הכירו את ה"הצבא הכחול"- סיירת קומנדו סינית בזירת הלוחמה הקיברנטית המורכבת משלושים מומחי מחשב או בשמם היותר מוכר: האקרים.
מטרתו הרשמית של הקומנדו המיוחד היא להגן על צבא השחרור העממי מהתקפות חיצוניות על רשתות התקשורת שלו ברחבי העולם. המטרה הלא רשמית, כך על פי מקורות לא סיניים, פריצה לשרתים במדינות זרות וגניבה של סודות צבאיים, מודיעיניים ומסחריים.
חשיפת היחידה התרחשה לפני מספר ימים, במסגרת תדרוך נדיר שערך שר ההגנה הסיני ובו הוא הסביר כי מטרתה לשפר את היכולת של כוחות הצבא במדינה. היא הוקמה לפני שנתיים לאחר עשור של תכנונים ודיונים סביב הנושא. "באינטרנט אין גבולות, אז אנחנו לא יכולים להגיד איזו מדינה או ארגון יהיו אויבים שלנו ומי יתקוף אותנו. המטרה העיקרית של הצבא הכחול היא הגנה עצמית. אנחנו לא ניזום מתקפה מכוונת על אף אחד", אומר קסו גואנגיו, חוקר בכיר מטעם האגודה לבקרת נשק הפועלת בתמיכת הממשלה הסינית.
מול ההסברים הרשמיים של בייג'ין בנושא, צפים ועולים פחדים, בעיקר בקרב ממשלות של מדינות מערביות, שחוששות כי אותה יחידה דווקא יוזמת מתקפות ופריצות לשרתים של חברות שונות ברחבי העולם, פחדים שעד מועד החשיפה היו מודחקים או נאמרו בחדרי חדרים שלא לציטוט. ואין כמו מקרה הפריצה שהתרחש השבוע לשרתים של יצרנית המטוסים האמריקאית לוקהיד מרטין, כדי להזין את הפחדים הללו.
השמועות על מעורבות הממשלה הסינית בלוחמה קיברנטית אינן חדשות וכבר שנים טוענים מומחי אבטחת מידע כי לא מדובר ביוזמות פרטיות. דוח של חברת אבטחת המידע סימנטק קובע כי רבע מכל ההתקפות שבוצעו במטרה לגנוב מידע מסחרי רגיש בוצעו מסין והעיר Shaoxing במזרח המדינה הייתה המקור העיקרי שלהן. כמו כן, מקורות ביון מערביים מאמינים כי הרבה מההתקפות שהמקור שלהן בסין מבוצעות על ידי האקרים עם קשרים לממשלה.
>> גם גוגל חושבת שהסינים פרצו לג'ימייל שלה
>> התעייפתם לקרוא על צבא ומלחמה? בואו לתת מכות להיפסטר