1. עולה תכנית ריאליטי חדשה: שירה ממרפסות. ברור לכם שלא ניפטר מזה בחיים, נכון? שלב האודישנים יכלול מרפסות פתוחות, הגמר ישודרג לגג פנטהאוז של נותני החסות – סביר להניח שגינדי - ויצולם על ידי רחפן + קומנטרי מצחיק של אסי ורותם. מי יהיה כוכב המרפסות הבא? 

     

     
     
     
    View this post on Instagram
     
     
     

    A post shared by Andy Satya Nugraha (@andy.satya.nugraha) on

     

  2. ריאליטי נוסף ומצליח: המסלולים. מסלולים של אזרחים אקראיים נחשפים ואנחנו צריכים להצביע לאדם האהוב עלינו בהתאם ללוקיישנים שאותם בחר לפקוד. אהבתם את מר מטוס פרטי המסתורי? סמסו 1 ל-2020.
  3. ממשיכים לעקוב אחרינו בשגרה כי מגלים שזה קצת נוח. איכשהו יגרמו למצב החירום הזה להימשך ולהימשך, עד שנתרגל לכך שאנחנו פשוט מנוטרים, מפוקחים ומאוכנים כל הזמן. מתישהו זה ייגמר ברפובליקת גלעד, אבל בין לבין נוכל ליהנות מריאליטי המסלולים!
  4. חוזרים לטכנולוגיה של פעם, כשלא הייתה טכנולוגיה. אחת הדרכים להתמודד עם הפיקוח התמידי הזה ולהשיב לחיינו תחושת שליטה וחופש היא להפוך את עצמנו לבלתי ניתנים לאיתור. נפסיק עם הווייז והג'י.פי.אס, נחזור לטלפונים טיפשים ומפות דרכים מנייר, נתנתק מהרשתות החברתיות ונתעטף בשאריות הפרטיות שנצליח לגרד. נכון, זה אולי קצת יקשה עלינו כשנלך לאיבוד עם הרכב בדרך לנחל עמוד ונגלה שכל הזמן הזה החזקנו את המפה הפוך וגם כלל לא מדובר במפת ישראל, אבל זה מחיר החופש.
  5. שיחות טלפון ארוכות עושות קאמבק. הווטסאפ אמנם ירש את מקומה של שיחת הטלפון ולהתקשר לאנשים מרגיש כמו הדבר הכי לא מנומס בעולם, אבל ימים ושבועות ארוכים של סגר ייגבו מחיר וכולנו נרצה לשמוע קול אנושי. זה יתחיל בהיסוס ומבוכה, כי זאת מיומנות שכבר קצת שכחנו, אבל תוך ימים ספורים ננהל שיחות של שעות כאילו אנחנו בניינטיז ואמא צועקת עלינו לפנות את הקו. 

     

     
     
     
    View this post on Instagram
     
     
     

    A post shared by Jesse Lauter (@jesslauter) on

     

  6. ושיחות וידאו במיוחד. אף אחד לא מת על זה, אבל הטכנולוגיה כבר פה ולא נעים להתעלם ממנה. הבעיה העיקרית עם שיחות וידאו, אגב, היא שאנחנו רואים גם את עצמנו כל הזמן, אבל זו הבעיה של כולם. זכרו: בשיחות וידאו כולם עסוקים בלהביט בעצמם, אפשר להירגע.
  7. אף אחד לא חוזר לעבוד מהעבודה. כי מגלים שאי אפשר לחזור אחורנית. מודל של עבודה מהבית למי שמקצועו מאפשר את זה, כולל וריאציה של יומיים במשרד ושלושה מהבית, מועיל גם לעובדים וגם למקום העבודה. עד היום מקומות העבודה לא רצו לשחרר, אבל הם יבינו. הם יבינו שזה חוסך את הפקקים, שזה יעיל, שצריך לעבור למדוד תפוקה ולא שעות, שאנשים שזמנם בידם - גם אם הוא כולל פילאטיס ב-12 וקניות אצל הירקן - לא עובדים פחות או פחות טוב, אלא סתם יותר שמחים. 

     

     
     
     
    View this post on Instagram
     
     
     

    A post shared by Felice The Frenchie Sassy (@felice_the_frenchie_sassy) on

     

  8. והמון ילדים ממשיכים ללמוד מהבית. אנשים הולכים לבלות לא מעט עם הילדים שלהם בתקופה הקרובה. חלקם יגלו שהם אוהבים את זה, ועל הדרך יגלו גם שלא מלמדים כלום בבית הספר. לכן סביר להניח שניתקל בעתיד בפרצי אקטיביזם משפחתי שאפתני של לימוד ביתי, או "הום סקולינג" בלעז, וגם בדור של ילדים שלא יודעים את לוח הכפל כי ההורים שלהם התעקשו ללמד אותם לבד והם לא יודעים בעצמם. בואו נודה שגם אתם לא. תשע כפול שבע, מהר, נראה אתכם.
  9. שלום אזורי פורץ, אבל לא כי תם הסכסוך אלא כי אחרת הלך על חו"ל. לא יהיה שלום במזרח התיכון בשביל להציל חיים, בשביל דור העתיד, בשביל שגשוג אזורי או פריחה כלכלית: יהיה שלום במזרח התיכון כי אם סגר הטיסות יימשך, זאת תהיה הדרך היחידה להגיע לאירופה.
  10. סין והודו קולטות פליטים אירופאים. יחד עם סט הסטריאוטיפים והגזענות הנלווה. מתלוננים על העבריינות והקולניות וחוסר הנימוס של הברברים האלה מבריטניה, הולנד ואיטליה. מתלוננים על אחוזי הפשיעה שעלו איך שהגיעו הגרמנים וכולם, הכי הרבה, שונאים את הפליטים מצרפת.
  11. כדור הארץ ניצל מהתרחיש של שואה סביבתית. זוכרים שלפני איזה חודש היינו נורא נסערים מכל נושא הקשים הרב-פעמיים? טוב, אז הייתה לנו הפריבילגיה להיות מוטרדים מצרות עולם ראשון. היום אנחנו מוטרדים ממגפה קטלנית שזה, לכל הדעות, צרת עולם שלישי. בכל מקרה, הפסקת תנועת המטוסים והפחתת שיעור כלי הרכב בכבישים הן אמנם תופעות לוואי של העצירה המוחלטת של חיינו, אבל אולי כמה חודשים כאלה הם בדיוק מה שהעולם זקוק לו כדי להינצל מכיליון.

     

     
     
     
    View this post on Instagram
     
     
     

    A post shared by Greta Thunberg (@gretathunberg) on

     

  12. חיבוקים ונשיקות יוצאים מהסיסטם. כי אהבה זה ריחוק. ההמלצה הזמנית הזאת של ביבי הולכת להישאר איתנו זמן מה, גם כשהיא לא תהיה נחוצה. כי נירתע, כי נתרגל לא לגעת בפנים ולשטוף ידיים פעמיים בשעה, כי הג'רמופוביה תישאר גם אחרי שהמחלה תלך, כי פתאום לעמוד במרחק של פחות משני מטר זה מזה ירגיש לנו פולשני ומוזר. בטח יהיו מספיק בדיחות אשכנזים קרים בנושא אז לא נוסיף עליהן, אבל סביר להניח שתרבות הנשיקות והגיפופים הישראלית הולכת לעבור טלטלה לא פשוטה. בהתחשב בזה שעוד מעט אוגוסט, יש בזה גם יתרונות.
  13. אחרי פריחה קצרה כמקום היחיד שמותר להיות בו, הסופרמרקטים ננטשים לעד. גם אתם ראיתם בטלוויזיה את התורים בסופר ונחרדתם? הרי ברור שהסופר כולו הוא אתר הדבקה, משטח קורונה אחד גדול. את ההצטיידות המופרזת עשו לא מעט אנשים בעזרת משלוחים הביתה, סיכוי גבוה שרבים מהם עשו זאת בפעם הראשונה - ובטח 90% מתוכם הבינו שזה מדהים. כאילו, גם בלי קורונה אין באמת סיבה לצעוד לתוך סופרמרקט, לקחת עגלה, לשים בה דברים ואז לשלם בקופה. לא כשיש אפשרות לבחור מוצרים במחשב, להחליף את כולם טלפונית כשמתקשרים להגיד שכבר אין אותם, ואז לקבל אותם הביתה עם שליח. 2020 אנשים, תתקדמו.
  14. ואף אחד לא מבין בשביל מה לחזור לקניון. זאת מגמה שהחלה עוד לפני הקורונה, עם שלל אתרי קניות מחו"ל וכניסת אמזון לארץ. אבל אחרי שאנשים יתרגלו למשלוחי מזון, אין סיבה שהם לא יתרגלו גם לכל היתר. הקניון כמקום בילוי יאבד מקסמו לטובת האוויר הפתוח לפחות לזמן מה, או עד שמזג האוויר יכריע את כולם.  

    via GIPHY

     

  15. כולםםםם עושים חיסון שפעת כל חורף. לא תשמעו יותר ויכוחים, דחיות, עצלות ופקפוקים. זו הולכת להיות שעתם המאוד מאוד קטנה, אפילו יותר מבדרך כלל, של מתנגדי החיסונים.

  16. ומתנגדי החיסונים נכחדים. לא כי הם מתים או משהו, סתם כי הם משנים את דעתם. אומרים שזה קרה פעם.
  17. נרשם פיק בשוק הדיאטות. הסגר הזה לא יעשה טוב לאף אחד. כשנצא מזה נקנה ירקות לכולם וניפגש בשומרי משקל. או, לחילופין, כולם כל כך יעלו במשקל שמודל היופי ישתנה לחלוטין. חלום: נטע אלחמיסטר מופיעה בתצוגה של נטע ברזילי.
  18. תל אביבים מבינים באיזה חורים הם גרו כל הזמן הזה. סגר ב-35 מ"ר מחולקת? לא עוד. כולם עוברים לפריפריה, רוכשים צמודי קרקע עם גינה, מגדלים ירקות ואומרים דברים כמו "יצאתי מהמרוץ". 

     

     
     
     
    View this post on Instagram
     
     
     

    A post shared by RentMan318 (@rentmayne) on

     

  19. יש יותר דירות בשוק. אלה שנשארו בעיר מגלים שכל דירות האיירבנב חזרו לשוק ההשכרה לטווח ארוך, ופתאום אפשר לגור בלב העיר במחיר (פחות או יותר) הגיוני.
  20. יש גם פחות זקנים. שזה ממש עצוב, אבל אומר שיש גם הרבה פחות לחץ על רווקות בנות 38 שכבר לא צריכות להתפשר על ידיד. בנק הזרע בפריחה.
  21. יש פחות זקנים 2. מלא אשכנזים יורשים דירות בתל אביב וחוזרים להיות אליטה.
  22. בייבי בום! בעוד תשעה חודשים יוולדו המון תינוקות בידוד, יקראו להם דור הקורונה והם יאהבו להיות בבית, יסלדו ממגע אנושי ויהיו מכורים למסכים, שזה כמו דור ה-Z רק עם סיבה. 

     

    via GIPHY

     

  23. אבל גם פרץ גירושים. זוגות שלא יהיו עסוקים בלהיכנס להריון עומדים לגלות שהם ממש ממש שונאים את האדם שאיתם. אין מה לעשות, המחיר של יותר מדי שעות ביחד זה להתמודד עם הבחירות שלך. באין הסחות דעת של חברים ועבודה, מתישהו יגיע המשפט המפחיד מכולם – "אוקיי, גמרנו את נטפליקס, אולי סתם נדבר?". וזה, חברים, מדרון חלקלק שיוביל לרבנות.
  24. השימוש במזומן נעלם סופית. עוד לפני הקורונה כמעט הפסקנו להשתמש במזומן, אבל השילוב של הג'רמופוביה שכולנו נלקה בה – כמו גם העובדה שלגעת בכסף מזומן זה בערך כמו ללקק מושב אוטובוס - יהפכו את השימוש באפליקציות תשלום ובכל מה שלא כולל מגע למרכזי יותר בחיינו. איזה מזל שגם ככה לאף אחד לא יהיה כסף כי העולם עומד בפני משבר כלכלי עצום!
  25. אפידמולוגיה הופך לתחום לימודים מבוקש. ואולי אפילו מקצוע לבגרות, מי יודע. רוב הסיכויים שילדכם בן השש כבר יודע שקורונה זאת מחלה ושאסור לו לפגוש את סבא וסבתא, זה גם מה שרוב המומחים יודעים כרגע. בכלל, יהיה נחמד לגדל דור של ילדים שרוצים להיות סיגל סדצקי כשהם יהיו גדולים.
  26. יוצאות מלא סדרות גרועות על מגפות. שמישהו יפתח כבר את בתי הקפה כדי שיוצרים יוכלו להתחיל לעבוד על התסריטים הללו!
  27. ואחת טובה. ניחוש: "אהבה זה ריחוק", קומדיה רומנטית. הם מתחילים כשני אויבים שרבו בסופרפארם על האלכוג'ל האחרון. שניהם חבשו נישומיות אז הם לא מזהים זה את זו לאחר מכן, כשהם מתחילים לפלרטט ממרחק בטוח של שני מטרים. הכל מסתבך כשמתברר שהיא הייתה במגע הדוק עם חולה מאומת.
  28. סנו נתקעת עם המון המון נייר טואלט. וואו, סורי על העודפים. תשמעו, מסתבר שסתם נלחצנו, חילוף החומרים שלנו לא כזה מהיר. 

     

     
     
     
    View this post on Instagram
     
     
     

    A post shared by Steve Connolly (@steveconnolly43) on

     

  29. מסעדות עוברות למודל של משלוחים וטייק אוויי בלבד. כי לשבת במסעדה מרגיש לנו כבר לא היגייני, ובכלל, איזו צורת בילוי משונה ויקרה. תיכף גם תגידו שהקונספט שלכם הוא "שרינג" וכל אחד דוחף את מזלג הקורונה המזוהם שלו לאותה צלחת. איכ, שכל אחד יאכל בבית שלו וניפגש בפארק, באוויר הצח. ייקח זמן עד שיחזור האמון שלנו בחללים סגורים, ומלבד מסעדות זה כולל גם ברים, מטוסים ובתי קולנוע (אגב, זה לא כולל בתי קפה בתל אביב, הראשון שנפתח כולם עליו, כמה אפשר להיות בבית? נחנקנו).
  30. שיעורי יוגה ופילאטיס נערכים מרחוק. אנשים מתעמלים בחוץ או דרך שיעורי יוטיוב וזום. כן, זה קורה, אנשים מצליחים סוף סוף להתאמן בבית! אנשים רגילים, כמונו, עם אופני כושר שמעלים אבק במחסן ושמתביישים לבדוק את מספר הצעדים שלהם באייפון. כולם יעשו את היוגה שלהם מהבית, בלי לחשוש מבריחת פלוץ אקראי או שיימינג של המדריכה בעקבות תנוחה לא נכונה. קדימה, רצפת האגן הזאת לא תכווץ את עצמה.

     

    via GIPHY

     

  31. חלה הסבה מקצועית המונית לענף השליחויות. המשבר הכלכלי הולך לדפוק את כולנו, מקומות עבודה שלמים ייכחדו, המון אנשים יהיו מובטלים. מזל שעדיין יש מקצוע אחד נדרש שהביקוש אליו רק עומד לעלות. שלום, אנחנו נהיה השליחים שלכם, נעדיף את הטיפ שלנו באפליקציה ונשאיר לכם ליד הדלת.
  32. שני מקפיאים בבית הופך לסטנדרט. מה זאת אומרת מקפיא אחד? ואיפה נכנסו כל הלקטים? והפיתות? והשניצלים?
  33. ושירי פופ ים תיכוני מאזכרים את הקורונה באופן מאוס ומוגזם. "את מסיכה אני נגיף", "אין יותר עטלפים", "כמו איזה שני מאומתים", "כסף ואלכוג'ל", "מלכת הנשאים".