גישה לקבצים מכל מקום: Dropbox
אם יש לכם מחשב, אתם חייבים לעצמכם חשבון ב-Dropbox, ואם יש לכם חשבון ב-Dropbox, אתם חייבים להוריד את היישום הזה לאייפון. Dropbox יוצר לכם תיקייה על המחשב (מק או פיסי), כל מה שיושב בתיקייה הזו מסונכרן מיד למחשבי “הענן” של השירות ומרגע זה הם זמינים רק לכם מכל מחשב. מה שאומר שאם יש לכם אייפון אתם יכולים לגשת לקבצים מכל מקום, לצפות בהם ולשלוח אותם לכל אדם. יצאתם מהמשרד ועכשיו הבוס צריך את המצגת? אין בעיה, בשתי הקשות הוא יקבל קישור להורדת הקובץ. רוצים להציג לחברים את התמונות שלא הייתם מוכנים להעלות לפייסבוק? פשוט נווטו לתיקייה המתאימה באייפון והראו להם. תוכלו לשמוע מוסיקה, לצפות בסרטים או תמונות ולקרוא טקסטים, לא משנה איפה אתם בעולם.
למי שרוצה לשמור את כל מה שהוא קורא: Instapaper Pro
אחד היישומים הפשוטים ביותר והפופולריים ביותר בחנות האפליקציות. גלשתם באינטרנט ונתקלתם במאמר שאתם רוצים לקרוא ואין לכם זמן? אתם יכולים לסמן אותו עבור Instapaper מתוך הדפדפן. כאשר תפעילו את היישום באייפון הוא יסתנכרן מול השרת ויוריד את המאמר בפורמט נקי ונוח לקריאה על גבי המסך של המכשיר. לא משנה מה אורך המאמר, Instapaper יציג אותו בצורה הנכונה. תוכלו לסמן היכן עצרתם, לגלול עמודים על ידי הטיית המכשיר ללא צורך בהחלקת האצבע על המסך ועוד. אם אתם קוראים הרבה ברשת, אתם חייבים את היישום הזה.
לאפשר לאפליקציות לעבוד גם כשהן כבויות: IM+
יש לא מעט אפליקציות לאייפון שמאפשרות לכם להתחבר במקביל לכמה שירותי מסרים מידיים (מסנג’ר, סקייפ וכדומה). הרבה מהאפליקציות האלו מציעות שירותים בחינם (כמו Fring שפותחה פה בארץ), אבל אף אחת מהן לא עושה שימוש חכם כל כך ביכולות הדחיפה של האייפון. מה זה דחיפה? ובכן, באופן רגיל האייפון לא יכול להפעיל אפליקציות ברקע. ברגע שכיביתם אפליקציה היא לא יכולה להמשיך לעבוד. שירותי הדחיפה מאפשרים לאפליקציות לשלוח לכם תזכורות גם אם הן כבויות. במקרה של IM+ תוכלו לקבל הודעות מחברים גם אם האפליקציה כבויה. האפשרות הזו הופכת את האייפון למחשב אמיתי. אתם לא צריכים שהאפליקציה תעבוד כדי להתכתב עם אנשים. אתם יכולים לקרוא ספר, לשמוע מוסיקה או לראות סרט וברגע שמישהו מחפש אתכם, תוכלו מיד להגיב. ל-IM+ יש עוד מספר יתרונות ברמת ממשק המשתמש, נוחות השימוש והמספר (הרב) של שירותי המסרים בהם הוא תומך. שווה להוריד ולנסות.
הדרך הכי יעילה לשמור סיסמאות: 1password
הפיתרון המושלם לכל מי שצריך דרך לשמור סיסמאות לאתרים, פרטים על כרטיסי אשראי וכל מידע כללי בצורה של רשימות. האפליקציה הזו לאייפון נולדה כהמשך לתוכנה למק, אך היא חיה טוב מאוד גם בצורה עצמאית. מדובר ביישום רב עוצמה עם מערכת קידוד העושה שימוש בקידוד בדרגה צבאית כדי לשמור על המידע שלכם. כדי לגשת לאפליקציה יש להקליד קוד פתיחה, ולאחר מכן החומרים שאתם באמת רוצים לשמור עליהם סודיים, יכולים להיות מוגנים בסיסמה שנייה ומורכבת יותר. תוכלו לחפש אחרי כל פרט מידע שהקלדתם אל תוך האייפון. תוכלו להכניס מידע על אתרים ולגלוש אליהם בצורה מאובטחת ישירות מתוך האפליקציה. תוכלו להעתיק פרטים של כרטיסי האשראי או כרטיסי מועדון, לרשום לעצמכם הערות חשובות ולדעת שהן מוגנות באופן מושלם. פשוט ונוח.
להעתיק לאייפון את כל מה שתרצו: Pastebot
האייפון לא יכול לשמור יותר מדבר אחד ב-Clipboard שלו. אם העתקתם טקסט ולאחר מכן תמונה, הוא יזכור את התמונה. אז מה קורה אם אתם רוצים להעתיק מספר דברים ולרכז אותם במקום אחד? אתם רוכשים את Pastebot והחיים שלכם הופכים להיות הרבה יותר קלים. תוכלו לכתוב מכתבים ופניות ולשמור אותם באפליקציה, ואז לשלוף אותן בקלות מתי שתצטרכו. תוכלו להעתיק עוד ועוד מידע – כולל תמונות – ולדעת שהכול שמור בתוך Pastebot. תוכלו גם (אם יש לכם מק) לבצע העתקה על האייפון והדבקה על המחשב (ולהפך). מדובר על אפליקציה בעלת ממשק יפהפה ושימושיות גבוהה. ואם זה לא מספיק לכם אז כדאי שתדעו שיש לכם אפשרות לבצע עריכה של תמונות ישירות מתוך האפליקציה, ליצור קטעי קוד ב-HTML עם תגים תקינים ועוד הרבה יותר. בקיצור, מסוג האפליקציות שהופכות את האייפון לכלי שאי אפשר לעזוב לעולם.
יש לכם המלצות נוספות לאפליקציות לאייפון? שתפו אותנו בתגובות