"נועה תשבי עברה ללוס אנג'לס בחיפוש אחר קריירת משחק ושירה. במקום זאת, היא הפכה לקול דומיננטי ופרובוקטיבי במלחמה המתנהלת במזרח התיכון וגם בטלוויזיה, במדיה החברתית וברחובות ובקמפוסים אמריקאים": כך נכתב תחת התמונה הפותחת בכתבה על נועה תשבי שפורסמה הבוקר ב"ניו יורק טיימס".
לצד העובדה שב"סאן" הבריטי החליטו להקדיש את השער לילדים הישראלים החטופים בעזה, בניו יורק טיימס החליטו לערוך כתבת פרופיל על מי שמשמשת בימים כאלה כ"מסבירת ישראל", או כך לפחות כינו אותה בטיימס - נועה תשבי. תשבי, שבאפריל האחרון פוטרה מתפקידה כשליחה למאבק באנטישמיות אחרי שהעבירה ביקורת על הרפורמה המשפטית, ממשיכה להסביר את ישראל מול העולם במהלך מלחמת "חרבות ברזל".
צילום מסך מתוך ה"ניו יורק טיימס"
נועה זכתה לכתבה מקיפה בניו יורק טיימס על פועלה בימים אלה. "בשלושת השבועות מאז שהחלה המלחמה בין ישראל לחמאס היא הייתה, לכאורה, בכל מקום", נכתב עליה. "גב' תשבי היא מעודדת חסרת בושה של ישראל שמתארת את עצמה כ'פרו-פלסטינית, פשוט אנטי-חמאסית'. היא מדברת בתוקף נגד הפסקת האש בעזה ונגד סטודנטים אמריקאים ואחרים שהתגייסו לתמיכה במתקפה על ישראל. המשימה שלה, היא אומרת, היא להילחם באנטישמיות העולמית ובהפצה דיגיטלית של מידע מוטעה. למבקריה היא יכולה להישמע כמו מתנצלת עבור ממשלת ישראל".
הכתבה נפתחה עם מידע על הפאנל שערכה תשבי בשבוע שעבר בלוס אנג'לס, שבו התארחה גם ישראלית מפורסמת נוספת, גל גדות. "על במה בלוס אנג'לס בשבוע שעבר, שתי נשים ילידות ישראל ישבו בפני קהל נלהב, ושוחחו על הצער והכעס שלהן בעקבות הפיגוע ב-7 באוקטובר על ישראל על ידי מחבלי חמאס", כך נכתב בטיימס. "יותר מ-500 איש הצטופפו באודיטוריום של בית הכנסת כדי להאזין, ועוד 400 נכחו דרך זום. 'אנחנו למעשה רואים את הזוועות שסבא וסבתא שלנו סיפרו לנו עליהן', אמרה להם נועה תשבי, לשעבר השליחה המיוחדת של ישראל למאבק באנטישמיות. 'אנחנו רואים אותן באות לידי ביטוי במציאות'. הצטרפה אליה גל גדות, ששיחקה בין היתר בסרט שובר הקופות 'וונדר וומן'".
וכך הכתבה נסגרה: "בלוס אנג'לס בשבוע שעבר החלה גב' תשבי את האירוע שלה עם גב' גדות בשאלה את השחקנית היכן היא הייתה כששמעה לראשונה על הפיגוע בחמאס וכיצד היא מרגישה. 'אני שמחה להיות בחיים כי בימינו זה לא דבר מובן מאליו', ענתה גב' גדות, קולה נשבר מרגשות. גב' גדות העלתה את אותה שאלה לגב' תשבי. איך היא הרגישה? תשובתה הגיעה ללא היסוס: 'אני כועסת'".
הכתבה על נועה עלתה במסגרת הסיקור של הניו יורק טיימס את מלחמת "ישראל-חמאס", שלה העיתון הקדיש לשונית נפרדת, לצד שאר הסיקורים שלו.