בסרטים זה תמיד נראה טוב: היא נראית כאילו מעולם לא ראתה עגל זיעה מימיה, לבושה בהוט קוטור שמחמיא לכל קו נטול שומן בגופה, והוא, הכפיל הצעיר של בראד פיט, כמובן. ושניהם, איך לא, רק מחכים לחזור הביתה ולקרוע א הסדינים. תמיד, בכל יום ובכל שעה.

נחזור למציאות: בעולם שבו שולטת העבודה הקשה, השחיקה המנטלית, החשבונות, הריצות לסופר, המוסך ולפעמים גם הילדים והטיטולים, לא תמיד לכולנו יש חשק להיות כאלה לוהטים. וגם אם כן, יכול להיות שבן או בת הזוג שלנו לא ממש בקטע כמונו. ועדיין, יש אנשים שהסקס אצלם הוא צורך קיומי, כזה שחייב להיות בחייהם בתדירות גבוהה, ולעומתם יש מי שפשוט לא בקטע. 

אז למה זה קורה לנו? מה הסוד שמוציא מאתנו את אריות הסקס חסרי המעצורים, או לחילופין גורם לנו לחפון את ראשנו בתוך כרית מנחמת ורכה שתשכיח מאתנו את כל העסק המעייף הזה? לד"ר איריס בר און, מומחית ל יעוץ אישי זוגי ומיני, יש כמה הסברים לשאלה המרתקת הזאת:

1. החינוך מהבית

"כמו בתחומים רבים, גם במקרה הזה, לחינוך מהבית יש השפעה רבה על הצורה שבה אנחנו תופסים את המיניות שלנו, וכתוצאה מזה גם חשים בחשק מיני כזה או אחר. ילדים שגדלו בבתים שבהם המין נתפס כמשהו מלוכלך או מפחיד, הכרוך בחוסר כבוד או בערכים נחותים, עלולים לפתח קשיים בחיבור האינטימי בעתיד. למעשה, גם במקרים שבהם הם לומדים להתגבר על המכשולים הללו, הם עדיין עלולים לחוש רגשות אשם לאחר האקט. נשים הן קהל היעד העיקרי המושפע מהעניין. גם בעידן הנוכחי לא קשה להיתקל באנשים שחיים לפי התפיסה הסקסיסטית, לפיה גבר שוכב עם נשים רבות נחשב לעילוי, בעוד אישה כזאת נתפסת כמופקרת. חשוב לייצר פתיחות תוך שמירה על גבולות הגיוניים. גם בית שמתנהל באופן מוקצן לכיוון השני עלול לגרום לבעיות בעתידם של הגדלים בו".

2. הורמונים

"באופן פיזיולוגי, בנות מסוימות נולדות עם רמה גבוהה יותר של הורמון הטסטוסטרון בדם. ומאחר שמדובר בהורמון המקושר עם היבטים של מיניות ואף תוקפנות, בנות אלה נזקקות ליותר מין בחייהן באופן ממוצע, בהשוואה לבנות בעלות רמת טסטוסטרון נמוכה יותר. גם גברים מושפעים מרמת הטסטוסטרון בגופם באופן דומה לזה של הנשים".

via GIPHY

3. הריון

ואם כבר מדברים על הורמונים, גם היריון כידוע הוא סיבה מצוינת עבורם לחגוג בגוף, מה שעלול כמובן להשפיע על החשק המיני בצורות שונות: "נשים מסוימות יחושו מושכות יותר ואף יזדקקו יותר למין, בעוד שאחרות עלולות דווקא להירתע מהעניין. מעבר לכך, שינויים בחשק המיני בהיריון עשויים לנבוע גם מגורמים שונים השכיחים בתקופה זו, ביניהם תחושה כללית לא טובה המלווה בבחילות ועייפות, דימוי גוף ירוד, או אפילו מחשש בלתי מבוסס בעליל, לפיו האקט המיני עלול להעלות את הסיכון לפגיעה בעובר במצב של היריון תקין".

4. עומס פיזי

אם אתם עובדים במלצרות, במלונאות, בעבודות פיזיות קשות או בעבודה במשמרות, ייתכן שמצב הערנות והעייפות שלכם עלול להשפיע גם על החשק המיני הדועך. ת'כלס, למי יש כח להשתולל אחרי יום של עמידה או עבודות סבלות?

via GIPHY

5. דימוי גוף

אין ספק שמדובר באחת הסיבות המשמעותיות ביותר: מי שלא אוהב את הגוף שלו ולא שלם עם עצמו, עלול לחוש פחות נחשק, להתמודד עם קשי בחשיפת הגוף הערום, וכתוצאה מכך נפגע גם החשק המיני שלו כמובן.
אבל שלא תטעו: "אני נתקלת גם בדוגמניות דקיקות שלא שלמות עם הגוף שלהן, וגם בבנות מלאות שדווקא חשות סקסיות ויפות. דימוי גוף הוא לחלוטין עניין סובייקטיבי וכל אחד תופס אותו לפי עולם האידאלים שלו", מדגישה ד"ר בר און.

_OBJ

6. שימוש בתרופות

לא כולם מודעים לעניין, אבל שימוש בתרופות מסוימות משפיע גם על התחושות והחשקים המיניים. "תרופות פסיכיאטריות, למשל, יכולות להשפיע מאוד על הביצועים הפיזיים של גברים ונשים במיטה. גם נטילת גלולות למניעת הריון עלולות לגרום ליובש בנרתיק או לאבדן חשק. גם תופעות לוואי שונות כמו עייפות עלולות להיגרם לעיתים עקב שימוש בתרופות מסוימות. וכשעייפים, למי יש כח לסקס?"

via GIPHY

7. תסכול

אם אתם לא מאושרים בחייכם, יכול להיות שהמצב ישפיע גם על החשק המיני שלכם. בקיצור, שווה לדבר על העניין עם איש מקצוע או לעשות כל שינוי בחיים שיוביל אתכם לאושר. זה שווה את זה בכל מקרה.