ג׳יימס פרנקו והלחמנייה
הדרך לצרבת של פרנקו מתחילה עוד לפני הביס הראשון שנתן בלחמנייה ונעוצה בתנוחה בה בחר להזין את קיבתו. אכילה בתנוחת שכיבה גורמת להפעלת לחץ על הקיבה, כך שהמזון שיירד אליה יעלה כל הדרך חזרה ישירות לוושט. מעבר לכך, הלחמניה שבחר פרנקו עשויה קמח לבן ולכן היא פחמימה ריקה ועתירת קלוריות. קמח לבן נחשב לאחד המזונות הקשים לעיכול, ולאחר אכילתו הגוף חווה הרגשה של כבידות ונפילות המלווה באי נוחות בבטן ולעיתים אף בעצירות. כדי להפוך את הארוחה לבריאה יותר, ניתן להחליף את הלחמנייה הלבנה בכזו העשויה מחיטה מלאה, שיפון או כוסמין המתפרקים בצורה יעילה יותר בגוף, מכילים מספר קלוריות נמוך יותר ונחשבים לבעלי ערך תזונתי גבוה יותר. במקום הגבינה הצהובה שהינה עתירת שומן, כדאי לבחור בגבינה קשה אחרת המכילה עד 5% שומן (צפתית, בולגרית או עיזים). ניתן כמובן לשדרג עם מנת סלט בריאה וכמובן שאת כל הארוחה המזינה הזו יש לאכול בישיבה ליד השולחן ולא בשכיבה במיטה.
קארה דלווין - המבורגר בלחמנייה
הסופר מודל צולמה כשהיא מתענגת על מנת המבורגר בלחמנייה. לפי הבעת הפנים שלה אין ספק שהארוחה גרמה לה אושר, אך מבחינה תזונתית מדובר בבחירה לא בריאה בלשון המעטה. הבעיה העיקרית במנה הזו היא לא בהמבורגר עצמו אלא בתוספות המגיעות איתו כמו הלחמנייה, הרטבים ,הצ'יפס והשתייה. השילוב בין כל המרכיבים האלה המכילים ערך קלורי גבוה וכמויות גבוהות של נתרן, סוכר, קמח לבן ושומנים הוא שהופך את הארוחה לכזו שזוכה לתואר הלא בריא "ג'אנק פוד". כדי לא לוותר על הארוחה לחלוטין אך עדיין להפוך אותה למעט יותר מזינה ובריאה, ניתן לשלב בין מנת ההמבורגר העשיר בברזל וב-B12 הנחוצים לתפקוד תקין של מערכת העצבים ומניעת עייפות וחולשה לסלט ירקות עשיר.
מיילי סיירוס והארטיק
בימים חמים כמו אלה שאנחנו חווים בתקופה האחרונה, הכי כיף לצנן את הגוף עם משהו קר ומתוק. למרבה הצער, למרות שארטיק הוא בחירה צבעונית שגם תורמת לשיפור במצב הרוח, בריא זה לא. ארטיק אינו מוגדר כמזון בריאותי, מאחר שבמרבית המקרים הוא נחשב כמזון מעובד המכיל סוכר, שמנת, חלב, צבעי מאכל, שומן צמחי מוקשה, שומן טראנס, חומרים מייצבים ושאר מרכיבים מזיקים. אם בכל זאת הדחף למשהו מתוק וקר הוא בלתי נשלט, הדרך הטובה ביותר להנות אך גם לשמור על הבריאות היא לעצור לרגע ולבחון את הסימן התזונתי על גבי עטיפת הארטיק. חשוב לשים לב במיוחד לאחוזי השומן ולערך הקלורי ולבדוק האם המוצר מכיל שומן צמחי מוקפא. כמו כן, חשוב להדגיש כי ארטיקים חלביים מורכבים משמנת ולכן אחוזי השומן וכמות הקלוריות שיכילו יהיו גבוהים מארטיק שאינו חלבי. אי לכך, עדיף לבחור באופציה משמינה פחות דוגמת סורבה, המכילה 0% שומן וערך קלורי נמוך יותר.
ג'יזל והפיצה
היא אומנם מלאכית של ויקטוריה'ס סיקרט, אבל גם מלאכיות חוטאות לפעמים והפיצה של ג'יזל היא דוגמא טובה לפשע התזונתי המושלם. הפיצה שהיא מתענגת עליה,עשויה מקמח לבן שהוא פחמימה ריקה, עמילן עתיר קלוריות המתפרק מהר ו"מקפיץ" את רמות הסוכר בדם (מה שכמובן מגביר את תחושת הרעב) וכמות נדיבה של גבינה צהובה המכילה שומנים, כולסטרול ומלח - כולם קשים לעיכול. אז איך בכל זאת ניתן לאכול את הפיצה ולמזער את הנזקים? ניתן לדוגמא להוסיף סלט ירקות, שיספק לגוף מנה יפה של סיבים תזונתיים המסייעים לשמירה על משקל תקין ותורמים לבריאות. הסיבים סופחים אליהם מים, מתנפחים ויוצרים מעין שכבת ג'ל במערכת העיכול המפחיתה את תחושת הרעב, ובנוסף מסייעים לסילוק השומנים והכולסטרול שהגיעו למערכת העיכול באדיבות סלייס הפיצה.
האחיות קרדשיאן ועוגות השוקולד
הבעיה של האחיות מתחילה בעובדה שכל אחת מהן מתענגת על פרוסת שחיתות משלה, במקום לחלוק עוגה אחת ובעצם כך למזער את הפשע. כמות הסוכר והקלוריות המצטברת בפרוסות העוגה של האחיות היא עצומה ומהווה איום של ממש לנסיונות שלהן לשמור על גזרה חטובה ובטן שטוחה. בכל הנוגע לסוכר, ככל שכמויות גדולות יותר ממנו מגיעות למחזור הדם, כך מופרש יותר אינסולין, שהוא הורמון הבונה רקמות שומן המתרכזות באזור הבטן. ככל שיהיה יותר אינסולין בדם, כך תגדל בניית השכבות ותגדל הכרס. אין זה אומר כמובן שאסור לנו לאכול מתוק בכלל, אך אם כבר אוכלים משהו מתוק רצוי לעשות זאת במידה הנכונה, להסתפק במנה מוקטנת ובכך להפחית את כמות האינסולין שתופרש לדם. במקרה של האחיות, ניתן היה להפחית בשני שליש את כמות הסוכר והקלוריות על ידי אכילה של פרוסת עוגה אחת.
כתבה זו הוכנה בסיועה של קרן טליו, יועצת תזונה בלאומית