אם יש לכם ילדים בגילאי 10 עד 14 שבשנים 2010-2011 השתמשו בחיתולי חברת האגיס, ייתכן שמגיע לכם פיצוי בסך אלפי שקלים. עו"ד מיה גד, אמא לילדים, ניצחה בתביעה ייצוגית נגד החברה ובזכותה עשרות אלפי הורים שרכשו באותן שנים חיתולי האגיס שהתגלו כפגומים, ייזכו בפיצוי בסך 2,550 שקלים.
בדצמבר 2010 עו"ד גד שמה לב שמשהו אינו כשורה עם החיתולים שבהם היא משתמשת עבור בתה הקטנה, ענבר בת השנה. "היא הייתה רטובה כל הזמן. המיטה הייתה רטובה, העגלה הייתה רטובה, הבגדים - וזה שיא החורף. לא הבנו מה קורה", תיארה גד בשיחה עם ניב רסקין, "התחלנו להאשים אחד את השני, 'לא חיתלת טוב, לא סגרת טוב'. ניסינו מידה אחרת או לחזק יותר".
"לא נתנו לה שתייה בערב, ממש ייבשנו אותה", המשיכה עו"ד גד, "לילה אחד קיבלנו הודעה שיש מבצע לא נורמלי של האגיס. הורידו את המחיר מ-62 ל-40 שקלים. קנינו כמו כולם סטוקים של חבילות, אפילו למידות מתקדמות. לא ידענו שאנחנו קונים מוצר פגום. האגיס מכרו את זה ביודעין, נפטרו מהסחורה".
איך גילית שהורים נוספים חווים את אותו הדבר?
"בחודש פברואר התקשרתי לגיסתי ושאלתי, 'תגידי, רונית, את מסתדרת עם החיתולים?'. היא אמרה, 'את צוחקת? אני כבר חודשיים לא משתמשת, יש להאגיס תקלה והם לא מודיעים. תיכנסי לאינטרנט, הכל בוער. האתר שלהם חסום, יש עצומות'. נורא התרגזתי והתחלתי לכתוב בעצמי את הבקשה לתביעה".
כמה שנים התנהלה התביעה בבית המשפט?
"קיבלנו את פסק הדין האחרון מבית המשפט העליון רק באוגוסט השנה הזו. בית המשפט קבע בפעם השנייה שהאגיס עוולו נגד ציבור שלם, נהגו בחוסר תום לב כשנפטרו מסחורה פגומה ושהם צריכים לפצות. הם ידעו על כך כבר ביום השני כששיווקו את זה".
איזה סכום פסקו נגדם?
"בית המשפט פסק נגדם מינימום 10 מיליון שקלים לחלק לציבור, ואם כל הציבור יבוא וידרוש את זה על ידי הגשת תצהירים יכולים לחלק עד 20 מיליון שקלים".
איך מקבלים את כספי הפיצויים?
"בגלל שאי אפשר לשמור קבלות מלפני עשר שנים, הוסכם שהורים יצלמו את תעודת הזהות והספח של ילדיהם וימלאו תצהיר מפורט שבו יצהירו כמה חבילות קנו. באתר המשרד שלי יש תצהיר, כל מי שיש לו ילדים שנולדו בין 2007 ל-2011 יכול להצהיר על זה בלי שום בעיה. רק ב-48 שעות האחרונות פנו אלינו למעלה מ-18 וחצי אלף לקוחות. אני צריכה לחזור לכולם בהיוועדות חזותית ולאמת אותם אחד אחד".