בימים האחרונים, צרכנים רבים ברחבי הארץ מצאו את עצמם מתבוננים בסקרנות בקרטוני החלב של תנובה. משהו היה שונה, אך לא כולם הצליחו לשים את האצבע על מה בדיוק השתנה. השינוי הקטן לכאורה עורר גלים של תהיות וספקולציות בניסיון להבין מה עומד מאחורי המהלך של ענקית המזון הישראלית.

השינוי שהסעיר את הציבור הוא החלפת צבע הפקק בקרטוני החלב ללבן. מה שנראה תחילה כשינוי קוסמטי בלבד, התגלה כמהלך בעל משמעות סביבתית.

לדברי נציגי תנובה, המעבר לפקק לבן הוא חלק ממאמץ נרחב להפחתת הטביעה הפחמנית של החברה. "קרטוני החלב שלנו הם מוצר המזון הנמכר ביותר בישראל, ולכן כל שינוי, גם אם נראה קטן, יכול להשפיע משמעותית", הסבירו בחברה.

הפקק הלבן מציע מספר יתרונות סביבתיים: ראשית, הוא אינו דורש שימוש בצבענים בתהליך הייצור, מה שחוסך שלב נוסף של צביעה ושימוש בחומרים מיותרים. שנית, הדילוג על שלב הצביעה מפחית את הצורך בשינוע נוסף, מה שמצמצם עוד יותר את טביעת הרגל הפחמנית של המוצר, וגם חוסך לא מעט כסף לחברה.

אך היתרון המשמעותי ביותר טמון דווקא בשלב שאחרי השימוש - המיחזור. בעוד שהתהליך הטכנולוגי למיחזור פקק צבעוני או לבן זהה, הפקקים הלבנים מציעים גמישות רבה יותר בשימוש החוזר. "פקקים לבנים או שקופים יכולים לשמש כבסיס למוצרים רבים יותר", הסבירו בתנובה, "ועל כן נעשה בהם שימוש חוזר נרחב יותר בתעשיות מגוונות".