למרות שכשאתם מאוהבים, נראה ששום דבר לא יכול לפגוע בקשר שלכם, אך האמת היא שבשום מערכת יחסים אין ביטחון שתישאר נפלאה וטובה כמו שהיא עכשיו. יש דברים מהם צריך להיזהר ולעיתים מדובר בדברים הקטנים, אלה שנראים לנו שוליים. אם חוויתם פרידה אחת או שתיים, אתם בטח מכירים את ההרגשה שמה שהרס את הקשר היו הדברים האלה, שבכלל לא הקדשתם להם תשומת לב בהתחלה. הדברים שחשבתם שיעברו או שתתרגלו אליהם. הנה ארבע מקומות שיכולים להיות הרסניים בקשר, עליהם כתבו גולשי "רדיט", והמליצו שאם תיתקלו בהם במערכות היחסים שלכם, אל תקלו בהם ראש ותנו להם תשומת לב נוספת.
הדבר הראשון שיכול לפגוע בקשר, הוא תופעה נפוצה מאוד עליה כבר לא מדברים במחשכים. חרדות, דכאונות ומאבק בהפרעות נפשיות, יכולים לכרסם לכם במערכת היחסים בלי שתשימו לב. "אם לבן או בת הזוג שלך יש חרדות, גם אם הן מטופלות, בסופו של דבר זה הופך למתיש וקשה להתמודד עם זה", מספר אחד הגולשים. "זה משהו שלא נעלם לעולם, זה לא נגמר ותמיד מופיע איזשהו "מצב חירום" בדיוק כשתכננתם לבלות ביחד. אני מכיר בקושי של אנשים להתמודד עם הפרעות נפשיות, אבל בתור בן הזוג שלא סובל מהן, זה קשה ומתיש, מה גם שיש מי שבוחרים להיות קורבן באופן תמידי ואז הקשר באמת חסר סיכוי".
>>> המשיכו לעקוב אחרי mako דייטינג גם בפייסבוק
אין ספק שזה נשמע אנוכי, אבל צריך לדבר על זה. פערים כאלה יכולים ליצור מתח רציני בקשר. חרדות, דיכאון, פוסט טראומה והפרעות אישיות שונות, לא תמיד ניתנות להכלה מצד בני הזוג. אנחנו לא אומרים להיפרד כשקשה, אבל גם לא לשכוח את עצמכם בתוך קשר שיש בו מאפיניים טיפוליים או שמורכב מהתמודדות עם הפרעות שמקשות על השגרה. במקרים מסוימים, כמו כן, אם שני בני הזוג לא מצליחים להתגבר על הקושי, עדיף להיפרד.
התנהגות שנייה שיכולה להרוס היא חיטוט מתמיד בדברים של הצד השני. מדובר למעשה, בסוג של אלימות סמויה. רובנו קצת קנאים וזה בסדר, אבל להיות חטטנים מידי זה ממש לא מקובל. חטטנות היא רעה, מעצבנת והורסת. החפירה המתמדת בחיים של בני הזוג המתאפשרת בקלות יתרה באמצעות הרשתות החברתיות, היא סימן לחוסר אמון השורר ביניכם. מישהו לא סומך על מישהו, וזה לא סימן טוב. חטטנות מובילה לוויכוחים ופרנויה וגורמת לכעס הן אצל הצד המחטט ולחרדה אצל הצד המחוטט. ההתנהגות הזו רעילה למערכת היחסים שלכם ומובילה אתכם למסלול הבטוח לפרידה.
מאפיין שלישי שעלול לפגוע ולכרסם לאט לאט, הוא תפיסות שונות על סקס. סקס הוא בהחלט לא הדבר הכי חשוב במערכת היחסים רומנטית, אבל הוא עדיין חשוב. "אם הליבידו שלכם לא מתואם", כותבת אחת הגולשות, "השותף שלכם יחשוב כל הזמן מה לא בסדר בו, האם הוא לא מושך אתכם ומה הוא צריך לשנות בעצמו. זה מקור לחוסר ביטחון, שזה אף פעם לא דבר טוב".
כשצד אחד רוצה הרבה סקס והצד השני לא, נוצר מתח. אי אפשר להכריח לשכב, אבל מהצד השני יש רצונות וחוסר סיפוק. לפעמים מתפשרים, אבל לטווח הארוך מדובר בקושי אמיתי וממשי. מה אפשר לעשות? פשוט להבין שאתם אנשים שונים, שזה לא קשור למשיכה מינית ולמישהו שבסדר או לא בסדר. אל תסכימו כשאתם לא במצברוח, ואל תלחצו על הצד השני כשהוא מביע התנגדות. הקושי הזה יכול להיפתר בהרבה סבלנות, אבל גם יכול להיות דיל ברייקר. הכירו זאת מראש.
הדבר הרביעי והאחרון שיכול לפגום הוא העובדה שאתם מרגישים נוח מידי זה ליד זה. אמנם אחת המטרות הגדולות של מערכות יחסים היא להרגיש משוחררים ונינוחים ליד בני הזוג, אבל לא בכל מחיר. "אנשים שוכחים שצריך לשמור על מימד של סודיות ומסתוריות בקשר, ויש דברים שהפרטנרים פשוט לא צריכים לראות", כתב אחד הגולשים. "ברור שכייף להיות הכי פתוחים עם בני הזוג, אבל פתיחות היתר, מלבד החשיפה להתנהגויות לא נעימות בחלק מהמקרים, מובילה לקרבה מוגזמת ולתחושה של "היטמעות" בתוך בני הזוג. אתם הופכים ליצור אחד, וזה כבר לא מעניין ולא כייף".
זכרו שיש הבדל בין הרגשה של אינטימיות ופתיחות, לבין הרגשה של התמזגות וחוסר גבולות מוחלט. בנוסף, תחושת הנוחות לא אמורה לגרום לכם להפסיק להשקיע בזוגיות. תעשו מאמץ להיות מעניינים ומרגשים עבור הפרטנרים שלכם, זה ישתלם.
עוד ב-mako דייטינג: