ממשיכים להיחלץ לטובת ערוץ 10: "מותו של ערוץ 10 יעמיד את הדמוקרטיה הישראלית בפני תקופה חשוכה. אי שינוי החקיקה יעמיד בתוך כמה שנים את הזכיין הבא בדיוק מול אותה שוקת שבורה", אומר אילן שילוח, יו"ר מקאן אריקסון ישראל. לדבריו, "החלטתה של ועדת הכלכלה לא לאפשר לערוץ 10 להגיע להסדר חובות עם הרשות השנייה ולצאת מיידית למכרז, תביא למותו של הערוץ".
לדבריו, קבוצת מקאן אריקסון לא יכולה לעמוד מהצד ולתת לתרחיש הזה להתממש ללא כל ניסיון לעצור אותו. הבוקר (ה') פרסמה הקבוצה מודעות בעיתונים תחת הכותרת: "מדינת ישראל מודיעה בלי תדהמה על מותו של ערוץ 10", הקוראות למקבלי ההחלטות להפוך את ההחלטה על פיה.
לדברי שילוח, שבתקופה האחרונה קיים לא מעט מאבקים מול הרצון של ערוץ 10 להפחית בעמלות היתר, "במסגרת הרגולציה והתנאים הנוכחיים ספק גדול אם איזשהו גוף ירצה לגשת למכרז, שכן בתוך כמה שנים הזכיין החדש יעמוד בדיוק מול אותה שוקת שבורה מולה עומדים בעלי הערוץ היום. התוצאה היא שערוץ עשר ייסגר, 3,000 אנשים יאבדו את משרותיהם, התרבות הישראלית תיפגע ושוק הטלוויזיה ירוכז שוב בידיו של ערוץ מסחרי אחד, תוך פגיעה בתחרות, בחופש הבחירה ובמגוון הקולות שנשמעים כיום בשיח הציבורי בישראל. במקום לצעוד קדימה, אנו ניסוג אחורנית ושוק התקשורת המקומי יהיה עוד יותר ריכוזי בדומה לזה המאפיין משטרים אנטי-דמוקרטיים".
להערכת שילוח, עד שהמכרז ייצא לפועל תחלוף לפחות שנה, מה שמבטיח כאוס מעתה ועד המכרז ועד בכלל. "על ממשלת ישראל וכנסת ישראל, בתמיכת הרשות השנייה, לפעול לאלתר לשינוי חקיקה, שתיצור רפורמה שעקרונותיה הם: מעבר למשטר רישיונות במקום זיכיונות, ביטול התמלוגים למדינה, הורדת דמי הזיכיון, איחוד מועצת הרשות השנייה עם מועצת הכבלים והלוויין כדי לחסוך בהוצאות והורדת הדרישות לז'אנרים גבוהים והעברתם לערוץ 1 - הערוץ הציבורי שאמור לעמוד בזה וזו זכות קיומו".
כזכור, בעבר ניהל שילוח משא ומתן מתקדם לשם הצטרפותו כשותף בערוץ 10. לאחר חודשים של משא ומתן והסכמי עקרונות החליט שילוח לזנוח את האפשרות.