ספרים חדשים שיצאו השבוע:
הדרך - קורמאק מקארת'
תרגום חדש ומופלא לסופר זוכה פרס הפוליצר. אב ובן הולכים לאורך כביש באמריקה החרוכה. דבר לא זע בנוף, פרט לאפר המתפזר ברוח. הקור מקפיא, וצבע הוא רק זכרון רחוק. הם הולכים לכיוון הים, ואין להם דבר פרט לבגדים הבלויים שעל גופם, עגלת סופרמרקט מקרטעת, אקדח טעון בשני כדורים, ואחד את השני. הדרך, שמעובד בימים אלה לסרט קולנוע, הוא סיפור מסע פוסט אפוקליפטי, טעון ברגש וביכולת ההשרדות, ונשאר איתך גם אחרי העמוד האחרון.
הוצאת מודן. 207 עמ'.
אחרי השיר הזה אני הולך - יהונתן גפן
"אני כותב רק כשאני במרומי האושר שנמשך בדרך כלל רק דקה וחצי, או בתחתית היאוש. אני כותב אם אני מאוד אוהב מישהי או מאוד לא אוהב אותה. אבל ברגע ששלחתי את המכתב הקצר שלי, אני מרגיש הקלה גדולה. איני מחכה לתגובה או למענה, ואפילו אני לא יודע להגיד מה הרגשתי שכתבתי את השיר. אחרי השיר הזה אני הולך ומחכה לשירים הבאים, שלעולם לא אדע מתי הם יפתיעו אותי, ומה ארגיש או לא ארגיש כשאכתוב אותם". קובץ המאגד שירים מוקדמים משנות השבעים, עד לשירים חדשים מן המילניום החדש, ומבחר תרגומי שירה מאת יהונתן גפן.
הוצאת דביר. 113 עמ'.
מסמרים - בעריכת אמיר רותם
גיליון חדש של הקובץ הספרותי "מסמרים" שעוסק הפעם באורבניות. העיר היא הרגע המושלם לפשע, להתחדשות, לתקווה, לייאוש, לאנונימיות, לפרסום. היא פאר ההישג האנושי, ותחתיות ההתנהלות הבין אישית. היא מחוז חפץ וסיבה למנוסה. בין הכותבים בקובץ, יגאל סרנה, שהם סמיט, יצחק בן נר, אדמיאל קוסמן, שמצליחים להתבונן במרחב העירוני ולספר עליו מנקודת מבט חדשה.
הוצאת עצמית. 155 עמ'.
תרנגול ללא רחמים - חריסטוס חומינידיס
קובץ סיפורים יוצא דופן שגרר אחריו שערוריה ציבורית גדולה. הסופר היווני חומינידיס, עורר עליו את זעמם של חוגים דתיים, נשים חסודות, גברים פגועים, ומוסדות ממשלתיים יווניים. "הילד הרע" של הספרות היוונית העכשווית, נחשב גם לנועז והמעניין בדור הסופרים הצעירים. פתגם יווני עממי אומר כי "הילדים הטובים הולכים לגן עדן, אבל הילדים הרעים יכולים ללכת לכל מקום". ואכן, גיבורי "תרנגול ללא רחמים" נקלעים לסיטואציות קיצוניות ושוברות מוסכמות, חוטאים ונענשים, במידת האהבה.
ידיעות ספרים. 197 עמ'.
לא תקין רומנטית - יוסי סוכרי
סיפור על אהבה גדולה, חסרת סיכוי לכאורה, בין נער בין 18 ואישה בת 54. שני האוהבים נחשפים בעירום נפשי מלא, על כל חולשותיהם: הבדידות, הנאיביות, הבלבול, השקרים. אליענה ארז היא אידיאליסטית שויתרה על קריירה אקדמאית בתיכון תל אביבי מתוך אמונה להוטת בחשיבותו של הדור הצעיר. מתן דיאמנט הוא תלמיד כיתה י"ב שמתקשה להתגבר על גרושי הוריו, ומתלבט בין משיכתו לפילוסופיה לחלומו להיות גיטריסט רוק. עוינות משותפת לצביעותה של מערכת החינוך מקרבים את השניים זה אל זה, ועד מהרה הם נחשפים לפרשיית אהבה חשאית, מטורפת, בלתי אפשרית.
הוצאת חרגול עם-עובד. 165 עמ'.
נדלקתם? רוצים לרכוש את הספרים בזה הרגע? חנות הספרים פתוחה
ומה עם קצת ביקורת?
סיגל ריבה קראה את ההוצאה המחודשת של בילבי והתאהבה מחדש בג'ינג'ית עם הצמות. "אמנות נהיגת המרוצים בגשם" של גארת' סטיין, לעומת זאת, שבר לה את הלב.
קובי קמין צלל אל תוך "ההיסטוריה של הכישוף", ואילו קטי קמחי מצאה הרבה סיפורים מצחיקים ואפס עצות מוארות בשקל ב"המלך, הקבצן וסוד האושר".
המלצת השבוע:
אורלי וילנאי ממליצה על תמיד פלורה - עו"ד יובל אלבשן
"רק עכשיו סיימתי את הרומן המרתק הזה, שעוסק בסיפור משפחתי בין דורי ויורד לעומק נבכי הנפש של אנשים, שביום יום אולי לא היית מצליח להבין אותם. לספר יש פרספקטיבת זמן מיוחדת. הוא זורק אותך לתקופות של מלחמת לבנון השניה, לצד נקודת מבט עתידית. בניגוד לספרים אחרים, בספר הזה התרגשתי עד דמעות. מעורך הדין, יובל אלבשן, למדתי המון. אני מעריכה מאוד את דעותיו ופעולותיו בתחום החברתי. לגלות שהוא גם סופר מצויין, היה דבר מדהים בעיני".
ידיעות אחרונות. 240 עמ'.
המלצת הספרן:
מאירה ברנע-גולדברג מ'צומת ספרים' ממליצה על: ספר הדברים הקטנים של נינה - קית' הרינג "האמן האהוב עלי, הכין בשנת 1988 ספר קסום מתנה לנינה קלמנטה, בתו של אמן - חבר ליום הולדתה השביעי. כאשר נינה גדלה, היא החליטה להעניק לילדי העולם את האפשרות ליהנות מיצירתו. מדובר בספר פעילות מגניב במיוחד המכיל את דמויות הגרפיטי המפורסמות של האמן, המזמין את הילדים להצטרף לחגיגה ולהוסיף ציורים משלהם. בכל כפולת עמודים תמצאו את איוריו של האמן מלווים בהוראות מה לצייר, להדביק, להכניס ועוד. הרינג מפעיל את דמיונו של הילד ומאפשר לו ליצור ספר אישי שיהווה מזכרת יפהפיה ויאפשר קריאה פעילה וחוויה משפחתית, משותפת ומפרה. ספרים כאלה גורמים לי להצטער שאני כבר לא ילדה בת שבע".