אחד מסימני השנה החדשה בלונדון הוא נאומה השנתי של המלכה לאומה, וזו סיבה טובה להיזכר במה שבאמת הופך את אנגליה למדינה שונה לגמרי. כמיטב המסורת, בין חג המולד לחגיגות השנה החדשה, מתייצבת אליזבת ה-II אל מול 130 מיליון נתיניה , כולל תושבי האי הבריטי ועוד כמה שרידים קולוניאליים, ופורשת את משנתה המלכותית. הנאום, ששודר בשידור חי בבי.בי.סי, הועלה מייד לרשת ולשלל שירותי ה-VOD הקיימים באנגליה, שם זכה תוך ימים ספורים למאות אלפי צפיות והורדות. ב-YouTube לבדו נרשמו כרבע מיליון צפיות תוך מספר ימים – מספרים השמורים בעיקר ללהיטי פופ או כוכבניות פורנו. אם מישהו לרגע הטיל ספק בפופולריות של השושלת לבית ווינדזור, הרי שהקהל הצביע במקלדת והוכיח שגם במאה ה-21 משפחת המלוכה היא עדיין להיט.
עניין מוסד המלוכה באנגליה הוא סוג של "זר לא יבין זאת" . מי הם חבורת האנשים האלה עם הכובעים המצחיקים שטוענים לדם כחול ועולים למדינה כל כך הרבה כסף? למרות שמאז עלתה אליזבת' לשלטון לפני 56 שנה הצטמצם התפקיד לכדי מעמד סמלי בלבד, הסכומים המדוברים רחוקים מלהיות סמליים. בנוסף לבעלות ההיסטורית (שאינה ניתנת למכירה) על נדל"ן ואוצרות בשווי של כמה מיליארדי פאונדים, מחזיקה המלכה גם הון עצמי המוערך בכמה מאות מיליונים. האמת שתלוי את מי שואלים: דוברי המלכה אומרים שמדובר בלא יותר ממאה מיליון, גורמים אחרים באנגליה טוענים שמדובר בפי 3.
בפועל, משימתם העיקרית של החבר'ה מבית ווינדזור זה לדגמן בשם הממלכה המאוחדת את שרידי האימפריאליזם הישן והטוב. זה היה נראה הרבה יותר נורמלי אם מישהו גם היה טורח להפוך איזה שולחן פה ושם, אבל מסתבר שאפילו בבריטניה הצינית, הביקורתית, ובעיקר מוכת המדיה של היום, מעטים נוהגים להתבטא כנגד משפחת המלוכה. למרות העלויות לציבור, היעדר השקיפות הכלכלית והטון האימפריאליסטי, האנגלים לא ממש מביעים מחאה. להפך. בסקר מתוקשר שנערך פה לא מזמן הביע רוב הציבור אהדה למלכה ורצון לראותה בתפקיד עד סוף ימיה. פה ושם מאמר קצת ביקורתי, מערכון עוקצני, או כמה דיבורי קונספירציה כמו למשל שמדובר בכלל בחבורה של מתחזים שגנבה את המלוכה מהשושלת האמיתית. אבל בסך הכל האנגלים מתים על המונרכיה שלהם ונורא אוהבים לקרוא בטורי הרכילות על המשפחה המלכותית.
כששואלים אותם ברצינות, אבל, מגלים שההסבר לכל זה הוא עוד יותר ציני ממערכון של מונטי פייטון. בסופו של יום, האנגלים מתייחסים לעניין המלוכה כעסק לכל דבר. אין להם מרחבים כמו באמריקה, אוכל כמו באיטליה או נופים כמו בצרפת, אבל יש להם את המשפחה המלכותית המפורסמת ביותר בעולם שדואגת שארמון באקינגהם וטקס חילופי המשמר ימשיכו להיות אמיתיים. כל עוד האטרקציה הזו עובדת ומייצרת כמויות אדירות של תיירים והכנסות, לאף אחד אין באמת סיבה להתלונן. בטח לא לעיתונות המקומית שיודעת שתמונה של בני המלוכה על השער מעלה להם את המכירות.
עם או בלי מודעות עצמית, הווינדזורים מנהלים את חיי הארמון בשיא הרצינות וממשיכים לספק דרמות עסיסיות לאופרת הסבון - או בעצם תוכנית הריאליטי - של חייהם. יש מלכה קשישה (אליזבת') שמסרבת לפנות את כיסאה לבנה המזדקן (צ'ארלס). יש את אשתו (קאמילה) בתפקיד הביץ' שכולם אוהבים לשנוא ויש גם שני חתיכים בלונדינים (הארי וויליאם), יתומים מאם (דיאנה), שלפחות אחד מהם עוד יישב על כס המלוכה. אגב, אם נשמעים קולות מודאגים בפורומים הבריטיים, זה דווקא בנוגע ליכולתם של הווינדזורים לשאת את הכתר גם בדורות הבאים. להבדיל מסבתם ואביהם שעוד מדיפים ריח של פעם, הנסיכים הצעירים כבר גדלו באנגליה שאיבדה את התמימות. הם דווקא מעדיפים לבלות בבארים ומועדונים עם בני גילם, ובעולם של אינטרנט ופפראצי כבר קשה לשמור על תדמית סטרילית.
בינתיים נראה שכוחה של המלכה עדיין במותניה והיא צועדת עם הזמן ועם המדיה הדיגיטלית. ברוח עידן הריאליטי השיקה משפחת המלוכה לפני שנה ערוץ אינטרנט עם שידורים מהארמון, שהתווסף למאות אתרי אינטרנט המסקרים אותה ואת משפחתה. החיים בארמון חשופים היום מתמיד ולבני שושלת ווינדזור אין ממש חיים פרטיים משלהם, אבל המאמץ כנראה משתלם. באופן מדהים, כבר יותר מ-1000 שנה אחרי שנוסדה שושלת וינדזור, מצליחה אליזבת לשמר את אותה אגדה ישנה המפרנסת אותה היטב. אכן מלכה.