ששון גבאי, אניה בוקשטין והאוליברים (צילום: עודד קרני)
גבאי, בוקשטיין והאוליברים | צילום: עודד קרני

"אני מודע לעובדה שאחרי שנה מאד פוריה בקריירה, במהלכה צילמתי את 'ביקור התזמורת' לקולנוע והופעתי ב'איש הגשם' וב'גוד ביי אפריקה' על הבמה, תפקיד ראשי במחזמר היה הצעד הבא הכי לא צפוי", אומר ששון גבאי על תפקיד פייגין אותו יגלם בסתיו הקרוב במחזמר "אוליבר" שיועלה בהפקה משותפת של תיאטרון בית לסין ו"קרן אור הפקות" של יריב יפת.

שבעה מיליון שקלים הושקעו בגרסה העברית למחזמר הקלאסי, על פי ספרו של צ'רלס דיקנס, אותו יביים משה קפטן ותרגם לעברית אלי ביז'אווי. לצד גבאי בתפקיד פייגין, הנוכל-שורד האולטימטיבי הנוטל תחת חסותו ילדי רחוב עזובים ומכשיר אותם כצבא כייסים אותו הוא משלח ברחובות לונדון של המאה ה-19, יככבו אניה בוקשטיין כננסי, גיל פרנק כביל סייקס וכן אלברט כהן, יעל עמית, ישראל גוריון ועוד. את אוליבר יגלמו לסירוגין רועי רביב ועמית מוריס, ואת מורהו הרוחני הממולח דודג'ר יגלמו אדי קוטלר ושי חורש.

"לא שרתי על הבמה מאז שגילמתי את קפטן הוק בגרסת 88' למחזמר 'פיטר פן' שכתב וביים אורי פסטר", נזכר גבאי במהלך פרזנטציה ראשונה לתקשורת של קטעים מההפקה שהתקיימה הבוקר, "אני מודה שקצת חששתי בהתחלה, כי מיתרי הקול הם שרירים שאני לא מרבה להפעיל בשירה. זו טכניקה שונה לחלוטין ממשחק, ועדיין הנאמברים של פייגין הולכים על הגבול הדק בין התחומים. הוא מציג כל טקסט שלו, גם אם הליווי הוא מוזיקלי. בגלל שהובטחה לי עזרה צמודה של המדריכה הקולית דוקי עצמון הסכמתי לאתגר, ואני מודה שההנאה גדולה. חוץ מזה, יש לי בבית ילדים בני עשר וחצי ושמונה. פעם אחת רציתי לעשות הצגה המתאימה לגילאים שלהם".

שחקני אוליבר טוויסט (צילום: עודד קרני)
השחקנים. לא מחפשים את הטוויסט | צילום: עודד קרני


המחזמר "אוליבר" עמוס דמויות "טובות" ו"רעות" אבל דווקא בפייגין, התפקיד הראשי, יש משני הדברים. מה סוד קסמו בעיניך?
"בדיוק השילוב הזה. פייגין הוא חתול רחוב שצמח לתוך סיטואציה מסוימת, והפך למה שהוא כי זו הייתה הדרך האחת עבורו לשרוד. הוא לא רואה את העולם במונחי טוב ורע. הוא מנצל את הילדים העזובים שלו, אבל גם אוהב אותם בדרכו, ובעצם לא ממש מבין את ההבדל. הוא גם עסיסי, מצחיק, גורטסקי, וטיפוס שישרוד כל פגע. לא משנה כמה מכות הוא חוטף, הוא יקום על הרגליים וימשיך".

"'אוליבר' נפתח בבית היתומים, באווירה מאד קודרת, אבל מהר מאד הופך לסיפור מסע של ילד המחפש ומוצא גאולה ואהבה", אומר הבמאי משה קפטן, "זה אחד ממחזות הזמר היקרים בהיסטוריה, וספק אם היינו יכולים לעמוד בעלויות הפקה כזו לולא כמה גורמים חברו יחד כמשקיעים. בנוסף, יש מעורבות ישירה בגרסה הישראלית של סר קמרון מקינטוש, מפיק העל ובעל הזכויות להפקה, שאחראי גם להצלחות של 'פנטום האופרה', 'מיס סייגון', 'עלובי החיים' ו'מרי פופינס'. נציג מטעמו יגיע לארץ לפקח על השלבים האחרונים לחזרות, במטרה להבטיח שהגרסה הישראלית תעמוד בכל הסטנדרטים של ההפקות הבינלאומיות בווסט אנד ובברודווי. זה אתגר מקצועי גדול, אבל אני בטוח שנעמוד בו".

החלטתם להעלות את המחזמר באוקטובר, חול המועד סוכות. למה לא בחנוכה? העיתוי האידיאלי למחזמר לכל המשפחה?
"בדיוק כדי להימנע מהסטיגמה הבעייתית של הפקות חנוכה. זה ז'אנר שאני מעורב בו כבר שנים, ומוקיר אותו בכל ליבי, אבל 'אוליבר' זו אכן ליגה אחרת ורצינו להדגיש את העובדה הזו גם בבחירת מועד ההשקה. אמנם נעשה הרבה הצגות בחנוכה, אבל ההפקה תרוץ הרבה אחרי החג. אגב, למרות שזה אכן מחזמר לכל המשפחה הוא לא מיועד לילדים קטנים. בני שש ומעלה זה בסדר, אבל לפעוטות הסיפור כבר יהיה מורכב מדי".


האוליברים (צילום: עודד קרני)
האוליברים. חולמים על מרק | צילום: עודד קרני