קניות ברשת הפכו לשם נרדף לחיסכון בכסף וזמן. את מה שידעו לפני שלוש וארבע שנים רק חובבי הגאדג'טים למיניהם, יודעים היום כבר כולם: באינטרנט אפשר להזמין מחו"ל מוצרים במחיר נמוך בהרבה מזה שמוצע בישראל. והחיסכון יכול להגיע לעשרות אחוזים. מדובר בין היתר בבגדים, נעליים, משקפיים, תכשירי טיפוח וקוסמטיקה, גאדג'טים וכמובן הדבר הכי מדובר כיום - תחפושות לפורים.
אומנם פורים יחול רק בתחילת חודש מארס אבל מי שמתכנן להזמין מאתרי הקניות ברשת, צריך לעשות זאת כבר עכשיו כדי להבטיח לעצמו תחפושת לפורים בלי הצורך לעמוד בתורים ובבלגאן בחנויות בארץ סמוך למועד החג. והכי חשוב לא לשלם מחירים מופרזים.
כמעט פי 2 על כל תחפושת
כדי לבדוק האם הזמנת תחפושות מחו"ל משתלמת כלכלית, בדקנו כמה מחנויות המובילות בארץ בינהן טויס אר אס, ברוריה והיצרנית שושי זוהר והשוואנו מחירים לאתרים בחו"ל.
תחפושת של וונדר וומן לילדה תעלה בממוצע בארץ כ-170 שקלים לעומת אתרים מחו"ל שיעלו כולל משלוח בממוצע כ-65 שקלים
מכיוון שוונדר וומן תהיה מבוקשת גם בקרב נשים בוגרות השווינו מחירים. גם שם 335 שקלים בממוצע לתחפושת בארץ לעומת 220 שקלים באמזון עם משלוח מהיר עד 7 ימי עסקים דרך אתר יושופס.
תחפושת אלזה, נסיכת הקרח הפופולרית של דיסני תעלה בארץ 100 שקלים בממוצע לפי אתר זאפ, לעומת 51 שקלים דרך אתרי אונליין בחו"ל.
ספיידרמן לילדים יעלה בממוצע בארץ 180 שקלים לעומת 100 שקלים באתרים בחו"ל. ולא נזניח גם את הגברים - סופרמן יעלה בממוצע בארץ 329 שקלים לעומת אתר halloweencostume שיעלה 220 שקלים כולל משלוח עד הבית.
המשלוח כאן משחק תפקיד מרכזי משום שרוב חברות התחפושות אינן שולחות לארץ ויש להשתמש בחברת שילוח המייקרת את העלות הסופית שך התחפושות. "צריך לזכור שמשלמים לרוב על טווח משקלים מסויים", אומר צחי רייך מ-ushops. "מי שיזמין מאותו אתר מספר תחפושות, העלות הסופית של המשלוח יתחלק בין מספר התחפושות מה שיוזיל עוד יותר את הקנייה".
"הזמן הכי טוב בשנה לרכוש תחפושות הוא ב-1.11 כל שנה- יום אחרי ההאלווין שאז המחירים שגם ככה זולים נחתכים אבל עדיין לא מאוחר להזמין מחו"ל תחפושות, במיוחד אם משלמים על משלוחים אווירים דרך חברות שילוח שמתחייבות לספק את הסחורה תוך 7 ימים" אומר רייך.
יבוא מקביל לא משתלם לחנויות
המחירים, מסבירים בחנויות, כמו בכל תחום, נקבעים על-ידי היבואן ולרוב החנויות והרשתות בארץ אין יכולת לערער עליו. מרבית התחפושות המגיעות ארצה פועלות בערוץ של יבואן בלעדי שלו הסכמים ישירות עם היצרן - זאת למרות שהחוק מתיר יבוא מקביל.
מדוע לא מיושם יבוא מקביל? בעיקר משיקולי אחסון הסחורה, ערכי מלאי והחזרים. רשתות גדולות מעדיפות לעבוד מול ספק המחזיק מלאים ומקיים עם היצרן שיתופי פעולה שמאפשרים להם להעניק הנחות.
מה גם שהשוק הישראלי הוא זעיר וכוח הקנייה מוגבל - כך שכשהייבוא נעשה באמצעות ספק אחד שמרכז את הפעילות מול היצרן, הוא מצב נוח לרשתות.
צריך לבדוק מחירים גם בארץ
צריך לזכור כמה דברים בקנייה אונליין. ראשית, מעל 75 דולרים תאלצו לשלם מיסים, ואלה יכולים למחוק את כל הסכום שחסכתם בקנייה אונליין. שנית, התחפושות לא תמיד מגיעות באיכות גבוהה ובמידות הנכונות.
בנוסף, בגלל התחרות שנוצרה בשוק היום, לא רק שרשתות מתחרות ביניהן על המחיר של אותה תחפושת, לעיתים אף יש חנויות באותה רשת שימכרו במחירים שונים בגלל תחרויות נקודתיות בערים.
דבר אחרון - לתחפושות בארץ יש תו תקן נגד שריפות וסכנות נוספות דבר שאין לדוגמא לתחפושת של אליאקספרס.
לכן, שווה לקפוץ עוד היום לחנויות, להבין מה סדר גודל המחירים של התחפושות שאתם רוצים לקנות ,ללכת הביתה לחפש אותם אונליין, ולהבין מה פערי המחירים שאתם יכולים ומעדיפים לספוג.