אחסון קבצים בענן (אילוסטרציה) (צילום: אילוסטרציה)
כולם רוצים לשמור את הקבצים שלכם, אבל איפה הכי כדאי? | צילום: אילוסטרציה

לפני מספר ימים השיקה גוגל באופן רשמי את גוגל דרייב שירות לאחסון קבצים בענן. השירות מאפשר למשתמשים לאחסן תמונות, מסמכים וקבצי וידאו בשרתים של גוגל כך שניתן לגשת אליהם מכל מכשיר בעל חיבור לאינטרנט.

כך הצטרפה גוגל לחברות כמו מיקרוסופט, אפל, דרופבוקס וכמעט כל חברה שמכבדת את עצמה ומפעילה שירות ענן זה או אחר או עושה שיתוף עם חברה המספקת שירותים כאלה. כדי לעזור לכם להחליט באיזה שירות להתשתמש ערכנו השוואה בין שירותי הענן המובילים.

כונן גוגל (Google Drive)

השירות החדש של גוגל לא שונה בהרבה משירות הגוגל דוקס הישן והמוכר. מבחינת עיצוב, הוא נשאר אותו דבר בדיוק, אך מה שהשתנה הוא נפח האחסון הניתן למשתמש, 5 ג'יגה עתה במקום 1 ג'יגה בעבר, תמיכה במגוון רחב יותר של קבצים ואחת התכונות החשובות, סנכרון אוטומטי בין כל המכשירים, כאשר כמו בשירות דרופבוקס, ישנה תיקיית סנכרון על המחשב שאליה ניתן להעתיק קבצים ולהוריד קבצים ממנה.

השירות אומנם מגיע עם 5 ג'יגה נפח בחינם, אך כמובן שניתן לשדרג את הנפח תמורת תשלום מועט, מ-2.5 דולר בחודש עבור 25 ג'יגה נוספים ועד 10 דולר בחודש עבור תוספת של 200 ג'יגה.

השורה התחתונה: השירות לא מביא איתו בשורה חדשה, אך אכן מומלץ בוודאי למי שיש לו כבר חשבון גוגל לנצל זאת ולבצע גיבויים וסנכרון בין המכשירים.

לכניסה לשירות

dropbox (צילום: באדיבות "אנשי הפרחים בישראל", צילום מסך)
מוגבלת בנפח, אבל אפשר להגדילה על יהוספת חברים. דרופבוקס | צילום: באדיבות "אנשי הפרחים בישראל", צילום מסך

דרופבוקס (Dropbox)

דרופבוקס הינו אחד השירותים הוותיקים בתחום הענן, כאשר מבחינת תכונות הוא אינו שונה מאוד מהשירות החדש של גוגל, וגם מבחינת עיצוב האתר הוא דומה מאוד. השירות מציע נפח של 2 ג'יגה לעומת 5 בגוגל, וניתן לשדרג בתעריפים יקרים יותר את הנפח,  50 ג'יגה עבור 10 דולר בחודש לעומת גוגל המציעה באותו מחיר נפח גדול פי 4, לעומת זאת דרופבוקס מציעה חצי ג'יגה נפח אחסון נוסף בחינם על כל חבר שלכם שיירשם בזכותכם.

עם זאת, שלא כמו בגוגל, לא ניתן לערוך מסמכים מתוך השירות. לדרופבוקס קיימות אפליקציות לכלל הפלטפורמות, החל ממחשב, Mac ועד למכשירים הניידים כך שנוכל לשמור ולהוריד קבצים מכל מקום.

השורה התחתונה: נוח לשימוש, תיבה מוגבלת בנפח אך אפשר להרחיבה בחינם על ידי הוספת חברים.

לכניסה לשירות

iCloud

iCloud הוא שירות הענן מבית אפל, חוגג עוד מעט שנה והוא מיועד בעיקר לבעלי מכשירים ה-iOS. השירות מציע נפח אחסון של 5 ג'יגה בתור התחלה עם אפשרות לשדרוג, במחירים דומים למדי למחירים שמציעה דרופבוקס - החל מ-20 דולר לשנה (כ-1.5 דולר לחודש) עבור 10 ג'יגה נוספים, ועד 100 דולר לשנה (כ-15 דולר לחודש) עבור תוספת של 50 ג'יגה.

השירות מאפשר סנכרון מלא בין כל המכשירים שברשותכם, גיבוי אוטומטי של מידע, תמונות ומסמכים, והוא גם כולל תיבת דואר אלקטרוני עם כתובת ומאפשר איתור של המכשיר במקרה שאבד או נגנב. לעוד מידע על השירות, בפוסט ההסבר.

השורה התחתונה: השירות טוב ואיכותי, אך מתאים לבעלי מכשירים של אפל.

סקיידרייב (Skydrive)

השירות מבית מיקרוסופט הינו שירות ותיק למדי, ומספק מגוון אפשרויות שונות במסגרתו. השירות מציע נפח אחסון התחלתי של 7 ג'יגה (או 25 ג'יגה למי שכבר היה חבר בו) עם אפשרויות שדרוג הכי זולות: החל מ-10 דולר לשנה (פחות מדולר לחודש) עבור נפח נוסף של 45 ג'יגה ועד 50 דולר לשנה (כ-4 דולר בחודש) עבור נפח נוסף של 125 גי'גה.

בדומה לשירות הדרייב, השירות מבית מיקרוסופט מאפשר לערוך קבצי אופיס, ואף ליצור אותם, ישירות מתוך האתר. ישנה אפליקציה מותאמת למחשב, Mac וגם ל-Windows Phone ו-iOS.

השורה התחתונה: השירות ותיק, נוח וקל לשימוש ומי שהתמזל מזלו גם קיבל 25GB בחינם.

לכניסה לשירות

בוקס (Box)

שירות הענן בוקס, אינו מציע רעיונות חדשים או מקוריים, והוא דומה למדי לשירות הדרופבוקס, מבחינת העיצוב והתכונות. לעומת דרופבוקס, היא מציעה נפח התחלתי של 5 ג'יגה עם אפשרויות שדרוג במחירים זהים.

לעומת שאר השירותים, בוקס מציע מגוון אפליקציות צד שלישי שתומכות בשירות, כגון אפליקציות לעריכה ויצירת קבצי אופיס, אך כדי להוריד את אפליקציית המחשב שלהם תאלצו לשדרג את חשבונכם לשירות העסקי (החל מ- 15 דולר לחודש), שזה אחד החסרונות לעומת המתחרים. לשירות קיימת אפליקציה לכלל מכשירי הסלולר.

השורה התחתונה: אפשרויות האפליקציות הנוספות נותנות לשירות ערך מוסף, אך למשתמש הפשוט החוסר ביישום למחשב מחסיר את יתרונותיו.

לכניסה לשירות

סיכום: כל חמשת השירותים מציעים פחות או יותר אותו הדבר - לשמור ולסנכרן לכם את הקבצים, עם נפח בגודל זה או אחר.

כל השירותים מציעים אפליקציית אנדרואיד למעט iCloud ו-Skydrive, וחוץ מהשירות החדש מבית גוגל, כל השירותים מציעים אפליקציית iOS, למרות שייתכן שבקרוב גם לגוגל דרייב תהיה אפליקציה.

כל מה שנותר לכם הוא לבחור מי הכי מתאים לכם ולהירשם.

>> לכתבות נוספות באתר TGspot

>> וגם: גוגל סטריט וויו בישראל - התמונות המעניינות שאתם שלחתם