושה שבועות בלבד לאחר תחילת קידוח "דלית" מול חופי חדרה, השותפות בקידוח, בהן נובל אנרג'י מארה"ב, דלק קידוחים ודלק אנרגיה מקבוצת דלק ואבנר, דיווחו (א') לבורסה אודות הממצאים הראשוניים מהקידוח.
יצוין כי שמועות אודות סימני גז בקידוח נפוצו כבר לפני מספר ימים, אולם בתגובה לפניית "גלובס" סירבו מנכ"ל דלק אנרגיה, גדעון תדמור, ומנכ"ל דלק קידוחים, צבי גרינפלד, להתייחס לתוצאות וציינו כי הקידוח נמשך כרגיל. גורמים המקורבים לקידוח ציינו כי הם עדיין לומדים את התוצאות וכי מוקדם לקבוע את פוטנציאל הגז.
ל"גלובס" נודע כי בשבוע שעבר הגיע הקידוח לשכבת המטרה, והשותפה האמריקנית נובל החליטה לבצע בדיקות של לוגים חשמליים על מנת לקבל אינדיקציות ראשוניות לגבי שכבת הסלע במאגר והיקף הגז האגור בה. לאחר קבלת תוצאות הלוגים החשמליים, יחליטו השותפות בקידוח האם לבצע מבחני הפקה על מנת לאמוד את התוצאות.
קידוח האקספלורציה הימי "דלית 1" מרוחק 60 ק"מ מחופי חדרה. הקידוח תוכנן לעומק של כ-3,800 מטר, ואמור היה להימשך כחודשיים, בעלות של כ-50 מיליון דולר. הפוטנציאל בקידוח שדלית נאמד בהיקף 20 מיליארד מ"ק (20 BCM) - בהסתברות של 40%, הגבוהה יותר מזו שניתנה ל"תמר" (35%).
היקף הגז המשוער בדלית אמנם קטן לעומת הפוטנציאל ב"תמר" (142 BCM), אך מדובר בהיקף משמעותי שעשוי לסייע לשותפות בקידוח להקדים את הפקת הגז כבר לשנים 2012-2013, ולתת מענה למצוקה הצפויה במשק הגז הטבעי.
השותפות בקידוח - נובל אנרג'י (36%), ישראמקו (28.75%), אבנר חיפושי נפט (15.625%), דלק קידוחים (15.625%) ודורגז (4%), דיווחו לפני כחודש כי הפוטנציאל בקידוח "תמר" 1 גבוה בכ-60% מההערכות הראשוניות ועומד על כ-142 מיליארד מ"ק.