אני אוהב ספרים. אני גם אוהב לקרוא, אבל לאחרונה שני הדברים האלו לא בהכרח קשורים זה לזה. איך זה? כי אני קורא יותר באינטרנט או שומע ספרים מאשר שאני קורא ספרים מנייר. זה לא שאני לא מעריך את התחושה הרומנטית של ניירות פריכים ומצהיבים, אבל אני אוהב את הכסף שלי יותר. ספרים זה דבר יקר וככל שעובר הזמן הם הופכים ליקרים יותר. זו הסיבה שאם תתנו הצצה לרשת האינטרנט הקרובה לביתכם, תגלו שיש הרבה מאוד חדשנות בכל הקשור לעולם הספרים הדיגיטלי.

אבל הנה הבעיה שלי. אני הולך לקנות ספר דיגיטלי ברשת ומה אני מגלה? הוא עולה כמעט אותו הדבר כמו ספר מנייר. למה? הם לא צריכים מחסנים, אין להם הובלה ובטח שאין אנשים שצריכים למכור לי את הספרים. למה הספר לא מגיע בחצי מהמחיר שלו או אפילו עשירית? אחרי הכל הם אפילו לא מדפיסים את הספר. למעשה הם מייצרים עותק דיגיטלי אחד ומוכרים אותו שוב ושוב, זה גאוני ואיכשהו הוצאות הספרים מצליחות להרוס את הרעיון הזה.

אז מה אני עושה? פשוט מאוד, אני מחטט באינטרנט ומוצא ספרים חדשים לגמרי בחינם. יותר ויותר סופרים מבינים שהם יכולים להגיע לקהל גדול יותר ואפילו להרוויח מהעניין אם הם רק יתנו את העבודות שלהם בחינם. לא מאמינים? הנה רשימה של כמה מקומות להתחיל בהם.

פודיובוקס: להאזין לספרים

אין תמונה
פודיובוקס

אם לא יצא לכם להאזין לספר בחייכם, הנה המקום להתחיל. ספרי אודיו הם רעיון מבריק כי הם מאפשרים לכם ”לקרוא“ בזמן שאתם נוהגים לעבודה, או מצטופפים באוטובוס בדרך ללימודים. לא משנה מה הז‘אנר שאתם נהנים ממנו, בפודיובוקס תמצאו עשרות ספרים בכל נושא שתבחרו: עסקים, היסטוריה אלטרנטיבית, חינוך, ילדים, ארוטיקה, מותחנים, טיולים, בקיצור כל מה שתמצאו בחנות הספרים המקומית.

פודיובוקס מציעים את הספרים בחינם אך מעודדים אנשים לתרום לסופרים שמציגים את עבודותיהם באתר. הרבה מהספרים עולים לאתר פרק אחרי פרק והגולש יכול לעשות מנוי ולקבל תזכורת בכל פעם שפרק חדש עולה. אם הסופר סיים להעלות את כל הספר תוכלו להוריד את כל הפרקים – אבל כל פרק בנפרד. מעצבן אולי, אבל אתם יכולים להאזין למאות ספרים בחינם אז אולי זה לא כל כך נורא.

סקוט זיגלר וג‘י. סי. האצ‘ינס: מדע בדיוני בחינם

אין תמונה
סקוט זיגלר

אם אתם חובבים של ז‘אנר האימה והמדע הבדיוני, סקוט זיגלר הוא השם החם הבא בשבילכם. מעבר לעובדה שהספרים שלו מצליחים להיות חדשנים בתחום שכבר איבד את החן שלו לפני כעשור, סקוט זיגלר הוא גם גאון שיווקי. האיש מאפשר לכל אחד להוריד את הספרים שלו בחינם, הוא יושב ומשקיע את הזמן בהקלטת הספרים שלו וגם את ההקלטות הוא נותן חינם ובכל זאת הספרים שלו נמכרים והוא מתפרנס באופן מלא מהכתיבה. זה נשמע מנוגד לכל היגיון אבל זו המציאות וזיגלר הוא לא היחיד שעושה את זה.

ג‘י. סי. האצ‘ינס הוא עוד סופר שמחלק את עבודותיו בחינם אבל עושה עוד כמה דברים באתר שלו. לדוגמה, אתם יכולים ”להתאשפז“ באתר החדש ולהפוך להיות חלק מהספר החדש שלו שיצא מאוחר יותר השנה, זה שעוסק בבית משוגעים מלא סיוטים.

פידבוקס: ספרים דיגיטליים

ספרים ברשת2
פידבוקס

בפידבוקס אפשר לקרוא ספרים בכל מכשיר התומך בקבצים דיגיטליים (בפורמט הנקרא ebooks). תמצאו פה ספרים ישנים (משנת 400) אבל גם הרבה מאוד ספרים מהשנים האחרונות. חובבי הפילוסופיה, הסיפורת והמדע הבדיוני ימצאו כולם משהו לקרוא פה. האתר הרבה יותר נוח מאתרים אחרים שמספקים שירות דומה וכל ספר מופיע בו בכמה פורמטים כך שתוכלו להוריד את הספר עבור האייפון, הקינדל, הנוקיה או המחשב שלכם באותה הקלות.

בן יהודה: ספרות עברית בחינם

אם תהיתם מה קורה בתחום הספרות בחינם בארץ תשמחו לגלות את פרויקט בן יהודה. מדובר באתר לא משוכלל במיוחד עם עיצוב פשוט ומאוד לא ווב 2.0 – אבל אני מקווה שלא תברחו ממנו מייד. באתר תמצאו מאמרים, ספרים ואפילו שירה והכל בשפת הקודש. הבעיה היא שבגלל שהשפה אינה אנגלית יש מעט מאוד מתנדבים שעושים את המלאכה החשובה הזו ולכן יש מעט ספרים יחסית. יחד עם זאת, האתר ממשיך להתעדכן באופן קבוע אז אפשר להיות אופטימיים.