משרד הכלכלה והתעשייה מאשר היום (א') את טענת היבואנים הרשמים ורשת סופר-פארם, לפיה פער המחירים הגבוה בין ישראל לבין אירופה נובע במידה רבה מכך שהיצרניות הבינלאומיות מייצאות לישראל במחירים גבוהים מאלו שהן מייצאות למדינות אחרות.
עם זאת, במשרד הדגישו כי גם ליבואנים הרשמים - דוגמת שסטוביץ' ודיפלומט - יש חלק משמעותי באחריות למחירים הגבוהים בארץ. בכך מיתן המשרד את העמדה שהציג במסיבת עיתונאים לפני כחודש, שבה האשים רק את היבואנים הרשמים בפער המחיר.
"הפערים הגדולים בין המחירים בישראל ובפולין קשורים בראש ובראשונה לספקים הבינלאומים, כמו קולגייט פלמוליב, יוניליוור ופרוקטר אנד גמבל, שמתמחרים את ישראל במחיר גבוה יותר, וליבואנים כמו שסטוביץ' ודיפלומט שבישראל נהנים מבלעדיות, בשונה ממדינות אחרות בעולם בהן יש מגוון של מפיצים", נכתב בהודעה שפרסם היום משרד הכלכלה.
"יצרנים בינלאומים ויבואנים מנצלים בלעדיות בייצוג מותגים בינלאומיים לטובת מחירים גבוהים בשוק הישראלי, מה שמביא לפערי מחירים בלתי סבירים בין ישראל לעולם", אמר היום שר הכלכלה והתעשייה אלי כהן. "משרד הכלכלה, לרבות הרשויות הכפופות אליו, ימשיכו לקדם בנחישות מהלכים להורדת יוקר המחייה".
משרד הכלכלה אף פרסם דוגמאות למספר מוצרים שנמכרים לרשתות בישראל על ידי היצרנים הבינלאומים והיבואנים הבלעדים בפערים של עשרות ומאות אחוזים בהשוואה לפולין:
פערי המחירים הללו נחשפו לראשונה ב-TheMarker באפריל האחרון, בכתבה למה בסופר-פארם בישראל תשלמו פי ארבעה מבסופר-פארם בפולין?. בסופר-פארם טענו כי השכירות בקניונים בפולין נמוכה יותר וכך גם השכר לעובדים - אך לא הכחישו ששיעורי הרווחיות של הרשת בישראל גבוהים הרבה יותר. הם אף טענו כי הפערים הגדולים בין המחירים בישראל ובפולין הם בראש ובראשונה באחריות הספקים הבינלאומים.
על רקע ניסיונות משרד הכלכלה לקדם את רפורמת התמרוקים ולהקל על יבוא מקביל, בשבועות האחרונים הופעלו לחצים על משרדי הממשלה מגופים מקבילים בארה"ב ובאיחוד האירופי. בסוף השבוע נבלמה הרפורמה, בין השאר כתוצאה מאותם לחצים, וכעת לא ברור מתי תקודם - אם בכלל.
הכתבה פורסמה במקור באתר TheMarker
כתבות נוספות:
הניהול המופרך של נתניהו: ממנה רב סרן לרמטכ"ל
השמחה של המונופולים היתה מוקדמת מדי