עברו דרך מעברים שמכילים דברים שאתם לא צריכים
כולם יודעים שהדרך למוצרי החלב, הבשר והביצים רצופה בהמון פיתויים והסיכוי שתתפתו לקנות משהו מתוך גחמה רגעית או ש"תזכרו" בפריט שאתם לא באמת צריכים הוא גדול. בין אם אתם חושבים על זה באופן פעיל או לא, לכל חנות יש מעבר או שניים שלא מהווים "סכנה" עבורכם (מזון לחיות מחמד, ציוד לתינוקות, קוסמטיקה וכו). אם תהפכו את המעבר הזה למעבר קבוע בדרך למחלקות שאתם צריכים בחלק האחורי של החנות, תצליחו להימנע מפיתויים כמו מעבר במדפי הממתקים לדוגמה. גם הדיאטה שלכם תודה לנו.
קנו עופות שלמים
לעולם אל תרכשו חלקי עוף (חזה, כנפיים) כשאתם יכולים לקנות עוף שלם ולהכין יותר ארוחות ממנו עבור פרוטות לקילו. בעזרת מספריים חזקים תוכלו לפרק את העוף לחלקים ולנצל את כולו במקום לקנות חלקים מסויימים בפי שניים במחיר.
ערבבו קפה יקר עם זול
אין כמו קפה שנטחן ישירות למכונה הביתית, אבל מכיוון שהתענוג הזה עולה בהתאם - נסו לשלב פולי קפה איכותיים עם קפה טחון בצנצנות מהסופר. ההבדל הוא מזערי והחיסכון גדול.
הפכו את הקוטג'
טריק סודי שיגרום לגבינת הקוטג' שלכם לשמור על המרקם שלה הרבה יותר זמן במקרר הוא להפוך את המיכל עם המכסה למטה. תודו לנו אחר כך.
לכו לעשות קניות בשוק לפני שהוא נסגר
טריק ידוע ועם זאת הרבה לא מיישמים אותו. אם תוותרו על קניית ירקות בסופר ותעדיפו לקנות אותם בשוק בשעות הערב, רגע לפני שהשוק נסגר והירקנים מתחילים לקפל את הסחורה - תוכלו לחסוך המון כסף.
המוכרים בשוק לא מעוניינים להביא תוצרת שלא נמכרה בחזרה הביתה, כך שהם לעתים קרובות מוכרים את המלאי שלהם במחירים מוזלים לפני שהשוק נסגר. החיסכון שניתן להגיע אליו הוא עד 80 אחוזים! שכנענו?
לכו במעברים ההיקפיים בסופר
מזון בסיסי (בשר, חלב, ולחם) ממוקם בדרך כלל בקירות ההיקפיים של החנות. ככל שתתרחקו מן המעברים הפנימיים, תמצאו את המצרכים הבריאים והזולים יותר.
בדקו טוב את המארזים במבצע
אם מציעים לכם לקנות מארזים במבצע, בדרך כלל של יותר פריטים ממה שהתכוונתם לרכוש - תבדקו כמה עולה פריט אחד. בדרך כלל ההפרש הוא של שקל או שניים בלבד לטובת המארז אבל אם לא תשתמשו בכולו - יוצא שהפסדתם יותר מאשר אם הייתם קונים את המוצר כבודדים.
עברו על המבצעים בבית
לפני שאתם נוסעים לקניות, כדאי שתעברו על רשימת המבצעים שמתפרסמת כל שבוע. כך תוכלו לתכנן את הארוחות שלכם בהתאם.
עשו את החשבון
לפעמים נראה כי אריזה מוגדלת של אותו מוצר היא יותר משתלמת אבל ב-99 אחוזים מהמקרים זאת הנחה מוטעית. על מנת להפוך לצרכנים חכמים באמת חשבו תמיד את העלות ליחידת משקל מסוימת, בין אם זה 100 גרם, קילו, מיליליטר או ליטרים. כדי להקל על החישוב הרשות להגנת הצרכן חייבה את כל היצרנים לכתוב על יד כל שורת מחיר כמה כסף תשלמו פר יחידת משקל.
בקשו מהשכנים את הקופונים שלהם
אם ראיתם בעלונים המצורפים לעיתוני סוף השבוע מוצר במבצע שווה שמחזיק מעמד לאורך זמן, פשוט בקשו מהשכנים את הקופונים שהם לא עושים בהם שימוש ותוכלו לחסוך המון כסף בקניית כמה מוצרים באותה כמות קופונים שאספתם.
עקבו טוב אחרי החשבון
הרגע בו אתם מגיעים לקופה וכמעט סיימתם את הקניות הוא בדיוק הרגע נופלות טעויות רבות שבאות לידי ביטוי בגובה החשבון שתשלמו - מוצרים שלא רכשתם, חיוב על פירות שונים מאילו שבחרתם או הנחות שלא ירדו הם רק חלק מן הדוגמאות. בידיעה זו, כדאי לשמור על עין הפקוחה על התצוגה של הקופאי בזמן שהוא סורק כל מוצר.
ודאו כי הנחות על מכירות וקופונים מוחלים ושהקודים שהקופאי בחור הם הקודים הנכונים עבור מוצרים ללא תגי מחיר (למשל שאתם לא משלמים עבור פטריות אקזוטיות כאשר אתם קונים סה"כ פלפלים ירוקים).
הקפידו לשמור על הקבלה שלכם
אם שורת המחיר של הפריט שרכשתם לא תואמת את המחיר שכתוב על האריזה, אתם יכולים להביא את הקבלה בחזרה לחנות תמורת החזר. אם אתם מגלים בבית שהפריט שרכשתם פגום, הוכחת הקנייה בקבלה תאפשר לכם להחזירו ולקבל תמורתו מוצר אחר.
אל תתפתו להגבלות קנייה
טריק ידוע של הסופרים הוא להגביל את הקנייה של מוצר מסוים כדי שהלקוח יחשוב שהמבצע כל כך שווה שחבל לא לקנות אותו. תשמרו את הכסף בארנק כי בדרך כלל המבצע לא עד כדי כך משתלם.
האריכו את הזמן בין הקניות
במקום ללכת פעם בשבוע, תלכו פעם בשבועיים. אתם תיאלצו להיות יצירתיים יותר בקשר לארוחות שאתם מכינים ולנצל בחוכמה את תכולת המקרר שלכם במקום לזרוק כל שבוע מזון שפג תוקפו ולא שמתם לב אליו.