רגע לפני חום יולי אוגוסט, נצלו את סופי השבוע לחופשה הכי קרובה לטבע: במדבר, ביער, על חוף הים – קמפינג הוא ללא ספק חוויה ייחודית, המספקת תחושת חופש ובריחה, אפילו אם ללילה אחד. קחו את בן או בת הזוג, החברים או את הילדים – ותנו לעצמכם קצת זמן איכות עם אימא אדמה.
קשה לפספס את האבסורד בעצם הפיכתו של עולם הטיולים והקמפינג בשנים האחרונות לאחד התחומים החומריים, שלא לומר יקרים להחריד. אם ביקשנו רק פיסת דשא וחתיכת שמיים, אנחנו צריכים לשקלל גם את הוצאות כמו ביגוד מתאים, נעליים נוחות, שקי שינה מתוחכמים, מזרונים נוחים, אוהל מרווח, כלי בישול, פנסים למיניהם ועוד מיני תופינים שמציעים לנו בחנויות. כל אלו וזאת עוד מבלי לחשב את הדלק ואת דמי הכניסה לחניון לילה, אם החלטתם לישון במקום מסודר.
עוד ב-mako כסף:
- "חיכיתי יומיים, ואז המניות התרסקו"
- עלייה של 100% בהוצאות בחודש הרמדאן
- קמצן וטוב לו: "הוצאתי 20 שקל החודש"
"עלותו של קמפינג משפחתי בטבע נמוכה יותר מלינה בצימר או בבתי מלון", מצהירה שלי חודרוב, מנהלת שיווק קבוצת "למטייל". "וגם אם קיימת השקעה כספית ברכישת מוצרים טובים לקמפינג, הרי שזו נחשבת להשקעה לטווח ארוך לטיולים הבאים". גם עופר יער און, מנהל מותג הטיולים THE NORTH FACE בישראל, מסביר שכדי שנוכל ליהנות מטיולי קמפינג לאורך שנים, כדאי לרכוש ציוד איכותי ומתאים. "למשפחות היוצאות לקמפינג פעם ראשונה מדי עונה אני ממליץ על רכישה של כמה פריטים בסיסיים שעלולים להיות מעט יקרים יותר אך מבטיחים עמידות לאורך זמן ומספקים את התנאים הטובים ביותר בזמן השהייה".
מה אתם פשוט חייבים לעצמכם ועל מה אפשר לוותר? הכל תלוי בסוג הקמפינג. אם מדובר בחווית שינה בחוץ, כאשר כל הציוד מועמס על הרכב והאוהלים ממוקמים בחניון מסודר – אין צורך במוצ'ילה ונעלי טרקים, ואפשר "להתפרע" עם צידניות, מוצרי מטבח ואפילו שולחנות וכיסאות. אבל אם אתם מטיילים במהלך היום ובערב עוצרים ללינה – חשוב לדאוג לתיק איכותי עם נפח וציוד קל ככל הניתן.
"רשימת ציוד נכונה קובעת במידה רבה את הצלחת הטיול ויכולה לעשות את ההבדל בין עוגמת נפש לחוויה בלתי נשכחת", מספר יער און. "אני ממליץ על אוהל טוב - בעונת הקיץ החמה חשוב להצטייד באוהל קליל ואף מרושת בכדי להכניס אוורור וליהנות מאור השמש. עוד חשוב לבדוק את קלות הרכבתו של האוהל, יתדות חזקים ועמידים. שק שינה, תכשירים נגד יתושים – חשוב להצטייד בתכשיר חזק ועמיד אשר יוכל לתת לנו את ההגנה המושלמת נגד אותם מזיקים עוקצניים . השוק מלא מגוון מוצרים שונים להגנה מפני יתושים, החל מנרות ארומאטיים וכלה בתכשירים למריחה על הגוף .קרם הגנה – מצרך הכרחי, בייחוד בקיץ. כלי בישול לשטח - הרעיון בקמפינג הוא בילוי זמן ממושך, במיוחד ישיבה משפחתית יחד לארוחה משותפת. הקמפינג אינו מתמקד בלינה בלבד, לכן מומלץ להכין מסלול לטיול ולהצטייד בביגוד נגד קרינה - חולצות מנדפות זיעה, מכנסים מתקצרים, כובעים מסנני קרינה ונעלי נוחות, סנדלים או כפכפים במידה וחושבים על מסלולי מים, והכי חשוב - מצב רוח טוב".
שלי חודרוב מ"למטייל" ממליצה בחום לא לוותר גם על מזרון שטח. "הוא משרת שתי מטרות עיקריות: בידוד ביננו לבין הקרקע. לא משנה עד כמה שק השינה איכותי, ללא מזרון הוא יאבד באופן משמעותי מיכולת הבידוד המוגדר שלו ויתקשה להגן עלינו מפני הקור. כמו כן מדובר על שכבה נוחה וישרה, שמגנה עלינו מפני האבנים, הקוצים והבליטות בקרקע, וגם מגנה על שק השינה מפני שחיקה". החליטו בעצמכם האם להשקיע במזרון עבה - חודרוב מגלה שהוא מבודד ונוח יותר, אך סביר שיהיה כבד ובעל נפח גדול. מאידך, מזרונים שהם עבים, קלים ובעלי נפח קטן, בדרך כלל יקרים יותר. "בנוסף לא לוותר על פנסי ראש איכותיים בעלי נורות לד - מאוד מומלץ בקמפינג עם ילדים, משאיר את שתי הידיים חופשיות, חומר נגד יתושים, צידנית וכמובן מים".
החרטה שלהם, הרווח שלכם
לפני שאנחנו פוצחים בשופינג סוער בחנויות הטיולים הקרובות לביתנו, כדאי לשים לב שקיימות גם אלטרנטיבות – ובראשן תחום מכירות יד-שנייה. רתם אלינסון, מנהל קבוצת "ציוד טיולים יד שנייה", מגלה שמאז פתיחת הקבוצה לפני כשלוש שנים הקהילה התפתחה וכעת עומדת על 11,500 חברים, כשהבסיס לקבוצה הוא העלאת פוסטים של מכירת ציוד קמפינג וטיולים או חיפוש אחר ציוד. "פתחתי את הקבוצה במטרה להפוך את עולם הטיולים בארץ לתחום יותר נגיש, שאפשר יהיה לרכוש ציוד איכותי במחיר שווה לכל נפש".
מה שנחשב ל"זהב" של ממש בתחום יד-שניה הוא מוצרים שנקנו והתחרטו. "נניח אם מישהו קנה בחנות אונליין או בחו"ל תרמיל, נעליים, בגדים, אוהלים, והמידה או הגודל לא מתאים – ניתן לרכוש ממנו במחיר נמוך ממה שקנה ובמצב כמעט חדש. לעיתים מוכרים גם פריטים שנקנו בארץ של חברות מוכרות, ואפילו האחריות עדיין תקפה. אלו ללא ספק הרכישות המשתלמות ביותר".
לדברי אלינסון, פריטים שכדאי יותר להיזהר ברכישתם הן, למשל, נעליים. "אם הן לא במצב חדש או כמעט חדש זה יכול להיות מעט בעייתי מבחינת השחיקה של הסוליה והמבנה הכללי. אפילו אם הנעליים כמעט לא ננעלו אבל ישבו זמן רב בארון – הדבק והרכיבים של הנעל פחות טובים, לא יחזיקו וכמובן שבשלב זה לא תהיה אחריות. כך או כך, אני תמיד ממליץ להגיע לראות בלייב את הפריטים. בקבוצה יש אמון בסיסי בין מי שמוכר ובין מי שרוכש, אבל תמיד ישנו מקום לספק".
לעיתים, מסביר אלינסון, המוכר עצמו לא מודע לבעיות הקיימות במוצר הקיים אצלו. למשל במכירת גזייה, שיכולה לעבוד מצויין אבל קיים בה איזשהו פגם שהמוכר בכלל לא ידע עליו – זה יכול לפגוע בחיי אדם. "מצד שני, אם מדובר בחברה מוכרת וידועה בארץ, יש פחות סיכון מאשר, למשל, רכישת גזייה בשלושה דולרים בחנות אונליין כלשהי".
בין המציאות שצדו את עינינו בקבוצה: תיק של חברת GREGORY שנקנה לפני חודשיים, והמידה לא מתאימה. מחיר: 800 שקלים במקום 1,200 שקלים, חולצה תרמית של קולומביה – לא נלבשה מעולם (עם תוויות) – 200 שקלים, שק שינה – מתאים למינוס 18 מעלות, לא השתמשו בו מעולם, 850 שקלים במקום 1,300 שקלים.
אפשרות נוספת היא כמובן האינטרנט. מוצרים רבים הנמכרים ברשתות המטיילים בארץ ניתן למצוא בחנויות אונליין בהפרשים של עשרות אחוזים. "חלה עליה בהתעניינות לקוחות ישראלים במוצרים לקמפינג לקראת עונת הקיץ". כך לדברי ירון בן אלי, מנכ"ל BUY2USA - המתמחה בייבוא אישי מארה"ב באמצעות שימוש בכתובת אמריקאית או קנייה ישירה.
"בגזרת האוהלים יש עניין גדול יותר עקב פערי המחירים המשמעותיים בין ישראל לארה"ב, אנו מזהים עלייה של 40% ברכישת אוהלים נפתחים ברגע ומרבית הרכישות הן של אוהל עבור 8 אנשים המתאים למשפחה עם מספר ילדים. כמו כן, עלייה של 35% ברכישת אולרים ו"לדרמנים".
הנה מספר אתרים המציעים מוצרים של חברות מוכרות במחירים נוחים: האאוטלט של חנות האונליין האמריקאית Rei מספק הנחות של מגוון ציוד קמפינג, טיולים וספורט אתגרי, כך גם בחנות האאוטלט של Campsaver. שימו לב לב גם לקטגוריית הסייל השווה בחנות האונליין Backcountry, ולאתר הבת שלה Steep and Cheap, המציע מבצעים חמים המשתנים מדי יום. כמו כן, במסגרתו ניתן גם ליצור קבוצות רכישה. חשוב לזכור כי פריטים הדורשים התאמה אישית עלולים להיות מעט בעייתים לרכישה, וחשוב לבדוק את מדיניות ההחזרות של האתרים. כמו כן, שקללו את גודל הפריט, מחירו ומשקלו בעלות המשלוח.
יש לכם תלונה צרכנית? כתבו אלינו money@mako.co.il