ממשלת ארה"ב מגבשת הצעת חוק שתאפשר לגופי הביטחון במדינה גישה לתכתובות באינטרנט, שיחות על גבי הרשת והודעות ברשתות חברתיות. זאת, לדבריה, מאחר שגורמי טרור ופושעים עברו להשתמש בערוצי תקשורת אלה, שבחלקם מאובטחים ומוצפנים, בלי שניתן לצותת להם.
מדובר בין היתר באפשרות לצותת לדואר אלקטרוני, שירותי טלפוניה על גבי רשת האינטרנט כמו סקייפ והודעות ושיחות ברשתות חברתיות כפייסבוק ומייספייס. הצעת החוק, שנחשפה בניו יורק טיימס, תוגש בשנה הבאה.
ההצעה תחייב את כל החברות שמפעילות שירות תקשורת מוצפן, כמו יצרנית מכשירי בלקברי, גישה לפענוח התוכן. כמו כן, ייאלצו כל חברות התקשורת הזרות הפועלות בארה"ב לפתוח שלוחה במדינה, בה ניתן יהיה להתקין את אמצעי הציתות, וחברות המספקות שירותי שיחות כמו סקייפ ייאלצו לשנות את התוכנה כך שהממשלה תוכל ליירט שיחות, כפי שהיא עושה בטלפונים רגילים.
כיום מאפשר החוק לכוחות הביטחון להאזין לשיחות טלפון רגילות, וכן לגשת לחשבונות הבנק ולתיקים הרפואיים של גורמים החשודים בטרור. תקנות אלה אושרו על ידי הקונגרס בעקבות הפיגוע במגדלי התאומים ב-11 בספטמבר.
ב-FBI טוענים כיום, כי הטכנולוגיה השתנתה דרמטית בשנים האחרונות, אולם החוק לא שונה בהתאם, והפער הזה יוצר איום ביטחוני ופלילי.
כצפוי, ההצעה עוררה התנגדות עזה בקרב גופים להגנת זכויות האזרח, ההחוששים מפגיעה חמורה בפרטיות ותופעות כמו גניבות זהות. לדברי המתנגדים, גופי הביון נהנים מחופש פעולה נרחב במיוחד מאז ה-11 בספטמבר, וכי לרשותו מגוון שיטות להשיג מידע אודות חשודים.