גם אחרי אלפי שעות של שידורים חוזרים ושנים של נוכחות במוקד העניין הציבורי, מסתבר שידענו מעט מאד על ג'רי סיינפלד. הקומיקאי חשף בסוף השבוע האחרון כי אבחן את עצמו בתור מי שמצוי ברמה הנמוכה של הספקטרום האוטיסטי. את הצעד הסביר ברצונו לעורר מודעות לתופעה ולהבהיר שאין בה כל בושה. כתוצאה מהדברים יצאו ראשי הקהילה האוטיסטית בארה"ב בתגובות מעורבות שמחבקות את סיינפלד, אך גם מתריעות מפני השלכות דבריו.
"הדברים האלה באמת הכו גלים בקהילה", מסבירה איימי דניאלס, דוברת ארגון ההסברה Autism Speaks שמממן מחקרי אוטיזם וקמפיינים להעלאת המודעות לגבי המחלה ושבירת הסטיגמות שנוצרו סביבה. "אני חושבת שככל שהזמן עובר אנשים מרגישים הרבה יותר בנוח לדבר על מה שהם מרגישים ולחשוף את העובדה שהם מתמודדים עם המחלה".
ארי נאמן, נשיא רשת הייצוג העצמי האוטיסטית, מסביר את חשיבות הווידוי של סיינפלד. "תחשבו מה דבר כזה עושה לאדם אוטיסט שמגיע היום למקום העבודה שלו, אחרי שכל חבריו צפו במישהו שהם מכירים ומעריכים מדבר על המחלה בדרך הזו. זה בעל ערך עצום לבנייה של סובלנות גדולה יותר כלפי אוטיזם.
מן העבר השני יש, כאמור, מי שחוששים מההשלכות של הדברים שאמר הקומיקאי המצליח. וונדי פורנייר, נשיאת איגוד האוטיזם בארה"ב, טוענת שהעובדה שסיינפלד אבחן את עצמו כאוטיסט מפשטת את המשמעות של המחלה ועשויה לעוות את המשמעויות הקשות על חייהם של מי שסובלים מרמה גבוהה של אוטיזם ובני משפחתם הקרובה. "עלינו לזכור שמדובר באנשים שזקוקים לעזרה סביב השעון, 24 שעות ביממה".
סיינפלד, שהתראיין לתכנית Nightly News בהנחיית בריאן וויליאמס ברשת NBC כחלק מקידום העונה החדשה של התכנית שלו (Comedians in cars getting coffee), סיפר כיצד הגיע למסקנה שהוא לוקה באוטיזם קל. "אינטרקציה חברתית בסיסית היא תמיד אתגר בשבילי. אני מאד מילולי. כשאנשים מנסים להעביר לי מסרים באמצעות הבעות פנים, אני לפעמים לא מצליח לפענח למה הם מתכוונים. אני לא רואה את זה כפגם, אלא פשוט כדפוס חשיבה שונה".