שון פן, ג'ורג' קלוני, ג'יין פונדה, סוזן סרנדון, ברברה סטרייסנד וכוכבים רבים אחרים יצאו בראש חוצות נגד המלחמה בעיראק בתחילת שנות האלפיים, וקראו לנשיא בוש לבטל את המתקפה ולהוציא את הכוחות האמריקנים מהמפרץ. כעת, אותם אישי תרבות בוחרים להישאר דוממים מול המתקפה הצפויה על סוריה, ולא לנקוט צד לכאן או לכאן. מה השתנה?
כוכב "מ.א.ש" מייק פארל והפעיל החברתי והפוליטי אד אסנר התראיינו השבוע ל"הוליווד ריפורטר" וניסו להסביר את השתיקה ההוליוודית מול הסוגיה.
"מלחמה כוללת על עיראק תחת שלטון בוש, רפובליקני שהיה מאוד לא פופולארי בהוליווד, היא עניין גדול הרבה יותר מאשר מתקפת טילים אפשרית על סוריה תחת שלטון אובמה, דמוקרט שקיבל תרומות של מיליוני דולרים לקמפיינים שלו מתעשיית הבידור", אמר פארל.
"העניין הזה ייגמר לפני שהוליווד תתערב. המדינה הזו תפציץ את סוריה לכל הרוחות או לא, לפני שהוליווד תזיז את התחת שלה", הוסיף אסנר, והסביר כי גם לנטייה הפוליטיקלי קורקטית האמריקנית יש צד בעניין. "הרבה אנשים לא רוצים להתנגד לאובמה ולהרגיש שהם אנטי-שחורים", הודה.
"הצבעתי לו, אבל אני לא גאה. הרבה אנשים איבדו תקווה אחרי שהתפוצצה פרשת האזנות הסתר. אנשים לא פעילים כי השורה התחתונה היא 'למי אכפת?'". גם פארל הסכים והוסיף: "הוא אכזבה עבורי ועבור רבים ממכריי".
אבל יש כאלה שלא חוששות להשמיע את קולן בנושא. מדונה העלתה לאינסטגרם שלה תמונה ובה הכתובת "ארה"ב, אל תיכנסי לסוריה!", וזכתה ליותר מ-30 אלף לייקים. גם אנג'לינה ג'ולי, שגרירה של רצון טוב מטעם האו"ם, דיברה בגנות הטבח בסוריה לאחר פרסום תמונות הילדים המתים, ואמרה כי "כל אחד מהילדים הפליטים הללו הוא קורבן חף מפשע של עימות חסר היגיון. הילדים הללו זקוקים למקלט, לאוכל ולסיוע. אבל יותר מכל, הם זקוקים לביטחון".
גם הזמרת אזליה בנקס שיתפה בטוויטר את דעותיה בנושא וכתבה: "אובמה הוא כמו הסופרמן השחור של אמריקה. הוא לא יכול להרוס את הנשיאות שלו עם זה. אני חושבת שאם אובמה יפלוש לסוריה, לאמריקה לא יהיה עוד נשיא שחור". בנקס אך הוסיפה בנימה עוקצנית משהו, אולי כלפי חבריה לתעשייה שמעדיפים לעסוק בזוטות: "מלחמת עולם שלישית היא בלתי נמנעת – אבל למה אי אפשר לחכות עד אחרי שאוציא את האלבום שלי בינואר?".