את חגיגת קניות האונליין של חודש נובמבר, יפתח כמו בכל שנה "יום הרווקים הסיני". בעליאקספרס, ה-אתר הסיני שהכי אהוד על הישראליים, יתחילו המבצעים באופן רשמי ביום שני ה-11.11 בשעה 10:00 בבוקר (שעון ישראל) וימשכו עד שבוע לאחר מכן (11-18.11). רגע לפני שאתם ניגשים לעגלת הקניות שלכם, הנה כמה דברים שכדאי לשים אליהם לב.

התכוננו מראש

כדאי מאוד להיכנס לסקור את האתר עוד לפני שהמבצעים הגדולים נכנסים לתוקף ולהבין באיזה מוצרים תרצו להתמקד. מבצעי החג כבר החלו להתפרסם , אך שימו לב – לא על כל המוצרים שכתוב "הנחה גבוהה" ביום הרווקים אכן קיימת הנחה גבוהה מהרגיל. כדאי לעשות הכנה ולבדוק מראש את המחירים של המוצרים שתרצו ולהשוות אם המבצע אכן משתלם. ניתן גם להוסיף את הפריטים לעגלה שלכם עוד לפני ה-11.11 וככה לראות את המחיר מתעדכן ביום הרווקים עצמו.

בדקו את החנות

עליאקספרס, ממש כמו אמאזון, הוא סופרמרקט שמציע מגוון רחב של מוצרים מחנויות שונות. לכל חנות שכזו יש שם ודירוג שביעות רצון, ומומלץ להציץ בו לפני שאתם מכניסים את המוצר לעגלת הקניות. לפעמים ההבדלים זניחים אבל חנות שמדורגת ב-99.4 אחוז, למשל, יכולה להיות עדיפה על חנות אחרת שמדורגת ב-98.1 אחוז, כשההבדל יכול להתבטא בחוסר מיומנות שיכול לעלות לכם בזמן יקר ובכסף.

קראו תגובות ופידבקים

אלא אם כן מדובר במוצר חדש שזה עתה יצא, לכל המוצרים בעליאקספרס יש פידבקים של גולשים אחרים שרכשו את אותו המוצר. לפעמים מדובר על מאות ואלפים ולא ממש אפשרי לעבור על כולם, אבל אם יש תמונות – רצוי קודם כל להציץ בהן ולהבין איך המוצר נראה בפועל, איך הוא ארוז, מה מגיע באריזה ומה הגודל שלו ביחס לידיים של בן אדם או עצמים אחרים בסביבה הביתית. אפשר לחפש גם תגובות לפי דגלי המדינות, כך שאם יש רוכשים מישראל, יתכן שהפידבקים שלהם ילמדו אתכם האם המוצר הזה בכלל רלוונטי לארצנו הקטנה. כמובן שיש גם כאלו שנהנים להתלונן סתם, אבל חשוב לנסות ולראות על מה נסובות רוב התגובות השליליות, והאם זה משנה את דעתכם על המוצר או על החנות.

השתמשו בשירות קאשבק

ישנם שירותים חינמיים המציעים להחזיר לכם חלק מכסף על כל הזמנה, ובלבד שתגיעו לעליאקספרס דרך הלינק הפנימי שלהם.

השוו מחירים עם אתרים אחרים

עליאקספרס אמנם נחשב אתר סיני משתלם וזול, אבל הוא בפירוש לא היחיד. הריצו חיפוש זריז על המוצר שאתם מעוניינים בו גם באתרים אחרים כדוגמת Banggood , Lightinthebox או SheIn, ואולי אפילו תמצאו אותו במחיר זול יותר, או בתנאי שילוח עדיפים. 

שימו לב לעלויות השילוח

לכל מוצר שנמכר בעליאקספרס יש כמה וכמה אפשרויות שילוח עד הבית. הזולות ביותר בדרך כלל מכילות שליחה באמצעות דואר רגיל ללא מספר מעקב, או עם אפשרות של מעקב אבל עד שהחבילה יוצאת מגבולות סין. היקרות מציעות מעקב מסודר יותר וחברת שילוח פרטית. בכל מקרה, רגע לפני שאתם לוחצים על האישור, בדקו אילו עוד אופציות יש לכם שם ברשימה. לפעמים האופציה ה"יקרה" יותר, שתקצר לכם את מספר ימי המשלוח בהרבה, היא בהפרש של דולרים בודדים מהאופציה הזולה. לפעמים זה ההיפך – תשלום מיוחד עבור משלוח בחברת שילוח לא משפר בהרבה את האופציה הרגילה.

כמו כן, אם החבילות שלכם מגיעות לסכומים של מעל 75 דולר, תאלצו לשלם תוספת של 17 אחוזים כדי לשחרר את החבילה מהמכס, ולא תמיד הסכום הזה מגולם בתשלום הסופי. לפעמים כדאי אפילו לפצל חבילות כדי לא להגיע לתקרה הזו. 

בדקו קופונים

עליאקספרס הוא אתר שמפוצץ בקופונים, לפעמים בגלל חגיגות כמו יום הרווקים, ולפעמים סתם בלי סיבה מיוחדת. כל משתמש חדש באתר למשל (עם כתובת מייל חדשה) מקבל אוטומטית הנחה של 3 דולר בהזמנה הראשונה שלו, והיד עוד נטויה. שווה לבדוק בעמוד הראשי אם יש איזו הודעה על קופון, וגם בעמוד המשתמש האישי שלכם, אולי במקרה פינקו אתכם ככה על הדרך.

שימו לב לעמלות ההמרה

אחד הדברים שאנשים פשוט נוטים להתעלם מהם בהזמנות של חבילות מחו"ל הן עמלות ההמרה הגדולות של חברות האשראי, שמסוגלות לגבות עד 3 אחוזים עבור כל עסקה, רק משום שהיא מתבצעת במטבע זר. התוספות הקטנות האלה עלולות להפוך את כל ההזמנה לבלתי משתלמת. בדקו אילו מבין כרטיסי האשראי שלכם מציע את עמלות המרת המט"ח הקטנות ביותר, והשתמשו בו.

צרו קשר עם המוכר

ביצעתם הזמנה? קיבלתם אישור על התשלום? מעולה, אל תנוחו על זרי הדפנה. כל חנות באליאקספרס מקבלת חלון זמן של עד 5 ימים מרגע אישור התשלום ועד שהיא חייבת לשלוח את ההזמנה אליכם, אחרת העסקה מבוטלת. תהיו עם היד על הדופק בהקשר הזה, ואל תהססו ליצור קשר ישיר עם החנות (יש כפתור ייעודי לכך בפרטי ההזמנה) ולשאול אם הכל בסדר, מה הצפי, והאם אפשר אולי להקדים או לצ'פר אתכם במשהו.