מייסד ויקיליקס, ג'וליאן אסאנג' התראיין השבוע לעיתון Russia Today ואמר את הדברים הבאים: "פייסבוק היא מכונת הריגול הכי מחרידה שאי-פעם הומצאה". כמו כן הוסיף כי פייסבוק מחזיקה את מאגר הנתונים הגדול ביותר בעולם על אנשים וכל המידע הזה נגיש למודיעין האמריקני.
תגובת פייסבוק להאשמות לא איחרה להגיע: "אנחנו לא מכונת ריגול ובניגוד לחברות אחרות, אין לנו אפילו ממשק מיוחד לבקשות חשיפה של מידע אישי של המשתמשים עבור רשויות אכיפת החוק. הדברים של אסאנג' מדגישים את המידה שבה אנשים עושים 'ויקיליקס' לעצמם על ידי פתיחה ותחזוקה של פרופיל".
וגם הוסיפו: "אנחנו לא מגיבים ללחץ. אנחנו מגיבים להליכים משפטיים חוקיים. מעולם לא מסרנו מידע מתוך לחץ. למעשה, אנחנו תמיד נלחמים בכל פעם שאנחנו מאמינים כי התהליך למסירת המידע אינו מספק. הסטנדרטים החוקיים למסירת מידע שבידי החברה נקבעים על ידי החוק במדינה, ואנחנו מכבדים את הסטנדרטים האלה".
אין זה סוד כי רשויות אכיפת החוק כמו גם הדין האזרחי מסתמכים רבות על גופי צד שלישי כמו פייסבוק ואתרים אחרים בהם אנשים מחזיקים את המידע שלהם, ומשתמשות בו כראיות בחקירות ותביעות. בעידן פריחת הרשתות החברתיות אנשים חושפים הרבה מידע אישי שגם מאוד נגיש וקל להשגה.
חברות גדולות, אותן גם ציינה פייסבוק בתגובתה, כבר פיתחו ממשק מיוחד עבור רשויות החוק שבו הן יכולות להגיש בקשה לחשיפת מידע אישי. כיון שבכל שנה הן מקבלות מיליוני בקשות כאלה הן ממשיכות לייעל את התהליך.
בניגוד לחברות אלה, פייסבוק לא פיתחה ממשקים מיוחדים לחשיפת מידע פרטי. הרשת החברתית מציעה טופס בקשה שעל רשויות אכיפת החוק למלא. אחר כך הבקשה למסירת המידע נשקלת על ידי צוות מקצועי תחת פיקוחם של שני תובעים פדרליים בתחום פשעי אינטרנט לשעבר.