כמו ברכישת מוצרי חשמל לבית או מוצרי טיפוח, גם כשאנחנו קונים מוצרי מזון לבית, כדאי שנבדוק איפה משתלם לנו יותר לבצע את הקנייה. אף שלפעמים נדמה לנו שההפרשים אינם גדולים בין הסופרמרקט למכולת או לחילופין בין המכולת להזמנה באינטרנט, הבדיקה שלנו מראה שדווקא יש הבדל שכדאי לשים לב אליו.
עוד ב-mako כסף:
- כך תנצחו את הבנק ותורידו את הריבית
- כך בנק דיסקונט נאבק על עמלה של 5.90
- המדריך למתלבט: על מה באמת מתנהל ויכוח הגז
כדי להשוות בין רכישת מוצרי מזון באינטרנט לבין אותה קנייה בחנויות הרגילות, וגם כדי לציין באופן חגיגי את חג החנוכה המתקרב, בחרנו לבדוק את המחיר של המצרכים הדרושים להכנת מאכלים ברוח החג. המתכונים שבדקנו הכילו מצרכים כמו מלח, קמח, ביצים ותפוחי אדמה, שגם אם אתם לא מתכוונים להיכנס למטבח לקראת הדלקת הנרות המשפחתית, כנראה שאתם רוכשים לעיתים קרובות.
הפרש המחירים בין החנות האינטרנטית לבין החנות הרגילה נע בין 30 אגורות לבין 3 שקלים לטובת חנויות האינטרנט, אולם שם יש להוסיף את התוספת למשלוח. מנגד, למחיר בחנויות הרגילות יש להוסיף את עלויות הדלק והזמן שתצטרכו להשקיע כדי ללכת לסופר רגיל ומוזל, שלרוב אינו סמוך למקום המגורים, כנראה שהפער בין השתיים יגדל. לעומת זאת, גם האפשרות לבחור את הירקות, הפירות, נתחי הבשר או מוצרי המעדנייה בעצמכם בחנות הרגילה היא טובה כי כידוע, לפעמים אנחנו אוכלים עם העיניים.
בדקנו מתכונים ללביבות תפוחי אדמה, סופגניות ביתיות וכדי לגוון הבאנו לכם גם השוואת מחירים של המצרכים להכנת התחליף הארגנטינאי לסופגניה, הצ'ורוס.
השוואת המחירים בוצעה באמצעות אתר mysupermarket, שמאפשר השוואת מחירי מוצרים ברשתות שיווק נבחרות בעיקר בתחום מוצרי מזון. בין הרשתות שנבדקו באמצעות האתר תוכלו למצוא את רמי לוי שיווק השקמה, רשת מגל, רשת שופרסל, רשת יינות ביתן ועוד. האתר מאפשר השוואה בין חנויות אינטרנט לחנויות רגילות במרחב אזור המגורים של המשתמש. בבדיקה שערכנו ההשוואה נערכה עבור חנויות באזור השרון.
מחירי המוצרים שנכללו בסל הם למוצרים בגודל מלא, כך שלדוגמא עבור קורט מלח הכנסנו לסל הקניות שלנו יחידה אחת של קילוגרם מלח שולחן.
לביבות תפוחי אדמה (25-30 יחידות)
למתכון המלא לחצו כאן.
צ'ורוס עם קינמון (להכנת 6 מנות)
למתכון המלא לחצו כאן.
סופגניות (כ-20 סופגניות קטנות)
למתכון המלא לחצו כאן.