ביום שני האחרון הכריזה אפל על הגרסה החדשה של מערכת ההפעלה שלה ה- iOS 6. כבר באותו יום אפל שיחררה למפתחים את גרסת הבטא, שתלווה אותנו בחודשים הקרובים עד ליציאתה הרשמית בסתיו הקרוב ביחד עם האייפון 5 (אנחנו מקווים). התקנו את הגרסה על האייפון 4 שלנו, שיחקנו איתה ויש לנו התרשמויות ראשונות.
אפליקציית המפות המחודשת: כשהסתכלנו על אפל מציגה את אפליקציית המפות החדשה, חשבנו שזהו סופן של המפות החינמיות, ה-Waze והגוגל Maps, לפחות כאן בארץ. טוב, כמעט צדקנו. אפל נפרדה לשלום מהמפות של גוגל והחליפה אותן במפות חדשות משל עצמה, או לפחות כאלה שחברת TomTom מספקת לה (אתמול גם גילינו ש-Waze ועוד שורה של חברות משתפות פעולה עם אפל).
האפליקציה החדשה מאפשרת ניווט מלא (כולל עדכונים ודיווחים בזמן אמת על עומסי תנועה) תוך כדי זה שהיא מזהה מקומות חיוניים בדרך (רק בארה"ב; תחנות דלק, רשתות מזון ועוד) וממליצה לכם עליהם. כמו כן היא משולבת עם סירי כך שסירי גם תדע לעשות בה שימוש נכון לפי הבקשות שלנו.
הדבר המגניב הוא הצפייה בבניינים ובמקומות ברחבי הגלובוס בתלת מימד, כאילו אנחנו ממש שם, אך לצערנו האופציה לא עובדת על האייפון 4 (רק אייפד 2 ו-4S ומעלה) כך שלא יכולנו לנסות אותה. המפות של ישראל (בשירות החדש) גרועות ביותר עד כדי כך שלא רק שהן לא ממש עדכניות אלא גם בקושי ניתן לבצע זום על ערים מבלי לקבל מסך מטושטש מידי, מה שאומר שמפות עם תקריב על ארצינו היפה לא קיימות כלל וכלל. אז אנחנו מעריכים שנמשיך להשתמש תחליפים החינמיים.
תמיכה בפייסבוק: באיחור די אופנתי יש לציין, פייסבוק ואפל החלו לעבוד יחדיו ולהלן התוצאה: תמיכה מלאה ברשת החברתית בתוך 6 iOS. בדומה לתמיכה בטוויטר שנוספה בשנה שעברה, יש לנו אפשרות לשתף כמעט כל דבר ישירות לפייסבוק. סרטון ביוטיוב, לינק לכתבה שקראנו דרך הספארי, תמונה מגלריית התמונות, לשתף אפליקציות מהאפסטור (ואפילו לתת לייק!) והדובדבן שבקצפת, לכתוב סטטוס ישירות דרך מרכז ההתראות. כמו כן ישנו סנכרון מלא בין אפליקציית אנשי הקשר לבין החברים מהפייסבוק: אחרי שנגדיר את הסנכרון בין השניים (הכל נעשה דרך ההגדרות תחת התווית של פייסבוק) ימי ההולדות ועוד מספר דברים קטנים יסתנכרנו עם פרטי הקשר מהפייסבוק, כולל גישה מהירה לפרופיל שלו על ידי קליק אחד.
אפליקציית הטלפון: כעת כשמישהו מתקשר, ניתן לדחות שיחה (גם אם המכשיר נעול) ולבקש מהאייפון לשלוח הודעת סמס לזה שהתקשר ("אחזור מאוחר יותר" ועוד) ואפילו לבקש מהאייפון תזכורת לחזור אל המתקשר בין אם זה בשעה מוגדרת או ברגע שעוזבים מקום מסוים (דרך אפליקציית התזכורות).
נא לא להפריע: המצב החדש באייפון יאפשר לבטל את כל ההתראות, הודעות, שיחות ועוד שמגיעים בזמן שאנו ישנים או עסוקים וכשנבטל את המצב הזה, כל ההתראות וההודעות יופיעו אחת אחת על המסך. נוכל לשלוט מתי ועד מתי המצב יופעל, כולל אפשרות לבחור אנשי קשר שכן נוכל לקבל מהם שיחות/הודעות. כשיגיעו הודעות או ההתראות המסך ימשיך להישאר כבוי ולא ישמיע אף צליל וכשנתעורר בבוקר נראה את כל ההתראות/שיחות שהגיעו על גבי מסך הנעילה.
שינויי ממשק לחלק מהיישומים: חלק מהיישומים המובנים של אפל (גם באייפון וגם באייפד) קיבלו ממשק חדש ומרענן. ממה ששמנו לב באייפון, החייגן, נגן המוזיקה, כל החנויות של אפל (ה-App Store, iTunes וכמובן ה-iBookStore), מזג האוויר, מפות והמצלמה חודשו לגמרי והם נראים אחרת. אז בסופו של דבר קיבלנו שינויי ממשק, גם אם הם לא מרחיקי לכת, זה בהחלט נראה יפה מאוד.
האינסטגרם של אפל: אפל רצתה לעשות שירות אחסון בענן, וקיבלנו את iCloud. אפל רצתה לעשות שירות הודעות משלה כמו WhatsApp, וקיבלנו את iMessage. כעת אפל גם רוצה רשת תמונות חברתית קטנה משלה, והנה. לאופציה הקטנה והנחמדה קוראים "שיתוף זרם התמונות" – למעשה אנו יכולים לבחור תמונות כלשהן מהזרם תמונות שלנו, ולשתף את התמונה עם בעלי מכשירי iOS אחרים. התמונה תגיע אל הנמען כהתראה לכל דבר (כך שהוא יוכל לראות אותה ישר) ומשם הוא יוכל לצפות בתמונה ולהתרשם ממנה, לתת לה לייק ולהגיב, ממש דומה לאפליקציית אינסטגרם. אם יש לכם חבר שהוא לא בעל מכשיר iOS, ניתן לייצר לתמונה לינק מיוחד משלה כך שכל אחד יוכל לצפות בה דרך הדפדפן, וכמובן לתת לייק ותגובות.
סירי: מכיוון שלא היה ברשותנו אייפון 4S או האייפד החדש, לא יכולנו לנסות את מגוון הפקודות החדשות של סירי. בגדול, אפשר לשאול את סירי את כל השאלות שנרצה (תוצאות, לוח זמנים, ועוד) בכל מה שקשור לכל סוגי הספורט מכל הליגות בעולם. כמו כן, נוכל לשאול אותה שאלות שקשורות לסרטים ולמסעדות (ארה"ב בלבד). מבחינת הפקודות החדשות, ניתן כעת לפתוח אפליקציות ואפילו לצייץ בטוויטר ולכתוב סטטוס בפייסבוק. אנחנו בטוחים שעם הזמן יצוצו פקודות חדשות בהמשך.
וידאו: סירי ב-iOS 6:
ספארי: כעת ניתן להעלות תמונות שנמצאות בגלריית התמונות ישירות מהספארי, ישנו גם קריאה במצב לא מקוון (ללא חיבור לאינטרנט) של טאבים שנשמרו ברשימת הקריאה. כמו כן במצב Landscape יש לנו תמיכה בתצוגה מלאה (רק האתר ולא בר הכתובות) של דף האינטרנט שצפינו בו ונוספה תמיכה משופרת ל-JavaScript מה שמאיץ במעט את הגלישה.
פרטיות: אפל הוסיפה אפשרות שבה תחליטו איזה אפליקציות יוכלו לקבל גישה למידע האישי שלכם, כגון: לוח שנה, מיקום, אנשי קשר, תזכורות ותמונות.
מייל: גם כאן השינויים הם דיי מינוריים. נוספה תיבת דואר של "שולחים חשובים", שזוהי בעצם תיבה שמרכזת את כל האימיליים החשובים מאנשי הקשר שהגדרנו מראש שהם החשובים ביותר.
לסיכום: הפיצ'רים החדשים ב-iOS 6 לא גרמו למהפכה, והתגובות על מערכת ההפעלה החדשה היו דיי פושרות בעקבות החידושים הפושרים גם הם. מצד אחד לא קיבלנו עדכון משמעותי כמו שחלק ציפו (ווידג'טים למסכי הבית ועוד), ומצד שני קיבלנו שינויי ממשק בחלק מהיישומים. מילת המפתח בשנה זו היא יעילות: השימוש ב-iOS שוב נעשה פשוט ומגוון יותר מבעבר וכעת אנחנו חוסכים ביותר קליקים על המסך וכמובן בזמן.