במהלך הפודקאסט "Drink Champs" בו הראפר השתתף לאחרונה, הוא התבטא בחריפות נגד סיבת מותו של ג'ורג' פלויד, שכזכור נרצח ע"י שוטר במשטרת מיניאפוליס במאי 2020 לאחר שזה לחץ את ברכו על צווארו של פלויד, אזרח אפרו-אמריקאי, במשך 9 דקות ו-29 שניות. כעת, האמירות השנויות במחלוקת של ווסט עלולות לגרור אותו למאבק משפטי - אחרי שמשפחתו של פלויד המנוח שלחה לראפר מכתב התראה לפני תביעה על סך של לא פחות מרבע מיליארד דולרים.
"החברים של פלויד נתנו לו פנטניל לפני התקרית. כשרואים את הסרטון, הברך של השוטר אפילו לא הייתה על הצוואר שלו", כך בחר ווסט להתבטא במהלך הפודקאסט, וטען כי סיבת מותו של פלויד לא נגרמה בעקבות ברכו של השוטר שחנקה את צווארו, אלא כי פלויד מת ממנת יתר של משכך כאבים בשם "פננטיל". מילותיו אלו של ווסט הפכו לשיחת היום באמריקה, וכאמור, משפחתו של פלויד, ביניהן בתו ג'יאנה ואמה, לא מתכוונות לעבור על ההתבטאויות של הראפר בשתיקה, ומאיימות עליו בתביעה של 250 מיליון דולר. רוקסי וושינגטון, אמה של בתו של פלויד, הודיעה אתמול (שלישי) כי היא שכרה צוות של עורכי דין שירדוף אחר קניה בגין הטרדה, השמצה וגרימת מצוקה רגשית.
במכתב ההתראה לפני תביעה שנשלח לקניה נכתב: "סיבת המוות של מר פלויד מוכחת היטב באמצעות ראיות שהוצגו בבתי משפט במהלך המשפטים הפליליים והאזרחיים, שהיוו תוצאה של מותו המזעזע בטרם עת. אף על פי כן, הצהרתו בזדון של ווסט כי האירועים מופרכים ואינם מדויקים, גורמים נזק לעיזבונו של מר פלויד ולמשפחתו". משפחת פלויד טוענת שההצהרות של קניה הן "שגויות בעליל" ו"זדוניות", ולדבריהם בתו ג'יאנה עוברת "טראומה מחדש" בעקבות ההערות של קניה. "כל ההערות של קניה יוצרות עבורה סביבה לא בטוחה ולא בריאה", כך נכתב.
בפסק הדין, עורכי הדין של המשפחה דורשים מקניה להסיר את הריאיון מתוך הפודקאסט ואת כל ההצהרות הדומות שלו על ג'ורג' באינטרנט, ולהרחיק את שמו של פלויד מפיו. אחיו של ג'ורג', פילוניס פלויד, סיפר כי המשפחה לא תחדול עד שתגיש תביעה משפטית כלשהי נגד קניה - וכעת, נראה שבתו של פלויד ואמה עושות את הצעד הראשון.
נזכיר שהתבטאות חריפה זו של ווסט נגד פלויד המנוח מצטרפת לשורת סקנדלים ושערוריות שהראפר מספק לנו לאחרונה. רק בחודש שעבר הראפר ומעצב האופנה הגיע לתצוגת האופנה של מותג העל בבעלותו "Yeezy" כשהוא לובש חולצה לבנה שכתוב עליה "White Lives Matter", ולמעשה מגחיך ומזלזל בתנועת המחאה המקורית שנקראת "Black Lives Matter", הפועלת נגד אלימות משטרתית, אפליה וגזענות ממוסדת כלפי שחורים בארה"ב.