כ-200 אלף ציוצים - זו התהודה שנוצרה בטוויטר בעקבות בריחתו של נשיא תוניסיה מהמדינה. כך עולה מנתונים שפרסמה חברת המחקר Backtype, לאחר שבדקה את הציוצים החל ביום שישי ה- 14 לחודש, שעתיים לאחר ההודעה כי הנשיא נמלט מהמדינה ועד לסיום המאורעות. בסך הכול היו יותר מ-196 אלף ציוצים, הכוללים את התגית Tunisia#. מחצית מהם נשאו את התגית sidibouzid# על שם העיירה בה החלו ההפגנות שהובילו להדחתו של הנשיא.
מספר המשתתפים בתנועת המחאה הוירטואלית, או כמו שהם מכונים CyberActivists, הגיעה למספר שיא כולל של 50 אלף, וכולם באופן זה או אחר עשו פעילות בטוויטר שקשורה לשינוי השלטון. בין עשרת הציוצים הפופולאריים ביותר אפשר למצוא דיווחים כמו: "עדיין לא הצלחנו. הכוח עדיין בידי מפלגת RCD המושחתת" , "כל מנהיג ערבי צופה בטוניסיה בחרדה" ו"נשיא תוניסיה, בן עלי, יורד מהשלטון בגלל ההפגנות והוא בורח מהארץ".
עובדה מעניינת היא, כי מתוך המקורות שפרסמו את הציוצים הפופולאריים, רק אחד היה אמריקאי ורק שלושה היו כלי תקשורת רשמיים. כל השאר היו פעילים עצמאיים.
במקביל למקורות שפרסמו ישירות בטוויטר , היתה פעילות ערה גם באתרי האינטרנט השונים, ובראשם אתר פייסבוק, המשמש בדרך כלל כפלטפורמה לקישור בין פעילים פוליטיים בעיתות משבר. עוד היה שותף למהפכה גם שירות יוטיוב שהביא סרטונים מהמאורעות השונים במדינה.
השימוש המוגבר ברשתות החברתיות במקרה זה מעיד עד כמה רשת האינטרנט היא המדיום המשפיע ביותר כיום בעולם. ומה שלא יכולים הטלוויזיה, הרדיו והעיתונות המודפסת לעשות – עושים 200,000 ציוצים בטוויטר.