ראש הממשלה בנימין נתניהו, בתקופת הבחירות העתקת את האתר של נשיא ארה”ב ברק אובמה, ועכשיו אתה מעתיק ממנו קונספט: נאומים באתר סרטונים. הוא, שנושא נאום שבועי מצולם שעולה לרשת, עושה את זה כחלק מאג’נדה של שקיפות. אתה עושה את זה כי אתה מעדיף לדבר ישירות אל העם מאשר להתראיין ולהתמודד עם שאלות קשות ותקשורת עויינת.
אובמה בחר ביוטיוב הפופולרי, ואחר כך העביר את הסרטונים המוטמעים באתר הבית הלבן לנגן פנימי, תוך שהבית הלבן מכחיש שהמעבר נעשה בגלל ביקורת על פגיעה בפרטיות הגולשים. אתה הלכת על פליקס, שירות שרחוק מלהיות מושלם, אבל בחירה סבירה (ועם פרסומת מַקְדִּימָה; האם זה ראוי? שאלה ששווה לחשוב עליה).
אובמה השיק את מועמדותו בסרטון יוטיוב וסלל את דרכו לבית הלבן כשהוא נישא על כפיהם של אנשי אומת האינטרנט. במהלך הקמפיין הארוך הוא חרש על הבלקברי, האינטרנט הנייד של אמריקה, וכשהושבע לנשיאות התעקש להמשיך לעבוד איתו למרות התנגדות האחראים על הבטחון, ובסופו של דבר השיג את שלו וקיבל את הבלקברי בחזרה - אחרי שה-NSA התקין עליו אמצעי אבטחה.
ואתה? אתה צולמת על ידי אלכס ליבק “גולש באינטרנט”, כשידיך על השולחן והמקלדת והעכבר מונחים הרחק מהן. הבלוג שלך נכתב בגוף שלישי. הסרטון בו החמאת לגולשים על סיסמאות הבחירות שהמציאו צולם לפני שראית ולו סיסמה אחת, משום שהוא צולם באותו סשן עם הסרטון בו ביקשת מהם לשלוח את הסיסמאות. ואת ברכת יום העצמאות, אדוני ראש הממשלה, שלחת לי בספאם, נוהג שמפלגתך סיגלה לעצמה בתקופת הבחירות, תוך שהיא מנצלת את הסייג שהכנסת שתלה בחוק האנטיספאם, אשר מחריג הודעות פוליטיות. אבל דואר זבל, גם חוקי, הוא דואר זבל.
ראש ממשלה לא חייב לחיות אינטרנט (אפילו שאני מתקשה להבין איך אדם אינטליגנטי ומחובר כמוך לא נשבה בקסמה של הרשת). אבל הוא צריך להבין את החשיבות של האינטרנט, להחזיק יועצים מעולים בתחום ולהורות להם לקדם את החדרת האינטרנט המהיר (מהיר באמת, ברמות של יפן ושבדיה וסינגפור), לתת מחשב לכל ילד ולכל מורה בצירוף כלים וידע לניצול המחשב להתקדם ולהשכיל ולהתחבר לעולם, להגדיל את השקיפות והנגישות של מוסדות המדינה באינטרנט (ולאסור עליהם להשתמש בפקס, כלי הנשק של הסחבת הבירוקרטית). ברכת יום העצמאות האינטרנטית שלך, בה אתה מתפאר בקדמה הטכנולוגית של עם ישראל, היא בינתיים רק מס שפתיים, ואתה הרי התחייבת לקצץ במיסים.
ולסיום, תראה איך אובמה הכריז על ההתמודדות שלו: