בשונה מאושיות טלוויזיוניות משפיעות אחרות, דרוקר לא היסס לפתוח בלוג ולהציג לראווה את מאחורי הקלעים של הטלוויזיה והפוליטיקה. אצל דרוקר אין שמור לי ואשמור לך – אף פוליטיקאי לא ניצל מחיצי הביקורת המדויקים שלו.
ציטוט נבחר: “יש המון דברים שאני רוצה להגיד ואני לא אומר אותם בטלוויזיה. הם לא בתחום שלי, הם ארוכים מדי, עמוקים מדי, שטוחים מדי, רכילותיים מדי. מזל שיש לי את הבלוג הזה".
פוסט מעניין במיוחד: דרוקר לא בוחל בפרובוקציות ואמת לפרצוף – מתכון נפלא לרייטינג בלוגי, שסייע לו לבלוט גם בהשוואה לבלוגים האחרים של כתבי ערוץ 10. הפרובוקציה האחרונה שבסדרה היא פוסט שפורסם תחת הכותרת "דודו טופז עשה את המעשה הנכון - חלק שני", וזכה לכמות עצומה של תגובות. הפוסט המקורי איננו, אבל הפולו-אפ נשאר.
על שם אורוול, כמובן. בלוג שמנגח את הנעשה בפוליטיקה הישראלית ובכלל מהצד השמאלי של המפה. הכותב העיקרי כיום הוא העיתונאי חד הלשון יוסי גורביץ, היסטוריון בהכשרתו ומי שחזה את עליית אובמה לשלטון לפני שמישהו ידע מי זה בכלל.
ציטוט נבחר: “ערב מצעד הגאווה בירושלים ב-2008, החליטו הרבנים החרדים לסגת מהתנגדותם לו. המחאה עוררה שאלות לא נוחות על מהי בעצם הומוסקסואליות, והיא עשויה היתה להבהיר לכמה ילדים חרדים מה בוצע בהם מאחורי בית המדרש".
פוסט מעניין במיוחד: כולם, בלי יוצא דופן. האחרון מוחה על החלטת משרד ראש הממשלה והסוכנות היהודית להשקת קמפיין בעלות של 600 אלף דולר, שמטרתו היא מניעת התבוללות.
הבלוג של שחר אילן, עיתונאי ופרשן שכותב בקפה דה-מארקר על "חילונים וחרדים, ישראליות, כנסת (הרבה כנסת), זכויות אדם ודמוקרטיה". אילן מצליח לספק נקודת מבט מקורית (ונדירה מאוד בבלוגוספירה הישראלית-חילונית) על הנעשה בחברה החרדית.
ציטוט נבחר: "אם כבר מעבירים הצעות חוק שמבטלות את כללי המשחק בכנסת, למה לא ללכת עד הסוף: חוק שיחייב רוב של 121 להצעות חוק של האופוזיציה, חוק שיחייב כל ח"כ ערבי לשאת סיכה שעליה הכתובת 'ערבוש' וחוק שלפיו חברי כנסת שיגישו הצעות חוק שעולות כסף ידרשו לממן אותן ממשכורתם".
פוסט מעניין במיוחד: אחד הפוסטים האחרונים מנתח את מה שאילן מכנה "מדיניות האפרטהייד של החינוך החרדי". רלוונטי במיוחד על רקע פרשת האתיופים בפתח תקווה.
השר היחיד בממשלה הנוכחית שמנהל בלוג פעיל ואף מתכתב עם המגיבים על הפוסטים מפעם לפעם – לא באמצעות דוברים ומתווכים, אלא במו ידיו. בשעה ששאר הפוליטיקאים נזכרים להרים אתר רבע שעה לפני מערכת בחירות כזו או אחרת, הבלוג של השר איתן – מי שנחשב לאחד מחלוצי הטכנולוגיה של הכנסת עוד מהעשור הקודם – מתעדכן על בסיס שבועי בגילויי דעת, קטעי וידאו וכדומה, ועושה לשאר חברי הכנסת שיעור באינטרנט.
ציטוט נבחר: “דווקא היכולת להבין את המצוקות והקשיים של רבים מאזרחי ישראל הערביים, המוכנים להשלים עם קיומה של מדינה יהודית ודמוקרטית שתאפשר להם להשתלב בה כערבים גאים בתרבותם ובמורשתם וכאזרחים נאמנים שווי זכויות וחובות – היא אשר תוכיח למיעוט הערבי שידה של המדינה היהודית מושטת עדיין לשלום". וזה מליכודניק, כן?
פוסט מעניין במיוחד: קטגוריית האינטרנט בבלוג של השר כוללת מאמרים מטעמו ומטעם אורחים בנושאים שקשורים לחקיקת אינטרנט, כמו חוק סינון האתרים והזיהוי הביומטרי.
אחת מהמחוקקות הבולטות של האופוזיציה כותבת בבלוג על צדק חברתי, המאבק למען זכויות העובדים ומצבה העגום כיום של מפלגת העבודה. הבלוג אמנם מעודכן כנראה גם על-ידי עוזרים ופעילים חוץ מיחימוביץ' עצמה, על כך יעיד השימוש בגוף שלישי, אבל לא משעמם שם לעולם.
ציטוט נבחר: “בבלוג אני חולקת אתכם בדרך כלל עמדות, מאבקים ויעדים, הפעם אני מרשה לעצמי להיות קצת יותר אישית, ופשוט אביא לכם את עבודת השורשים של בתי הקטנה בת ה-13, רמה".
פוסט מעניין במיוחד: חוק ההסדרים השנוי במחלוקת הוא עדיין בגדר מסתורין עבור רוב האוכלוסייה. יחימוביץ' כינתה אותו “אוסף הזוי ופרוע של מאות החלטות אלימות שלרובן אין קשר לתקציב. פיטורים, הפרטות, הרס השירות הציבורי, סגירת כל המכונים להכשרה מקצועית, הפרטת מעונות למפגרים והקמת קופת חולים חדשה פרטית לעשירים". הטקסט פורסם במלואו והומר לפורמט ידידותי לגולשים בסיוע קוראי הבלוג.