אתמול (ראשון) חזרה לתוקף חובת סימון המחיר על כל מוצר ומוצר בחנויות המזון והפארם. כאשר אי הצגת המחיר, מהווה עבירה על החוק. זה מגיע אחרי שבתחילת המלחמה, הודיעה הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, בהוראת שר הכלכלה ניר ברקת, על הקלה שתינתן, כפי שנעשה בתקופת הקורונה. במסגרתה, ניתן פטור מסימון מחירים, בתנאי שיוצג בבירור על מדפי החנויות.
הפטור ניתן תחילה עד 8 בנובמבר ולאחר בקשות מצד קמעונאים - הוא הוארך עד אתמול. מהרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, שחרף הבקשות החליטה לא להאריך עוד את הפטור, נמסר כי "מלכתחילה הפטור היה קצוב לחודש; אחרי החודש נעשתה הערכת מצב והוחלט להאריך רק בעוד עשרה ימים שבהם ייבחן המצב במשק - ואז הוחלט שאין צורך להאריך, לאור המצב התעסוקתי שהשתפר בכלל וברשתות בפרט".
פרסום המחיר על המוצר עצמו, נועד בעיקר כדי להקל על הצרכן בהשוואות מחירים בין מוצרים מאותו תחום. וכפי שפורסם ב-mako, בחסות הפטור, לא מעט קמעונאים העלו את מחירי המוצרים.
הרשתות שוב לוחצות – גם בנושא חוק הפיקדון
בשעה שברשתות המזון מנסים ללחוץ על משרד הכלכלה להאריך את הפטור מחובת הסימון עד סוף המלחמה, על הדרך לוחצים גם בנושאים אחרים. בתוך כך, פנה היום נשיא איגוד לשכות המסחר אוריאל לין, לשר הכלכלה ברקת במכתב, שבו ציין כי המשרד בראשותו הבין את הצורך בהקלות רגולטוריות – אולם הן נדרשות כל עוד נמשכת הלחימה. "לדאבוננו, חלק מהתקשורת ובדרך של קיבעון תמידי יבקר כל מהלך שיש בו משום הקלה למגזר העסקי. אנו נעריך התאמת הדרישות הרגולטוריות למצב המלחמה, כמובן, כל עוד היא נמשכת".
במכתבו ציין לין בפני ברקת כי "כידוע לך החל מתחילת מצב החירום במדינה, תעשיות המזון וקמעונאי המזון פעלו ללא לאות למתן מענה שוטף ומיידי לאספקת הביקוש הגדול למוצרים חיוניים. משרד הכלכלה בראשותך הבין כי נדרשות הקלות רגולטוריות כדי להתאים את המצב לנסיבות שנכפו על כולם, ולקשיים הנובעים ממצב החירום, וכך, בין היתר, נרתם וסייע רבות בהקלות רגולציה הכרחיות, כגון פטור מחובת סימון המחירים על גבי המוצרים, פטור מקבלת מכלי משקה ריקים (מתוקף חוק הפיקדון) ופטור שמאפשר לספק גדול להמשיך ולסדר את המצרכים אצל הקמעונאים הגדולים. הקלות אלה אפשרו המשך פעילות רשתות המזון במציאות החירום, תוך מתן שירות נאות לציבור.