כמו במסלול החיים שמוכתב לנו - יסודי-תיכון-צבא-טיול-לימודים-ויאללה לעבודה - כך גם במסלול הזוגיות. מתחילים מדירות נפרדות, ואז לילה בצימר ושניים במלון, אחר-כך ישנים פעם אצלו פעם אצלה ומשאירים מפתח, עד אשר עולה השאלה: למה שלא נעבור לגור יחד? ובאמת, למה לא? זה השלב הטבעי הבא, שמראה על רצינות ויציבות הקשר. בואו לא נשכח שלעבור לגור ביחד זה גם יותר כלכלי, אבל מעל הכל זה פשוט כייף, כי טוב לנו יחד.
וכמו בהרבה מקרים בחיים, לפעמים חשוב יותר לשאול את השאלות הנכונות מאשר להחזיק את התשובות המתאימות. בתקופת ההתאהבות אנחנו לא אוהבים שאלות קשות, והכל נראה קל, זורם ויש לנו תחושה שעם הכל נסתדר - העיקר שיש אהבה. אבל, בפועל זה לא באמת קורה. המעבר לדירה משותפת הוא בעצם סוג של מבחן ליחסים, ואם אתם ניגשים למבחן, שווה קצת להשקיע וללמוד לפני. איך ללמוד? בעיקר מניסיונם של אחרים.
תראו, כבר שמעתי הכל. "את לא מבינה", "אצלנו זה אחרת", "אנחנו זוג מדהים וכמעט לא רבים" ו"יש לנו משהו שאין לאחרים". אבל, גם הזוגות האלה יכולים להיקלע לקשיים ומתחים. בקיצור, גם אם אתם מאמינים שלעבור לגור יחד זה הדבר הכי הנכון עבורכם ואתם זוג חזק שיכול להתמודד עם הכל, עדיין יש כמה שאלות קטנות שכדאי לשאול.
שאלת השאלות: למה?
זה לא שהשאלה ממש קשה, רק שהרבה פעמים קשה לנו לענות עליה באופן אותנטי, ויותר מכך - קשה לנו לשתף את בן או בת הזוג בסיבות שלנו למעבר. לא תמיד השקענו מחשבה, לא תמיד אנחנו חולקים את אותן סיבות ולא תמיד אנחנו רוצים לדבר על זה. חלק מהחששות יכולים להיות: "הוא יחשוב שאני לחוצת חתונה", או "היא תחשוב שאני מתחשבן על הכסף", מה שגורם לכם לא לחשוף את כל הקלפים. לכן, הדבר הראשון שאני מציעה לכם הוא שכל אחד ישאל את עצמו מה המטרה שלו ומה הסיבה שבגללה הוא רוצה לעבור לגור יחד. אחרי שתבינו למה, תשאלו את עצמכם מה מפחיד במעבר ומה הסיכון הכרוך בו.
אחרי שיש לכל אחד את הסיבות מגיע החלק המעניין: שיתוף! דברו על זה, חפרו על זה, תבינו מה בדיוק כל צד רוצה, כאשר חשוב מאוד להבין מה מניע את בן או בת הזוג. אם דיברתם, הקשבתם, הפנמתם והבנתם אחד את השנייה, עשיתם 80 אחוז מהדרך, לא רק אל עבר מגורים משותפים, אלא גם אל זוגיות בריאה יותר.
קיבלתם החלטה משותפת? זה הזמן לתאם ציפיות
ישראלים לא אוהבים לצאת פראיירים, וזוגות ישראלים (כן כן, גם זוגות טריים) ממש לא אוהבים להרגיש פראיירים. הם מתחשבנים, מנהלים פנקסים ונלחמים על הזכויות שלהם בבית (בשלב כזה או אחר), הרי כאן נקבעים תקדימים, ואם נוותר פעם אחת זה יהפוך לנוהג ונסונג'ר לעד.
חיים משותפים מביאים הרבה יתרונות והזדמנות מצוינת להכיר טוב יותר, לבלות יותר יחד, להרגיש את הזוגיות ולנהל משק בית משותף. אך, באופן לא מפתיע, יחד עם היתרונות מגיעים לא מעט אתגרים שאת רובם אפשר לצפות מראש ולהגדיר יחד איך הולכים להתמודד איתם. אני מבינה שבהתחלה נראה לכם שיש משמעות רבה לאיזה דירה בוחרים – שלי, שלו, אחת חדשה, באיזה מיקום, מה העלויות ואיזה ברים יש באיזור. אני לא מזלזלת, הכל חשוב, אך לא משנה מה תבחרו, המפגש המשותף ביניכם יוציא צדדים שלא הכרתם ולא פגשתם אחד אצל השנייה עד לאותו הרגע.
מדוע? כי בפעם הראשונה תתעסקו במשהו גדול מאוד ביחד, ומה שקורה זה שמתקיים מפגש של ערכים, של פרדיגמות, של עולמות שונים. יש כאלו שבוחרים לעצב ולחנך את השני, יש כאלו אדישים, יש כאלו שאוגרים כעסים והעיקר להישאר יחד, ויש כאלו שמדברים. אם יש לכם רצון ולו קטן ביותר שזה יצליח, תתחילו לדבר ולתאם ציפיות, ואני ממליצה להתעסק בלפחות שלושה היבטים בסיסיים:
היבט כלכלי ולוגיסטי
1. תשלומים - איך מחלקים, מי משלם על מה ומי אחראי על מה.
2. סדר וניקיונות - מי עושה מה ומתי.
3. קניות ואוכל - מי אחראי קניות ומי על הבישולים, וכל כמה זמן עושים אותם.
4. מסעדות ובילויים - האם מתחלקים ואיך מאזנים?
היבט חברתי ומשפחתי
1. ביקורי חברים - מה מתאים, מה לא, מה אם חברים רוצים להישאר לישון ומה אם זה הופך קבוע?
2. ביקורי משפחות - מה מתאמים מראש, מי מגיע ככה סתם לביקור והאם בכלל?
3. אירוח - האם אנחנו אוהבים לארח?
היבט אישי וזוגי
1. אישי - מה אנחנו חושבים על זמן לבד, אפשרות לפינה משלי או לזמן משלי.
2. זוגי - איך הזוגיות שלנו תראה? מה יהיה שם? מה חשוב לנו?
3. בילויים ביתיים - האם נרבוץ מול הטלוויזיה עם סרט? נצא לכושר יחד? מהו זמן איכות בשבילנו?
ולסיכום, לא משנה כמה תתכוננו ומה בסופו של דבר תבחרו, המציאות האמיתית מתחילה כשהדלת נסגרת והחיים המשותפים מתחילים. שיהיה בהצלחה!
מיכל שמש-ענו היא מנטורית לזוגיות מלאת אהבה ותשוקה (לאורך שנים ועם אותו בן זוג), מלווה זוגות שרוצים יותר מהזוגיות שלהם, מאמינה שאפשר לפתור משברים, אבל עדיף וניתן למנוע אותם. האתר, עמוד הפייסבוק וקבוצת "חושבים זוגיות" של מיכל.
עוד ב-mako דייטינג:
- בדקנו: האם אפשר למצוא אהבה אמיתית באתרי היכרויות?
- מיצינו: אפליקציות חדשות במקום טינדר
- נבהלנו: התמונות שאסור לכם לשים בפרופיל