אתמול בערב (ג') פורסמו שורת התייקויות נופסות במשק. על הפרק יבואנית הענק שסטוביץ' מעלה מחירים בפעם השנייה, ומצטרפת לשתי יבואניות הענק, דיפלומט וקימברלי קלארק, שהעלו מחירים לאחרונה
על רקע העליות בחרנו 5 מוצרים של מותגים מובילים המוכרים גם בישראל וגם במדינות מובילות בחו"ל ובדקנו- האם ישראל באמת יותר יקרה? ואם כן- בכמה?
ביקשנו מישראלים שגרים בחו"ל לבדוק עבורינו את אותם מוצרים היכן שהם מתגוררים.
כפי שניתן לראות, בשורה התחתונה ישראל יקרה יותר משאר המדינות. הסך בפורטוגל למשל זול בשליש מהסל בישראל, והסל בתאילנד, פלורידה וגרמניה זול בכ- 50 אחוזים. גם הסל באנגליה, הנחשבת למדינה יקרה זול מהסל הישראלי אם כי לא בהרבה.
בחלק מהמוצרים מדובר בפערים של מאות אחוזים, ובחלק מהמוצרים המחירים דווקא ממוצעים. יש לקחת בחשבון שבחלק מן המקרים הכמויות שונות. כך למשל שמפו הד אנד שולדרס בתאילנד עולה 21.50 שקלים, אך לכמות של 700 מ"ל ולא ל-500 כמו אצלינו.
למה מוצרי הטואלטיקה כל כך יקרים?
זה תלוי בכמה גורמים.
1. שוק ריכוזי. בדרך כלל, לכל מוצר מחו"ל יש כאן יבואן רישמי אחד, ואם מישהו מנסה לעשות יבוא מקביל מנסים לחסום אותו בכל הכוח.
2. רפורמה בלתי אפשרית- המוצרים שמשווקים כאן בארץ מחייבים אישורים של משרד הבריאות, למרות שיש להם אישורים של FDA או CA. נשאלת השאלה מדוע מוצר שכבר עבר אישורים בינלאומיים חייב לעבור גם אישור ישראלי? התקינה הזו עומדת להשתנות בראשון לינואר 2023 יחד עם רפורמה שאמורה להוזיל את העלויות ולהקל על יבוא מקביל.
3. עלויות שילוח- בגלל הבאלגן בנמלים והעיכוב בפריקת אוניות- העלויות הלללו גדלות ומגולגלות לצרכן הסופי.בנוסף, רוב היצרניות מייצרות באירופה או ארה"ב ועלויות השינוע הרבה יותר זולות.
4. הנחות- לפעמים היבואן נותן הנחות לרשתות שלא מגלגלות אותן בכלל לצרכנים.
5. כוח קנייה- בסופו של דבר ישראל קטנה יחסית לשאר המדינות ולכן הכוח של היבואן הישראלי להשיג מחירים טובים יותר והנחות משמעותיות- מוגבל.
לכל הבדיקות:
>>> היכן הכי זול לקנות מוצרי ניקיון וטואלטיקה?
>>> באיזו רשת מצאנו את סל הקניות הזול ביותר, וכמה אותו סל עולה בעולם?
>>> איפה בישראל הכי זול לקנות קרם הגנה?
>>> באיזו מדינה יותר משתלם לקנות ביגוד ספורט?