הלקוחה ד' ניצלה את מבצעי הקניות המקוונים והזמינה פריטים מחנות מרקס אנד ספנסר בבריטניה בסכום של 49.5 פאונד. ד', המורגלת ברכישות מחו"ל, דאגה לוודא ששער החליפין ביום הקנייה מסתכם בפחות מ-75 דולר, תקרת הפטור ממסי יבוא אישי הנהוגה בישראל. למרבה הפתעתה, חברת GCX שנשלחה לשחרר את החבילה מהמכס דרשה ממנה 142 שקל בגין מע"מ, אגרות ושירותי עמילות שנגבים על ידי חברת הבלדרות כאשר החבילה עוברת את רף הפטור.
עוד ב-mako כסף:
- מה יכולתם לעשות בכסף שבזבזתם על סיגריות?
- כך תנצחו את הבנק ותורידו את הריבית
- המדריך למתלבט: על מה באמת מתנהל ויכוח הגז
לפי רשות המסים, ההסבר לחיוב החבילה במסים נעוץ בהבדלים בין שער המטבע בין יום הרכישה לבין יום השחרור מהמכס. "לפי תקנות כללי המכס (חישוב מחיר הנקוב במטבע חוץ), שער החליפין לצרכי מכס לסחורות המשוחררות מיום שלישי בשבוע עד ליום שני בשבוע לאחריו, נקבע לפי שער החליפין המפורסם ביום שישי, שקדם ליום שלישי האמור, וכך גם לגבי כל סכום אחר שיש להביאו בחשבון לעניין דיני המכס" הסבירו לנו ברשות. "במקרה האמור, נכון לתאריכים 24.11.15 ל- 30.11.15, שערי החליפין הרלוונטיים לחישוב היו שערי החליפין שהתפרסמו ע"י בנק ישראל ב- 20.11.15 .ביום זה ערך שער יציג ליש"ט היה 5.9327 ודולר ארה"ב היה 3.8780 - היחס ביניהם עמד על 1.5298. מכאן ששווי הסחורה (49.5 פאונד) היו ביום השחרור 75.73 דולר".
ללמדנו שכדי להזמין משלוח ביום ראשון עליכם לצפות את שער הדולר שיגיע ביום השישי שקדם להגעת המוצר למחסני המכס.
שני טיפים שימנעו הפתעות
למרות הביקורת, בנוסחא של המכס יש הרבה הגיון – היא מונעת את האפשרות של השולח והצרכן לשנות את מועד העסקה בהתאם לשער החליפין המועדף עליהם. אבל רשמו לכם מעתה כלל – כאשר אתם מזמינים מחו"ל תמיד תיקחו מרווח ביטחון מתקרת הפטור.
הכתבה פורסמה במקור באתר TheMarker
כתבות נוספות:
אורן חזן זה גרושים, הכסף הגדול נמצא אצל חיים כץ
כך מוכרים לכם דוקטורט באוניברסיטה שאינה קיימת