החגים בפתח ואם יש מכשיר חשמלי אחד שאמור "לתת עבודה" בזמנים כאלו הוא כמובן התנור הביתי.  למרות החידושים שנכנסו בסערה לחיינו בתחום הבישול והאפייה (מישהו אמר נינג'ה גריל?), תנור אפייה הוא עדיין מוצר הכרחי בכל בית שמכבד את עצמו. אז כדי להקל עליכם את הבחירה בין עשרות החברות בשוק, שאלנו 42 טכנאי תנורים המדורגים באתר מידרג, מהו תנור האפיה המומלץ ביותר לשנת תשפ"ה? על בסיס ניסיונם הרב בתיקון תנורים במטבחים בישראל. מי התברגה במקום הראשון? מי מצטיינת בתנורים למטבחים קטנים? ומאילו חברות הטכנאים ממליצים להתרחק?

איך בדקנו?

טכנאי תנורים מומלצים מאתר מידרג התבקשו לבחור מבין 23 מותגים של תנורי אפייה את המותג המומלץ ביותר בקטגוריות שונות ובנוסף לענות על מספר שאלות - באיזו חברת תנורי אפייה יש תקלות רבות ותמורה נמוכה ביחס למחיר? איזו מדינה מייצרת תנורים איכותיים? ואיזה קריטריונים חשובים בבחירת תנור אפייה חדש?

מכיוון שרוב החברות מציעות דגמים של תנורים במגוון רחב של מחירים, הרשימה כללה את כל חברות התנורים הפופולריות בישראל, ללא חלוקה לתתי קטגוריות. הטכנאים שענו על השאלון מתקנים את כל סוגי התנורים, כך שלא תיווצר הטיה לטובת מותג מסוים, כלל המותגים הופיעו לפי סדר ה-ABC, וניתנה לטכנאים אפשרות לבחור גם במותג שאינו ברשימה.

בחירת הטכנאים

חברות התנורים המומלצות והאמינות ביותר

בשאלה הראשונה התבקשו הטכנאים לסמן מיהן לדעתם שלוש החברות האמינות ביותר בתחום תנורי אפייה. תנור אמין הוגדר כתנור שעושה את העבודה, נוח לתפעול, נותן תמורה ביחס למחיר, עם מינימום תקלות, ובמקרה של תקלה - יש לו חלקי חילוף זמינים וניתן לתקנו במחירים נוחים.

את המקום הראשון קטפה חברת בוש, הפופולרית מאוד במטבחים של ישראלים, עם 57% בחירה.: "לבוש יש תנורים מוצלחים מאוד. היא אחת החברות הנמכרות ביותר בשוק ולא סתם. המחירים של התנורים סבירים ובמידה ויש תקלה, לי בתור טכנאי קל להשיג חלקי חילוף לתנורים שלה". מסביר נאור, אחד הטכנאים המדורגים ביותר באתר.

במקום השני התברגה חברת אלקטרולוקס, עם 45 אחוזי הצבעה.

במקום השלישי  התברגה חברת AEG, עם 40 אחוזי הצבעה. שתי החברות זכו למחמאות רבות מצד הטכנאים על איכות התנורים, מיעוט התקלות וזמינות חלקי החילוף.

בהמשך הרשימה אפשר למצוא את סימנס (השייכת לחברה BSH הגרמנית, החברה הרשמית של מוצרי חשמל של בוש) עם 26% אחוזי הצבעה ואחריה עם 19% חברת דלונגי האיטלקית.

בין החברות שלא קיבלו אפילו אחוז אחד מקולות הטכנאים נמצאת Gorenje הסלובנית שנחשבת למותג יוקרתי, מידאה הסינית שמחירי הדגמים שלה בדרך כלל נמוכים יחסית לשאר החברות, ובלומברג, המיובאת על ידי הספקית הטורקית ראלקו. במהלך מלחמת חרבות ברזל הספקית הטורקית החליטה לעכב משלוחים לישראל ומסתבר שזה לא הפסד גדול.

 

 

 

כמה אמור לעלות תנור אפייה טוב?

צריך לקחת בחשבון שהתנורים של היום הם לא התנורים של פעם, וסוג התנור שהחזיק 40 שנה אצל סבתא כנראה לא קיים יותר. מחיר של תנור חדש טוב מתחיל ב-1,500 שקלים לתנור בסיסי ומגיע ל-5,000 שקלים לתנורים המשוכללים יותר, ההמלצה של מדרג היא להיות במקום טוב באמצע.

האם כדאי לקנות תנור פירוליטי שמנקה את עצמו?

73% מטכנאי התנורים שענו על השאלה לא ממליצים על תנור פירוליטי. הטענה המרכזית היא שהוא פשוט מייצר תקלות - מפסק נעילה, כרטיס תקול ובאופן כללי בלאי גבוה יותר. בנוסף התוכנית הפירוליטית מומלצת להפעלה עד פעמיים בשנה בלבד, אז בכלל לא בטוח שזה שווה את הפער במחיר.

מה עדיף? תנור מחברה גרמנית או חברה סינית?

כששאלנו באופן כללי, איזו תוצרת תנורים נחשבת לאמינה יותר, תוצרת גרמניה ניצחה בפער של כ-73% מהקולות, ואיטליה אחריה עם כ-23% מהקולות. ההמלצה המרכזית של הטכנאים, הייתה להתרחק מתנורים סיניים, כי איכות החומרים שלהם נמוכה בדרך כלל.

האם מומלץ לבטח מוצרי חשמל?

כאן התשובה קצרה וחד משמעית - לא.

איזה תנור קומפקטי הכי מומלץ לקנות?

בעוד גובה של תנור אפייה סטנדרטי נע בין 55-60 ס”מ, גובהו של תנור אפייה קומפקטי הוא עד 45 ס"מ. התנורים הקומפקטיים הם תנורים בנויים, המספקים אפשרויות אפיה ובישול לכל דבר ועניין ומתאימים למי שאין להם הרבה מקום במטבח. אם אתם מחפשים תנור קומפקטי, גם כאן המנצחת היא בוש עם 52% מהקולות, עם סדרת תנורים מעוצבת למטבחים קטנים. למקום השני הגיעה אלקטרולוקס עם 32% מהקולות ואחריה AEG עם 29%.

תבנית אפייה, תנור (צילום: Natalia Bostan, Shutterstock)
צילום: Natalia Bostan, Shutterstock

איזה תנורים לא כדאי לקנות?

השאלה המעניינת באמת היא מאיזה תנורים כדאי להתרחק? הטכנאים המליצו להתרחק מתנורים זולים במיוחד אך להפתעתנו גם תנורים של חברות יוקרה מסוימות לא מומלצים לרכישה. "בתנורים של החברות היקרות כמו Gorenje, חלקי חילוף לא זמינים לטכנאי. מעבר לזה שהם יקרים מאוד וקשה להתחייב שהתנור יחזיק מעמד אחרי התיקון, כך שלא תמיד שווה להשקיע בהם את מחיר התיקון", טוען חנן, טכנאי מוצרי חשמל ותיק עם 2,371 חוות דעת במידרג. "אני ממליץ באופן כללי לא לרכוש במחירים גבוהים כי לא תמיד היקר הוא הטוב ביותר". חברות נוספות שלא זכו למחמאות מצד הטכנאים הן FUJICOM וTEKA.

"טכנאי מוצרי חשמל הוא אחד התחומים העסוקים ביותר באתר מידרג", מספרת קרולינה תמר, מנהלת תוכן באתר. "כשאנחנו בוחנים עסקאות של תיקון תקלות בתנורי אפייה, אפשר לראות שאותו תיקון שמסתיים בכמה מאות שקלים במותג אחד, יכול להגיע לכמעט 1,000 שקלים במותג אחר. לכן אחד הדברים שצריך לקחת בחשבון כשקונים תנור - מלבד מיעוט תקלות - הוא שהתקלות שכן יופיעו יהיו פתירות - כלומר, שהטכנאי ימצא חלקי חילוף בקלות והתיקון לא יעלה כמו תנור חדש".

איך בוחרים תנור אפייה אמין וטוב?

ביקשנו מהטכנאים כמה טיפים לרכישת תנור חדש. הקריטריונים המרכזיים כמובן היו איכות הבישול והאפייה, בלאי נמוך, חימום מהיר ופיזור חום שווה, אבל בכל זאת יש כמה דגשים ספציפיים יותר:

  1. קחו בחשבון את צרכי הבית - תדירות האפייה ומהות השימוש. אם אתם בעלי קייטרינג ביתי או מארחים את כל המשפחה אחת לשבוע או שאתם מאלה שמדליקים את התנור רק כדי להפשיר פיצה מהמקפיא. "במידה ואתם משתמשים הרבה בתנור, עדיף לקחת מותג רציני כמו בוש, סימנס, קונסטרוקטה, זנוסי וכו׳ ולהשקיע עוד כמה שקלים כדי לקבל מוצר איכותי ואמין. לעומת זאת, אם מדובר בדירת סטודנטים או דירה של זוג צעיר, אפשר בתור התחלה להתפשר על מותגים יותר זולים", אומר נאור הטכנאי.
  2. אל תפלו לעיצוב החדשני - תנור חדיש עם הפעלה דיגיטלית אמנם נראה מצוין במטבח אבל אם אתם לא מצליחים להבין איזו תוכנית מתאימה לחמין של שבת,, כנראה שזו לא הבחירה הנכונה עבורכם. בנוסף, תנור דיגיטלי מועד לפורענות בכל הנוגע לתקלות בלוח המגע ובכרטיס הפיקוד. "כשאתם בחנות, אל תתפתו לקנות תנור שנראה דיגיטלי ויפה. במקום זה חפשו את החברות המוכרות והאמינות וגם אצלן קחו את הדגמים הפשוטים - עם כמה שיותר מכניקה וכמה שפחות דיגיטציה", ממליץ נתן, טכנאי מוצרי חשמל.
  3. דירוג אנרגטי - תנור אפייה הוגדר על ידי הטכנאים המדורגים באתר מידרג כצרכן החשמל הכבד ביותר בבית. לכן יש אקסטרה חשיבות לקניית תנור אפייה עם דירוג אנרגטי גבוה. באופן פורמלי סקאלת הדירוג נעה בין A-G, כאשר A מתייחס למוצר חסכוני, אבל לא סביר שתמצאו בחנויות מוצרים בדירוג נמוך מ-B.
  4. אחראיות- לרוב, תנורי האפייה מגיעים עם אחריות של שנתיים, שמסופקת בפועל על ידי נותנת שירות חיצונית. נאור, טכנאי תנורים שממליץ על תנורים של היצרנית CSB (בוש, קונסטרוקה וסימנס), מסביר "לרכישה תנור אפייה מחברה מוכרת יש השפעה גם על נושא האחריות, כי הלקוח יכול להיות בטוח שהחברה שמספקת את האחריות אמינה ושיש לה חלפים במקרה הצורך. ובכל מקרה, לא משנה איזו חברה אתם בוחרים, שימו לב שמדובר באחריות של היבואן הרשמי" ומה בנוגע להרחבת אחריות מעבר לשנתיים? "אם ברגע הקנייה מציעים לכם להרחיב אחריות ל-4 שנים נוספות בעלות של 200 שקלים, אני ממליץ לקחת את זה בלי להסס. זה מבטיח לכם 6 שנים של שקט מבחינת תקלות בתנור".

אתר מידרג פעיל משנת 2003 ומדרג מעל 10,000 בעלי מקצוע מומלצים ב-141 תחומים שונים. הדירוגים באתר מבוססים על מעל 2,227,979 חוות דעת של לקוחות מאומתים. במידרג תוכלו למצוא טכנאי תנורי אפייה ועוד אלפי בעלי מקצוע מומלצים.