פסטיבל ראש פינה ה-9 לטלוויזיה ולקולנוע נפתח היום בסערה ברנז'אית. הפאנל המרכזי הראשון, "המפץ הגדול", הפגיש בין 12 המנכ"לים הבכירים בתעשייה לדיון על ענף הטלוויזיה בצל המשבר הכלכלי, שינויי חקיקה כמו אישור פרסומות בכבלים ובלווין, וכמובן המאבק התמידי בין הרגולציה לערוצים המסחריים.
"אם לא יהיו הקלות לערוץ 2 אנחנו נראה הרבה יותר ריאליטי בשנים הקרובות", פסק יוחנן צנגן, מנכ"ל רשת.
אבל דווקא נפתלי גליקסברג מאיגוד המפיקים התסיס את האווירה כשאמר שהגורם היחיד שמחליט מה תראו בטלוויזיה הם המפרסמים: "יש דיקטטורה במדינת ישראל והיא שייכת למשרדי הפרסום".
את הפאנל הנחה גיא רולניק והשתתפו בו, בין היתר, אבי ניר (קשת), ניצן חן (מועצת הלכבלים והלווין), יורם מוקדי (הוט ), דורית ענבר (רשות השידור), מנשה סמירה (רשות השניה), אילן שילוח (מקאן), רועי מכנס (אולפני הרצליה) חיים פרננדס (משרד האוצר), נוגה רובינשטיין (משרד התקשורת), רון אילון (יס) ויוסי ורשבסקי (ערוץ 10).
פאנל נוסף שתפס את תשומת הלב כינס עורכי תוכן מאתרים מובילים לדיון על טלוויזיה באינטרנט, נסיונות האתרים להכניס תוכן וידיאו לרשת, ואיך מתמודדות רשתות הטלויזיה הגדולות בעולם עם הפלטפורמה המקוונת.
איתי נגלר, עורך התוכן של תפוז, הרחיב על המגמה החדשה, שבמסגרתה תוכן הגולשים המסורתי (קרי אנשים שמצלמים את עצמם ומעלים באופן עצמאי לרשת) מפנה את מקומה לתוכן מקצועי יותר. השחקן החדש בתחום, mako (גילוי נאות: זה אנחנו), גרף מחמאות מאתרים מתחרים.
מעבר לוויכוחים העצבניים, ברחבת הקפה כבר החלו להתמנגל אנשי התעשייה. עם זאת, רובם יגיעו לראש פינה רק מחר. היום ניתן בעיקר לפגוש את משתתפי הפאנלים. טוב נו, וגם את אורלי וילנאי וגיא מרוז, שהתארחו אצל פרופ' יורם יובל לשיחה על זוגיות וטלוויזיה.
מעבר לפאנלים והסדנאות בתחומי הטלוויזיה, נוסף השנה גם מסלול הרצאות בתחום הדיגיטל, במהלכו ישתתפו מומחים מחו"ל שידונו בעולמות התוכן הדיגיטלי. כמו כן, השנה לראשונה משמש יוסי ורדי כיו"ר משותף לצידו של עמי גניגר. על תכני הטלוויזיה אחראי ליאון רוזנברג, מנהל התוכניות של ערוץ ביפ, ואילו כפיר פרבדה, איש שיווק ותוכן דיגיטלי, אחראי על תכני הדיגיטל.