כבר תקופה ארוכה שהנסיך הארי ואשתו מייגן מרקל העדיפו להישאר מתחת לרדאר ולא לייצר כותרות, זאת בניגוד לניסיונות קודמים שלהם לנסות ולייצר סביבם שיח חיובי על ידי סרטים דוקומנטריים וספרי זיכרונות עם וידויים פצצתיים. נראה שכעת בני הזוג הבינו שההשתלחויות בבני משפחתו של הארי לא יואילו להם ולקחו כיוון אחר.
בריאיון חדש לתוכניות הבוקר של רשת CBS האמריקאית, בני הזוג התיישבו שוב מול המצלמות והפעם כדי לקדם יוזמה חדשה ומבורכת - מלחמה בבריונות ברשת ומניעת התאבדויות בקרב בני נוער. במהלך הריאיון מייגן הזכירה שוב את הניסיון שלה עם משברים אישיים, והזכירה שגם היא הרהרה לא פעם ברעיון של לשים קץ לחייה.
בזמן שדיברה על בריונות ברשת והשפעותיה על ילדים צעירים, מרקל דיברה גם על איך הניסיון שלה חיבר אותה למשפחות שילדיהם הצעירים נטלו את חייהם בעקבות בריונות. "כאשר עברת כל רמה של כאב או טראומה, אני מאמינה שחלק ממסע הריפוי שלנו - בהחלט חלק משלי - הוא היכולת להיות פתוח ולדבר על זה", אמרה מייגן למראיינת ג'יין פאולי.
"לא ממש חשפתי לעומק את כל הניסיון שלי עם הדבר הזה, אבל אני כן חושבת שלעולם לא ארצה שמישהו אחר ירגיש כמו שאני הרגשתי, ולעולם לא ארצה שלא יאמינו למישהו", הוסיפה הדוכסית. "אז אם הדברים שלי יכולים לעזור למישהו או יעודד מישהו לבדוק באמת מה קורה עם בני נוער, ולא להניח שבגלל שכלפי חוץ הכל נראה טוב - אז באמת הכל בסדר, אז זה שווה את זה".
בריאיון בשנת 2021 עם אופרה ווינפרי, מרקל (43) חשפה כי היו לה מחשבות אובדניות כשהייתה בהיריון עם בנה הבכור ארצ'י, זאת בשל הלחץ של התמודדות עם החיים כבת מלוכה וההתמודדות עם התקשורת. "פשוט לא רציתי להיות בחיים יותר", אמרה אז. עוד אמרה שהיא "פשוט לא ראתה פתרון" לשלל הדיווחים השליליים עליה.
"הייתי יושבת ערה בלילה ואומרת 'אני לא מבינה איך כל זה התפרק'", שיתפה. מרקל אמרה שהיא פחדה בהתחלה לספר לבעלה הארי (39), על התחושות הקשות שלה, אבל ברגע שהיא עשתה זאת, היא אמרה שהוא פשוט "ערסל" אותה.
היוזמה של הארי ומייגן, שהושקה עם קרן Archewell השייכת לבני הזוג, "תספק תמיכה מכרעת להורים שילדיהם סבלו מההשפעות המזיקות של המדיה החברתית, בהתמודדות עם הנזק, ניהול קשיים מתמשכים בבריאות הנפש או חווית אובדן טרגי של ילד", כך לפי ההודעה שהוציאו השניים לעיתונות.
"הילדים שלנו צעירים; הם בני 3 ו-5. הם מדהימים", אמרה מרקל בריאיון. "אבל כל מה שאתה רוצה לעשות כהורה זה להגן עליהם. וכך, כפי שאנו יכולים לראות מה קורה במרחב המקוון, אנו יודעים שיש הרבה עבודה שצריכה להיעשות בתחום הזה, ואנחנו פשוט שמחים להיות חלק מהשינוי".
אובדנות היא תופעה הניתנת למניעה. במקרה שאדם בסביבתכם נמצא במשבר ועלול להיות אובדני, אל תהססו - דברו איתו, עודדו אותו לפנות לעזרה מקצועית והדגישו את חשיבות פנייה זו.
נסו לסייע לו לפנות לאנשי מקצוע בקהילה או לגורמי תמיכה ארציים:
ער"ן - בטלפון 1201*
סה"ר - https://sahar.org.il