קיילי ג'נר, עוד לא בת 21, היא המיליארדרית הצעירה בהיסטוריה, בין השאר בזכות ליין האיפור שלה שהיא מוכרת ומשווקת דרך אתר ברשת. המוצרים שלה הפכו לפופולריים ואהובים כל כך, ואין זו הפתעה שבמהרה קמו להם עשרות חיקויים.
קיילי עצמה מזהירה בטוויטר שלה כמעט מידי שבוע מאתרים מזויפים שמוכרים את הסחורה שלה, מעלה פוסטים שמראים מה קורה למי שמשתמש בסחורה. והיא חוזרת ומדגישה שהיא לא עובדת עם זכיינים ומוצרים מקוריים נמכרים אך ורק דרך האתר שלה.
רק באפריל האחרון דיווחה משטרת לוס אנג'לס על פשיטה על 21 חנויות בהן התגלו מוצרי איפור מזוייפים של המותג שלה, "קיילי קוסמטיקס" שהכילו בן השאר צואה של בעלי חיים. אבל זה כמובן לא עוצר כאן והרשת מלאה בעשרות מוצרים מזוייפים שנמכרים באיביי, עלי אקספרס אבל גם כאן בישראל.
לדוגמא, עמוד פייסבוק שקורא לעצמו Kylie Cosmetics IL ומזהיר מפני מוצרים מזויפים למרות שבפועל המחירים באתר שלו נמוכים מהמחירים בחנות של קיילי עצמה. ניסינו ליצור קשר עם בעל החנות שלא הסכים לדבר איתנו.
יכול להיות מאוד שאלו באמת מוצרים מקוריים והחנות קונה בכמות ומוכרת כאן בארץ. אבל לצרכנים אין שום דרך לדעת את זה. הזיופים שיש היום בשוק זהים כמעט אחד לאחד למקור והסכנות משימוש באיפור מזויף רבות.
הם מכילים חומרים רעילים כמו כספית, ארסן שמשמש להדברת מזיקים, עופרת ואלומיניום. בשפתונים המזויפים, מוצרים מבוקשים מאוד בקרב חסידות האיפור של קיילי נמצאו צואת עכברים, שתן אנושי וחיידקים כמו "אי קולי". שימוש במוצרים האלו יכול לגרום לדלקות, גרד, אלרגיות, נפיחות ואפילו לכוויות.
"לפני כמה חודשים חברה אמרה, יש באיביי את האודמים של קיילי", מספרת מור שיין, שנפגעה מקנייה של איפור מזויף. "אחד לאחד אותו דבר. הם עולים שם דולר או דולר וחצי. שמתי את האודם בשנייה שקיבלתי אותו. בשנייה שמרחתי אותו השפתיים שלי פשוט נדבקו אחת לשנייה. שורף. כאילו מישהו עובר לי על השפתיים עם מצית. מעקצץ. מגרד. יותר מאוחר הבנתי שהיה בזה גם דבק. לקח לי המון זמן עד שזה עבר. השפתיים שלי התנפחו, גם עד שהנפיחות ירדה לקח זמן".
איך מזהים איפור מזויף של קיילי
קודם כל לפי הגוון שעל השפתיים והקופסא. הגוונים בזיופים נראים בכל הקופסאות כמעט אותו צבע על כולם פשוט עם שמות אחרים בעוד שהמקורי הטונים של הצבעים הם שונים ומדויקים לשפתון אותם הם מכילים.
בשפתיים המקוריות בקופסאות של קיילי יש שיניים תחתונות בצבע כסף/זהב/מטאלי ולא אפור. אם צרפו לכם תמונה קופסה "שלה" מלאה בגלוסים, כנראה שמדובר במוצר מזויף.
והכי חשוב אם מוכרים לכם את המוצרים יותר זולים ממה שעולה באתר - זה צריך להדליק לכם נורה אדומה.
ממשרד הבריאות נמסר: "לא ידוע למשרד הבריאות באילו תנאים יוצרו ובאילו חומרי גלם השתמשו לייצור מוצרי איפור מזויפים. ישנה סכנה כי מוצרי איפור מזויפים יכילו חומרים אסורים כגון מתכות כבדות בריכוזים גבוהים, לדוגמא עופרת, העלולים להזיק לבריאות. אם המוצרים יוצרו בתנאי ייצור לא נאותים הם יכולים להכיל זיהומים העלולים להזיק לבריאות".
"משרד הבריאות מודיע כי יש לבדוק היטב כי התמרוקים בהם נעשה שימוש, הם תמרוקים מאושרים בלבד שאינם מכילים חומרים שהרכבם לא נבדק ובטיחותם לא ידועה. ניתן לבדוק במאגר התמרוקים שבאתר האינטרנט של משרד הבריאות קיומם של רישיונות תמרוקים ואת מטרת השימוש המאושרת של כל תמרוק מאושר.