פרק 1: מחכים לגשמים
מהודו ועד אוסטרליה, כל צורות החיים ממתינות לכוחות העצומים של גשמי המונסון. הפרק מתחיל בדרום הקיצוני של אזור המונסון, צפון אוסטרליה. זהו סוף העונה היבשה וכ-300,000 עטלפי שועל אדומים מעופפים במטרה לשתות מים ובדרכם חומקים מתניני מים מתוקים באוסטרליה. מיליוני סרטנים אדומים עוברים מהיער אל החוף במטרה להטיל ביציהם. מתי המונסון ההודי יגיע? עוד לא ידוע, אך בדלהי מחירי האורז עולים בכל יום שהגשמים ממאנים להגיע.
פרק 2: מבול
עם לחישת הרוח, ממטרי טרום המונסון מגיעים לתאילנד. קופי מקוק משחקים במים וזוללים חלזונות טעימים. ממערב, בהודו, קבוצות עננים ענקיות מבשרות על ארבעה חודשים של גשם ללא הפסק. לבסוף, גשמי המונסון זורמים דרך הנהרות הגדולים של אסיה לאוקיינוס ההודי והזרם מביא עימו מגוון רחב של חומרים מזינים. לאורך השנה לווייתנים כחולים מתאספים מול חופי סרי לנקה בחיפוש אחר השפע שהמונסון הביא עימו.
פרק 3: בצורת
במהלך ימי השנה בהם המונסון איננו מביא עימו גשמים, הוא מביא אוויר יבש ואף גורם לבצורת בחלקים נרחבים באזור. במדבר הראג'סטאן, בתחילת עונת היובש, פושקר מארחת את יריד הגמלים הגדול בעולם. בסרי לנקה נראה איסוף עצום של פילים סביב אגם מלאכותי. לבסוף, רוחות המונסון יתהפכו, הן בקרוב יביאו שוב גשם, אבל רק אחרי אם כל סופות החול.
פרק 4: ניצולים מוזרים
באי האינדונזי סולאווסי, השילוב של המונסון והרי הגעש יצר גן עדן. הפסגות מסייעות להורדת כמות גדולה של גשם והאפר הוולקני מפרה את הצמחים. על מנת להודות על כך, המקומיים נוהגים לטפס על הר הגעש ולהציע עיזים ותרנגולות כקורבן לאלוהיהם. אך בגשם השוטף של בורנאו, לא מדובר בהרי געש פעילים. במשך אלפי שנים הגשמים הכבדים והתכופים של המונסון הטרופי הרסו את הקרקע.
פרק 5: אנשי המונסון
בשדות של אסאם בהודו, חקלאים נלחמים בעדר של פילים רעבים בשדות האורז - מאבקים המתקיימים מזה אלפי שנים. גם האינדונזים וגם הבודהיסטים הם בעלי כבוד רב לטבע, מאמינים שכל צורות החיים קדושות ואף מוכנים לוותר על חייהם תמורת שלמות הטבע, גם אם מדובר בהגנה על עצים.
"מונסון" תשודר החל מיום א', 25.12, בשעה 22:00 בערוץ HOT8 וחינם ב-HOT VOD (ארבעת הפרקים הבאים ישודרו בהמשך השבוע). שידור נוסף במוצ"ש, 31.12, החל מ-16:25 (כל הפרקים ברצף).