השף והשופט ישראל אהרוני טעם במהלך חייו אינספור מאכלים, עד שלפעמים נראה כי אין מנה בעולם שהוא לא טעם. לכן כשהוא הביע התלהבות עצומה אמש (שני) מפונדנט השוקולד ואוכמניות של מיכל מוטיל, איתו היא עברה לשלב הבא ב"מאסטר שף", זה היה ברור שמדובר בקינוח מיוחד מאוד. הרגע הזה היה אמור להיות אחד הרגעים השמחים של מוטיל בתחרות, אבל מסתבר שמאחורי הקלעים המציאות הייתה אחרת.

"הפרק של אתמול לא הסתיים במרפסת - הוא הסתיים בחדר מיון", סיפרה מוטיל בפוסט חשוף, "השף אהרוני אמר אתמול שהמצאתי מערך ייחודי של טעמים, שלולא המצב בו התחלתי, לא היה מתרחש הקסם הזה. אבל מאחורי הקלעים המצב היה הרבה פחות קסום. דקה אחרי כל המחמאות על עוגות החלומות, עליתי למרפסת ונשכבתי ליד חלון המזווה. לא יכולתי לקום, לא יכולתי לזוז, הייתי כולי משותקת ומעולפת".

"נציג מד"א הגיע בריצה, המדדים שלי היו בשמיים, בהפקה חשבו שיש לי התקף לב", המשיכה, "המליצו לי ללכת למיון, ואני רק רציתי לישון. הגעתי הביתה בשארית כוחותיי, התרסקתי. קמתי בבוקר, הלכתי למיון וזה לא קורונה, לא התקף לב - אלא התקף חרדה".

בהמשך הפוסט העוצמתי, מוטיל גוללה את רצף האירועים שהובילו אותה להתקף החרדה המדובר. "בלילה שלפני התוכנית לא הצלחתי לישון, התהפכתי מצד לצד. שחר חיבק אותי מתוך השינה ואמר לי 'תזכרי שהמשימה היא להתרכז במשימה'. בשעה 03:15 השעון צלצל, חשבתי שאני כנראה לא מרגישה טוב, שבטח מדובר באלרגיה, אז פשוט קמתי כמו רובוט. פתחתי את הטלפון וקראתי את ההודעה של אחותי אביטל שהייתה אתמול במשחק של בית"ר והשאירה לי הודעה בה כתבה: 'את זוכרת שאמרת לי כשנהנים אז הלחץ יורד? אז תבואי להנות, תסתכלי על זה כחוויה מדהימה ותתני את הכי טוב שלך. יש מלא מקרים ב'מאסטר שף' שבתוכנית אחת מתמודד כמעט מודח ותוכנית אחרי הוא מסיים כמצטיין - ואת באה לעשות את זה. את תגידי את זה לעצמך כל הזמן. הכל יכול לקרות אם רק נאמין בעצמנו".

 

"התחלנו את משימת ההדחה, הייתי בטוחה שידיחו אותי", המשיכה, "שובל ואני חיכינו לטעימות, ודיברנו בינינו כמה שיצא לנו גרוע ושאחד מאיתנו הולך הביתה. שובל הלך ואני נשארתי. במשימת ההדחה הבאה, משימת השאריות לא היה לי כלום בעמדה, והרגשתי שאני שאריות של עצמי, שאני מוכנה לוותר ולפרוש, ללכת הביתה. 25 דקות לתוך המשימה, ואני לא עושה כלום, רק חשבתי", המשיכה, "ואז נזכרתי במה שאביטל אמרה, שהמשחק הוא עד הסוף, ובשחר שאמר שהמשימה היא להתרכז במשימה ולא לחשוב על הדחה, אלא לבשל. אז התעוררתי לחיים, כאילו נשמתי אבקת קסמים מסוכר. המצאתי מנה ממתכון שאני כמעט לא זוכרת".

"במיון הרופאה שאלה אותי אם קורה לי משהו שונה בחיים עכשיו", שחזרה, "עניתי ששום דבר מיוחד - רק 'מאסטר שף'. זאת החוויה הכי מטורפת, מרגשת, מלחיצה וקשה שעשיתי בחיי - ועשיתי. עד כדי כך מטורפת שנפתחה בתוכי החרדה במלוא עוצמתה. אבל החרדה כאן היא לא העניין האמיתי, גם לא עוגת השוקולד יוצאת הדופן כפי שאמר אייל שני".

"בתוך 24 שעות למדתי כמה אני נחושה להצליח ולהתגבר - כמה הכל בראש. כמה מנטליות חזקה עוזרת לנו להתגבר ולהצליח ושאסור אף פעם לוותר", סיפרה וקינחה ברגש, "למדתי שהחרדה היא מדרון חלקלק וההצלחה באה כשאנחנו קולטים שאנחנו מתדרדרים, מחפשים שליטה, איזה ענף להיעצר בו ולהתחיל לטפס למעלה בחזרה".