האם בריטניה עומדת בפני גל מחאה איסלאמיסטי נוסף? ההחלטה המסתמנת של שרת הפנים, תרזה מיי, צפויה להדיר בחוק מטיפי דת פונדמנטליסטים מכלי התקשורת המובילים בממלכה. מיי גינתה בחריפות את רשת BBC, ששידרה ראיון "דוחה", כהגדרתה, עם הכומר הקיצוני אנג'ם צ'ודארי (Anjem Choudary), מיד לאחר הרצח המזעזע של החייל הבריטי, לי ריגבי, שבוצע על ידי איש איסלאם קיצוני לאור יום. מדובר בהמשך לקו בו נוקטת מיי כבר תקופה ארוכה, לאחרונה אף הייתה מעורבת אישית בגירושו של השייח ראאד סלאח מהמדינה.
המהלך שצפויה מיי להוביל הוא הצעד הדרמטי ביותר להשתקת דעות קיצוניות במרחב הציבורי מאז האיסור של ראש ממשלת בריטניה לשעבר, מרגרט תאצ'ר, להציג או להשמיע את דבריו של דובר ה-IRA (ארגון המחתרת האירי) ב-1988. על פי ההחלטה המסתמנת יטיל הממשל הבריטי צנזורה על משדרי חדשות, שבהם יוצגו מסרים של שנאה או קיצונים מסוכנים. צ'ודארי עצמו חשוד בסיוע למספר ארגונים רדיקליים בביצוע מעשי טרור במדינה. "אני חושבת שהאיש הזה מציג דעות דוחות, וראוי שנבחן כיצד הדעות האלה מוצגות בתקשורת", אמרה מיי.
צוות המשימה המיוחד שהוקם ע"י מיי לצורך אכיפת המגבלות החדשות, כבר החל בעבודתו לנסח כללים ברורים למקרים בהם תוטל צנזורה. אבל המדיניות החדשה לא צפויה לעצור בכלי התקשורת המקומיים בלבד. על פי דיווחים בתקשורת הבריטית צפוי הממשל לפנות גם לענקית החיפוש גוגל בבקשה לחסום לגלישה אתרים של ארגוני איסלאם קיצוני. מיי לוקחת השראה גם מהחוקים המיוחדים שנחקקו בארצות הברית לאחר פיגועי ה-11 בספטמבר. החוק החדש יבקש מבית המחוקקים לאשר לכוחות הביטחון לנטר כתובות מייל, שיחות טלפון ותכתובות ברשתות חברתיות, החשודים כמסוכנים למדינה.
טרם ידוע כיצד תגיב הקהילה המוסלמית הגדולה בבריטניה לצעדים החריפים שנוקטת מיי. ניסיון העבר מלמד שהחלטות כאלה עלולות לייצר מהומות בקרב צעירים מוסלמים ברחבי המדינה.