אביגיל עידן בת השלוש נחטפה לרצועת עזה, לאחר שהוריה נרצחו מול עיניה. אומנים רבים התגייסו בימים האחרונים לקמפיין #אביגיל_לא_לבד בשיתוף משרד הפרסום ראובני פרידן, למען שחרור אביגיל ו-240 החטופים שאיתה.
המגיש והתסריטאי אסי עזר, יוזם ומוביל הקמפיין, סיפר הבוקר על הפעילות החשובה והמשמעותית הזו: "הסיפור של אביגיל נכנס לי ללב. יש לי ילדה קטנה שהצחוק של אביגיל והצחוק שלה מאוד דומה. בכל פעם שהבת שלי צוחקת, אני חושב על אביגיל".
"החלטנו ללכת על הדבר הזה ואני שמח שכל כך הרבה אומנים נוספים נרתמו והצטרפו. אביגיל הפכה לסמל, וזה בדיוק מה שרצינו - שהקול שלה יישמע באופן כזה שכולם יידעו מי זאת, שכולם יידעו שיש ילדה בת שלוש לבד בשבי החמאס".
"לאביגיל אין הורים, אלא משפחה מורחבת מדהימה שכרגע עסוקה בעיקר בלעטוף את שני האחים שלה שהתחבאו בארון בזמן שרצחו את ההורים שלהם. החלטנו שאנחנו נהיה הקול שלה. כאבא, אני לא מצליח להבין את הדבר הזה שיש ילדה בת שלוש שכרגע שבויה לבד, בלי אף בן משפחה שלה, במקום הנוראי הזה".
את מי הצלחתם לרתום לקמפיין הזה?
"יש איתנו את נינט, עדן חסון, ריטה ולירז צ'רכי, שהקליטה מסר בפרסית כדי שאולי נצליח להגיע גם לעם האיראני, שיישמעו על הזוועות האלה. נועה תשבי שיתפה, עומר אדם שיתף. יש המון אנשים שנרתמים לעזור, מצלמים בעצמם או משתפים. המטרה שלנו, השלב הבא, זה להדהד את זה החוצה, ללכת לעולם, לכל מי שמפגין וצועק ברחובות 'Free Palestine', להראות להם מה קורה אצלנו, להדהד את זה שיש ילדה בת שלוש שבויה האצל החמאס".
אסי ובעלו אלברט יטוסו השבוע לברצלונה וייקחו את הקמפיין עוד צעד קדימה. "בברצלונה המצב מאוד קשה. הרבה חברים של אלברט שהיו בארץ ברחו בתחילת המלחמה חזרה לספרד. אתמול אלברט דיבר עם חבר טוב שלו שסיפר לו שהוא אפילו לא מתכתב בוואטסאפ בעברית, כי הוא פוחד שיסתכלו ויתקפו אותו. הוא החביא את שרשרת מגן הדוד שלו. המצב שם מורכב. זה בעיקר בברצלונה, במדריד מקבלים יותר תמיכה".
"אלברט הולך להתראיין ולקיים שיחות בקטלאנית עם ארגונים. ראש העיר של ברצלונה חיתן אותנו. אנחנו מנסים להגיע אליו, רוצים ליזום איתו פגישה. אני חושב שאפילו להיפגש איתנו זה משהו שלא בטוח שהוא רוצה לעשות. אנחנו כן רוצים להדהד את זה, לדבר את זה, זאת השליחות שלנו. אין לנו משהו שיותר חשוב לעשות עכשיו מזה".
אתה חזק מאוד ברשתות החברתיות, למעלה ממיליון עוקבים באינסטגרם. עד כמה מבינים את הסיפור שלנו?
"הם לא מבינים את הסיפור, בשום צורה. במשך שנים שטפו להם את המוח רק עם צד אחד של הסיפור. הם מכירים רק נרטיב אחד. בכל פעם שאתה מנסה להתעמת איתם ואומר להם: רצחו 1,400 איש, התגובה שלהם: 'אבל מה עם כל אותם פלסטינים?'. תמיד יש איזושהי השוואה. כבר אין חמלה לאירוע עצמו, רק השוואה מספר מול מספר, מידה מול מידה. יש אנשים שניתקו איתי קשר, אנשים שאני ניתקתי איתם קשר. זה בסדר. אני באופן אישי כן מאמין בדיאלוג. מי שרואה מבחוץ את הסרטים וההסברה שאנחנו מעלים, אי אפשר שזה לא יעשה לו משהו. בהתחלה הייתה בעיקר אמפתיה לצד הפלסטיני, לאט לאט מתחילים להבין שגם אצלנו לא פשוט. זאת נקודת זינוק טובה מאוד לדיאלוג שחייבים להמשיך ולהדהד".