חשש לסלמונלה: חברת אקסטרא פוד הודיעה היום על קריאה להחזרת שני מוצרי דג קרפיון מתוצרתה, בעקבות חשש להימצאות חיידק הסלמונלה. ההחלטה התקבלה לאחר שבבדיקה שגרתית במסגרת מערכת בקרת האיכות של מפעל היצרן, התגלה החיידק במוצר דג קרפיון טחון.
המוצרים שנכללים בקריאה להחזרה הם דג קרפיון טחון קפוא במשקל 500 גרם תחת המותג "דג עדן", וכן ראשי דג קרפיון קפוא באריזה של שתי יחידות, גם הם תחת אותו מותג. החברה מבקשת מהצרכנים להימנע מצריכת מוצרים אלה מתאריכי הייצור המצוינים ולהחזירם לנקודות המכירה.
אקסטרא פוד מדגישה כי אין חשש לצריכת מוצרים אחרים של המפעל או מוצרים זהים מתאריכי ייצור שונים. עם זאת, החברה מזכירה כי יש לבשל את המוצרים ביסודיות לפני צריכתם.
חיידק הסלמונלה עלול לגרום לתסמינים כגון חום, שלשול, בחילות, הקאות וכאבי בטן. באוכלוסיות רגישות, כמו ילדים, קשישים ובעלי מערכת חיסון מוחלשת, החיידק עלול לגרום לסיבוכים חמורים ואף למוות במקרים נדירים.
מקרה זה מצטרף לשורת אירועים דומים בתעשיית המזון הישראלית. לפני מספר ימים מפעל א.ד.ש אזיס ייצור מזון בע"מ נאלץ להורות על החזרת מספר מוצרי בשר לאחר שנמצאו בהם חיידקי סלמונלה וממצאים מיקרוביאליים נוספים.
אקסטרא פוד מסרה כי היא פועלת בתיאום מלא עם שירות המזון במשרד הבריאות ומבצעת איסוף של המוצרים מנקודות המכירה. הצרכנים מתבקשים ליצור קשר עם מחלקת השיווק של החברה לקבלת הנחיות נוספות.