ראש השנה חלף עבר לו, ואיתו שלל סעודות החג הדשנות. אם מצאתם את עצמכם פלוס קילו או שניים, אתם לא לבד. איך נפטרים מהעודף הזה בקלות וביעילות?

יש שיטות רבות ובדוקות לשריפת הקלוריות שהצטברו בחגים, אשר צברו פופולריות באינטרנט בשנים האחרונות. אולם לא רבים מכירים את השיטה הנקראת "שיטת הדיאטה והספורט" שפיתח ד"ר סטפן קול מאוניברסיטת מיזורי בשנה האחרונה. השיטה מבוססת על מחקר שקיים ד"ר קול במשך שנים וכלל קבוצות ניסוי רבות, והוא טוען לאחוזי הצלחה גבוהים. בארה"ב כבר מדווחים על לא מעט אנשים שאימצו את השיטה והופתעו לגלות שהיא נושאת תוצאות.

"שיטת הדיאטה והספורט", לפי ד"ר סטפן קול, מבוססת על שני שלבים עיקריים:

1.שלב ה"דיאטה": כך קורא ד"ר קול לפעולת ההפחתה בכמות האוכל שהנצרך. בשלב זה, יש להוריד חלק מסוים של מזון מתפריט התזונה הרגיל, בעיקר כזה הכולל מאכלים משמינים. את החלק שהוסר מהתפריט, אין לאכול, ובכך למעשה מתבצע "צמצום" של כמות האוכל המשמין שצורכים, ומתקבל מה שד"ר קול מכנה "דיאטה". למשל: אם אתם נוהגים לאכול שלושה המבורגרים לארוחת הצהריים, בשלב ה"דיאטה" תתבקשו להפחית בכמות לכדי שני המבורגרים בלבד או אפילו המבורגר יחיד (ראו תמונה). זה ירגיש קצת מוזר בהתחלה, אולם השיטה אמורה לגרום לגופכם לצרוך פחות שומנים - ועל ידי כך, להפחית ממשקלו.

2. שלב ה"ספורט": שלב ה"ספורט" יכול להתקיים לפני או אחרי שלב ה"דיאטה", אולם מפתח "שיטת הדיאטה והספורט" ממליץ דווקא לשלב אותם יחד ולקיים אותם במקביל. ב"ספורט" הכוונה לכל פעילות גופנית המאמצת את הגוף ובכך שורפת קלוריות ומאיצה את הליך המטבוליזם. למשל, אם עד כה נהגתם לשכב במיטה 24 שעות ביממה ולעולם לא לקום ממנה, ולתפעל את סביבתכם באמצעות פעמון על חוט, הרי שבשלב ה"ספורט" תתבקשו לקום מהמיטה ולבצע פעולת "הליכה" או אפילו "ריצה" (ראו תמונה). ד"ר קול ממליץ שלא לאכול נקניקיות או עוגות בזמן ה"ספורט", כי אם להשתדל לקיים את עקרונות שלב ה"דיאטה" בזמן ה"ספורט". למשל, אם התכוונתם לצאת להליכה בזמן שאתם שותים מילקשייק שלתוכו טחנתם עוגת קצפת, הרי שמומלץ להחליפו בבקבוק המכיל מים.

שלב ה"דיאטה" ושלב ה"ספורט" הנם שני שלבים הכרחיים בשיטת ה"דיאטה והספורט". המחקר של ד"ר קול העלה, כי אמנם ניתן לקיים רק אחד מהשלבים, אולם אז תהיה השיטה פחות יעילה בהכרח. "נסייני המחקר אשר התמידו ב'דיאטה' וב'ספורט' לאורך זמן, גילו כי משקלם פחת במידה מתונה עד ניכרת", סיפר בראיון לכתב העת הרפואי "מדיקל ג'ורנל", "למשלף נסיינים אשר הפחיתו את כמות מזונם, אפילו למשך שבוע או שבועיים, ובמקביל ביצעו פעילות גופנית, דיווחו על ירידה של לפחות קילוגרם או שניים במשקלם". לעומת זאת, המשיך וסיפר החוקר, נסיינים אשר לא הפחיתו כלל מכמות מזונם ואפילו הגדילו אותה, ורק רבצו כל העת על הספה בביתם, לא הורידו ממשקלם אפילו קילוגרם אחד. "התוצאות בשטח מדברות בעד עצמן: 'שיטת הדיאטה והספורט' עובדת ב-99.6 אחוז מהמקרים", מבטיח ד"ר קול.

 לא כולם מיהרו לאמץ את השיטה החדשה, ורבים הם המפקפקים. "שמעתי על ה'דיאטה' הזאת", כתב עיתונאי הניו יורק טיימס ריצ'רד גרינווד במאי האחרון, "קשה לי להאמין שזה יחזיק. גורואים חדשים של ירידה משקל צצים חדשות לבקרים וכבר חדלו מלהרשים אותנו". לעומתו, סלבס כמו שון פן ובט מידלר הצהירו כי כבר ניסו את השיטה והיא עובדת כמו שעון. "הפחתתי מכמות מזוני והתחלתי להתאמן, ובתוך חודש וחצי כבר השלתי שלושה קילוגרמים", סיפרה מידלר בראיון ל"אס וויקלי", "שיטת הדיאטה והספורט עובדת, ובגדול!"

שון פן דיאטה (צילום: FRANCK FIFE, getty images)
שון פן מספר על הצלחת "שיטת הדיאטה והספורט" (בעיגול: לפני שהתנסה ב"דיאטה וספורט") | צילום: FRANCK FIFE, getty images

 אז מה עליכם לעשות אם ברצונכם לאמץ את "שיטת הדיאטה והספורט" של ד"ר סטפן קול? הנה שלבי השיטה, אחד אחרי השני:

1. ראשית, הפחיתו בכמות מזונכם. השתדלו להפחית דווקא במזונות משמינים, כך שבתפריט היומי שלכם תישאר לא רק כמות מופחתת של מזון, אלא גם שהמזון שירכיב את התפריט שלכם יהיה לא משמין.

כיצד מפחיתים בכמות המזון? שיטה אחת היא להכין פחות ממנו, במקרה שאתם מכינים את האוכל שלכם בעצמכם. הכינו כמות קטנה יותר של מזון ממה שאתם רגילים (במקום סנדוויץ' גדול - סנדוויץ' קטן, במקום שני משולשי פיצה - משולש פיצה אחד וכו'). 

שימו לב! במהלך שלב ה"דיאטה" ייתכן שתחושו תחושת רעב, כאילו לא אכלתם מספיק או אכלתם פחות ממה שאתם רגילים. זו תחושה אופיינית לתהליך, לא לדאוג.

2. שנית, הגבירו את כמות הפעילות הגופנית שלכם. זה יכול להיות כל דבר שיניע את גופכם, בין את הרגליים, הידיים או אפילו הגוף כולו. 

כיצד תדעו שאתם עוסקים בפעילות גופנית? סימן ראשון ובדוק הוא תחושת מאמץ ועייפות, ואולי אפילו הזעה. במהלך פעילות גופנית, בדרך כלל, נוצרת תחושה של מאמץ גופני. אתם עשויים גם להתנשף בכבדות, או לחוש כאבים קלים בחלקי הגוף שאותם אתם מפעילים. סימן נוסף לכך שאתם עוסקים בפעילות גופנית, בעיקר פעילות כמו "הליכה" ו"ריצה", הוא שאתם עשויים למצוא את עצמכם במקום אחר מהמקום שבו התחלתם. למשל, אם התחלתם לרוץ בתחילת השביל בפארק, ייתכן שתמצאו את עצמכם בקצה השני של השביל בסיום פעולת הריצה.

בהצלחה!