מניסיון של שנים הורגלנו שבכירי בזק, מונופול התקשורת הישראלי, אינם מאכלסים את המקומות הראשונים בדירוג "ליגת העל" של "גלובס". שנים חלפו, ואולי העובדה שבזק כבר אינה בבעלות ממשלתית כי אם בבעלות איש עסקים פרטי (חיים סבן), קרן אייפקס ומורי ארקין, מי שהיה מנכ"ל אגיס, החלה לחלחל למדיניות התגמולים בחברה וזו החלה לדמות למדיניות כמעט אמריקנית.
וכך, מקבל השכר הבכיר בחברה הוא שלמה רודב, יו"ר החברה מזה כשנה וחצי. עלות שכרו הכוללת של רודב עמדה על 15.1 מיליון שקל ובכך הפכה אותו לשיאן השכר החדש, כשעלות השכר החודשית המתקבלת ממנה היא 1.3 מיליון שקל.
להבדיל אלפי הבדלות משכניו לדירוג, במקרה של רודב, חלק העלות שנכנס להגדרה של "תשלום מבוסס מניות" - שפירושו שווי הטבה באופציות - נמצא בתוך הכסף הודות ליציבות היחסית עליה שמרה מניית בזק בשנה האחרונה (עלייה של 2.6%) ועלייה של 5.4% בשנתיים האחרונות).
רודב קיבל אשתקד חבילה של 9 מיליון כתבי אופציה (0.33% מההון בדילול מלא) לפי מחיר מימוש של 6.4405 שקל. מניית בזק נסגרה אתמול על מחיר של 6.48 שקל, ולכן האופציות לעיל של רודב מצויות "בתוך הכסף". בזק מציינת כי השווי בלאק אנד שולס שלהן הוא 16.8 מיליון שקל. "דירקטוריון בזק הגיע למסקנה כי מאז שנכנס לתפקידו מר רודב פעל במקצועיות, נחישות, התמדה והצלחה, בתחומי הפעילות של החברה", מסבירה בזק את חבילת התגמול המפנקת של היו"ר.
שני לרודב ברשימת הבכירים של בזק הוא גיל שרון, מנכ"ל פלאפון, שעלות שכרו עמדה על 12.5 מיליון שקל - 2.3 מיליון מתוכה כשכר, סכום דומה כמענק ושווי הטבה באופציות של 7.9 מיליון שקל, ובחלוקה חודשית - כמיליון שקל. במקרה של שרון, האופציות שבידיו נמצאות עמוק "בתוך הכסף", יותר מאלו של רודב. שרון קיבל אשתקד 5.25 מיליון אופציות לפי מחיר מימוש של 5.5 שקל, ולכן שווי בלאק אנד שולס שלהן הוא 14.3 מיליון שקל.
גם במקרה של אבי גבאי, מנכ"ל בזק, מדובר על אותו מרכיב אופציות ולפי מחיר מימוש זהה, כמו גם במקרה של אלן גלמן, סמנכ"ל הכספים, ואף יצחק בנבנישתי, מנכ"ל בזק בינלאומי. במילים אחרות, בזק - הכי טוב בבזק.