בשנים האחרונות נחשפנו, בתדירות הולכת וגוברת, לתופעת השנאה המקוונת. בריונות ברשת, אפשר לקרוא לזה, שבמסגרתה מתעמרים בבני אדם באופן וירטואלי, בין אם על ידי הודעות נאצה או התנפלות קבוצתית על אדם בפייסבוק (בין אם מוצדקת או לא) שכבר זכתה לכינוי "לינצ'טרנט". בין אם מדובר במישהו שמתעלל בחתולים, בעוזי וייל או באריאנה מלמד, כולם מגלים שגם אם מדובר רק ברשת חברתית, ממש לא נעים להפוך למוקד זעמו של המון משולהב.
במקריה הקיצוניים, התופעה הובילה כבר לתוצאות טראגיות, שכללו שלל מקרי התאבדויות. בן 19 התאבד לאחר שהמשטרה פרסמה עליו פוסט לגלגלני בעמוד הפייסבוק שלה, בת 14 התאבדה לאחר שסרטון עירום שלה הופץ בפייסבוק ותופעת ההתעללות בבני נוער בפייסבוק הגיעה גם לישראל בשלל מקרים מצמררים שיכולים, בקלות, להסתיים יום אחד במוות.
בחודשים האחרונים יצא במסגרת ה-BBC סרט בשם "הרשת האנטי חברתית", שישודר היום ב-21:00 בערוץ 8 של HOT, ושמנסה לפצח את התופעה של בריונות ברשת. יוצר הסרט הוא שדר רדיו בשם ריצ'ארד בייקון שבעצמו היה קרבן למטריד אובססיבי ואנונימי ברשת, שהתעלל בו במשך שנתיים. בשלב מסויים המטריד, שפתח בלוג שנאה על בייקון והטריד אותו באופן אובססיבי בטוויטר, החל להטריד גם את אמו של בייקון, אישתו, ולצייץ על בנו התינוק.
בסרט, מנסה בייקון להתעמת עם שלושה בריוני רשת, כולל זה שלו, ולומד כי זה עלול להפוך למרדף מסוכן מיוחד. במסגרת ניסיונותיו לפצח את התופעה נפגש בייקון גם עם קורבנות של בריונות רשת, ובין היתר אנחנו מגלים כי סבלם של מספר בני נוער שהתאבדו בעקבות התעללות כזאת, לא הסתיים במותם. הטרולים הוירטואליים המשיכו להתעלל במשפחתם באמצעות דפי פייסבוק שהקימו לזכרם. המשפחות "זכו" לתמונות של יקיריהם עם תוספות כמו חבל כרוך מעל הצוואר וכתובות נאצה, ששברו אותם אפילו יותר.