"הרגשתי שאנחנו צריכים לדאוג לעצמנו": זה לא סוד שחלק גדול מכוכבי הוליווד חיבקו את קמלה האריס - וציפו שהמועמדת לנשיאות מטעם המפלגה הדמוקרטית תוכרז כמנצחת. לאחר תבוסתה לטובת דונלד טראמפ, היו רבים שהביעו את אכזבתם ברשתות החברתיות והיו אלו שארזו את חפציהם ועלו על טיסה מעבר לים.
מי שכבר עשו זאת היו אלן דג'נרס ופורשיה דה רוסי, שהחליטו לעזוב את ארצות הברית בגלל ניצחונו של טראמפ בבחירות. אומנם באותה נקודת זמן, היה נדמה שהן לקחו את האכזבה הזו צעד אחד יותר מדי מאשר השאר - אבל לאחרונה גם השחקנית והקומיקאית רוזי אודונל החליטה לעבור לאירלנד יחד עם בנה הא-בינארי, דקוטה (קליי) בן ה-12.
בסרטון שהעלתה לעמוד הטיקטוק שלה, אודונל אישרה כי היא העתיקה את מגוריה באופן רשמי, זאת לאחר שהיא רמזה על כך בעבר. "אני חייבת לומר שזה היה די נפלא, האנשים כל כך אדיבים ומסבירי פנים, אני מאוד אסירת תודה", אמרה מנחת הטלוויזיה בת ה-62.
"אני שמחה, קליי שמח", המשיכה, "אני מתגעגעת לילדים האחרים שלי, מתגעגעת לחברים שלי ולהרבה דברים מהחיים שם בבית. אני מנסה לבנות כאן בית, במדינה היפה הזאת - וכאשר לכל האזרחים יהיו זכויות שוות, אז נשקול לחזור".
אודונל, הגישה בקשה לאזרחות אירית על בסיס מוצאה (סבה וסבתה נולדו באירלנד). "למרות שמעולם לא חשבתי שאעבור למדינה אחרת, זה מה שהחלטתי שיהיה הכי טוב עבורי ועבור הילד שלי - והנה אנחנו כאן".

אומנם היא לא הזכירה את טראמפ בשמו, אבל ברמיזה למדיניות שמיושמת מאז תחילת כהונתו, אמרה: "זה היה קורע לב לראות מה קורה פוליטי וקשה גם לי באופן אישי. האישי הוא פוליטי, כפי שכולנו יודעים - ופשוט הרגשתי שאנחנו צריכים לדאוג לעצמנו ולקבל כמה החלטות קשות. הרגשתי מוכנה לספר את זה עכשיו כשאנחנו כבר מתיישבים".
את הסרטון המדובר אודונל חתמה עם מספר עצות. "הגנו על שפיותכם, זה כל מה שאני יכול להגיד. תנסו לא לשחות בכאוס אם אפשר, אבל אני יודעת שזה כמעט בלתי אפשרי כשאתם באמצע זה", אמרה וסיכמה, "אני חושבת על ארצות הברית של אמריקה מדי יום – ואני מקווה שנוכל להפוך את הדברים. אני סומכת על כולכם שתעשו את מה שנכון, אני חושבת שעמוק בפנים, כולנו יודעים מה זה".
תגובות