תנועת הנוער העובד והלומד חוגגת השנה תשעים שנים להקמתה. תשעים שנים שבהן היא פועלת ומתווה דרך בתוך הפסיפס הייחודי שהינו החברה הישראלית. תשעים שנים שבהן התנועה ומדינת ישראל צועדות יד ביד ושותפות לדרך אחרי שחוו יחדיו אירועים רבים ומכוננים בעלי השפעה רבה על החברה.
לאורך השנים הרבה מאוד אנשים הצטלבו בדרכה של תנועת הנוער העובד והלומד. מאות אלפים ליתר דיוק. כולם נחשפו לאותם ערכים אך לכל אחד יש את הסיפור האישי שלו, הרגע הזה שהוא מיוחד רק עבורו והשאיר בו חותם לעד. חלק גדול מבוגרי התנועה הם אנשים מפורסמים שהשפיעו על החברה הישראלית בתחומים רבים מפוליטיקה ועד אומנות. עכשיו הם משתפים אותנו בזכרונות מיוחדים מתקופתם בתנועה.
גם לכם יש זיכרון מיוחד מהשנים בתנועה? היכנסו וספרו לנו
רותם סלע - שחקנית ומנחת טלוויזיה ב "כוכב הבא" (קן קרית חיים)
"אני זוכרת את השנים בהן הייתי חניכה בנוער העובד כשנים מאוד יפות, אני בעיקר זוכרת שהרגשתי מאוד גדולה ללכת לתנועה. חיכיתי כבר לרגע שבו אגיע לגיל שאפשר יהיה להצטרף לתנועה, בעיקר בגלל שאחותי הגדולה היתה בתנועה, ולכן שהצטרפתי זה גרם לי להרגיש גדולה. התנועה העניקה לי הרבה חוויות טובות, אני זוכרת הרבה התעסקות עם ערכים, דמות החברה הישראלית, הרבה טיולים, אשי לילה".
"מבחינת ערכים לקחתי מהתנועה את נושא השיוויון, סובלנות כלפי האחר, פלורליזם עזרה לזולת, אני זוכרת הרבה דגש על עבודה בשיתוף פעולה, לתת מקום לאחר בתוך הקבוצה".
"רגע בלתי נשכח היו חגי המעלות של הנוער העובד שהיו נערכים תמיד מאחורי פסי הרכבת. היו מכינים את כתובת האש ובלילה מדליקים אותן. זה תמיד היה ערב מיוחד".
בימים אלה, רותם מתפקדת כפרזנטורית של נעלי סקופ ומתחם שרונה.
פיטר רוט - מוזיקאי (להקת הנוער העובד והלומד)
![פיטר רוט באירוע לשרית חדד בריזורט (צילום: שוקה כהן) פיטר רוט באירוע לשרית חדד בריזורט (צילום: שוקה כהן)](https://img.mako.co.il/2008/01/25/11/keshet_photo-by-shuka-15_c.jpg)
"אם הילדים שלי ירצו ללכת לתנועת הנוער העובד והלומד אני אשמח. אני בעד פעילות חינוכית, חברתית. משהו שהצטמצם מאד בשנים האחרונות ואם יש משהו שמחזק קשר בין בני אדם בין חברים זה הרבה יותר טוב. הכי אמליץ".
עפר שכטר - שחקן (קן הדר עם)
![הופעה אושרי כהן עופר שכטר (צילום: שוקה כהן) הופעה אושרי כהן עופר שכטר (צילום: שוקה כהן)](https://img.mako.co.il/2012/11/15/ggfggf4_c.jpg)
"מילה לסיכום: נמרוד מלצר וחיה וסניף שולטים"
שירי מימון - זמרת ושופטת ב"אקס פקטור" (קן קרית חיים)
![שירי מימון (צילום: מתוך קטלוג פמינה 2016, דודי חסון (ארכיון)) שירי מימון (צילום: מתוך קטלוג פמינה 2016, דודי חסון (ארכיון))](https://img.mako.co.il/2014/12/04/shiri_maymon_dudi_hasson_i.jpg)
יעל גולדמן - דוגמנית (קן קרית אונו)
![רותם סלע, יעל גולדמן ואורי פפר (צילום: צ'ינו פפראצי) רותם סלע, יעל גולדמן ואורי פפר (צילום: צ'ינו פפראצי)](https://img.mako.co.il/2014/02/23/factory29_i.jpg)
"זה גיל שאתה מגלה את עצמך. יש שם נקודות משמעותיות בחיים. המדריכה שלי מהנוער העובד והלומד . עד היום שאני רואה אותה אני מתרגשת. היא עיצבה את האישיות שלי . המקום של להיות ביחד, מקום חיובי ובונה".
ליאור כלפון - שחקן "רמזור", תסריטאי, במאי תאטרון ויוצר המופע "ווקה פיפל" (להקת הנוער העובד והלומד)
"הגעתי בעקבות ידידה ללהקת תנועת הנוער העובד והלומד. בימים ההם הופעתי במסגרת להקה אחרת והחלטתי להשתדרג. עברתי אודישנים והתקבלתי ללהקה בדיוק רגע לפני שהיא החלה להופיע בתכנית המצליחה ביותר של אותם ימים "זהו-זה". מצאתי את עצמי מחלק חתימות ברחוב למעריצים. אותם ימים היו למעשה התחלת ההיכרות שלי עם עולם הפרסום. אני זוכר את התקופה הזאת כחוויה מדהימה שבה עשיתי הרבה דברים מרגשים ופגשתי הרבה מאוד אנשים מקסימים שהשפיעו עלי ועל המשך דרכי".
תגובות